Witam, dziś słuchając radio (RMF MAXXX), usłyszałem, że ma być kontynuacja LOST, czy są jakieś
informacje czy to był po prostu jakiś troll z ich strony?
Nic o czymś takim nie słyszałem i raczej coś takiego jest nierealne, wątki są zakończone, nie ma co tam robić :) Chyba żeby nakręcili jakiś dodatkowy odcinek specjalny albo coś w tym stylu, ale kontynuacja odpada :)
Oglądałem cały serial ok. 1,5 roku temu, więc mogę dobrze nie pamiętać, ale było dosyć dużo wątków, które miały być rozwiązane właśnie w ostatnim sezonie, a odpowiedzi nie było.
Jakies tam plotki kraza, ze niby abc chce wznowic, itp. Czytalam rowniez wypowiedzi scenarzystow, ktorzy nie wrocili by do pracy nad kontynuacja serialu, mowiac, ze ostatni odcinek nie nazywal sie 'the end' bez powodu.
Dodatkowo, ciezko mi sobie wyobrazic, ze wszyscy wrociliby, zwlaszcza, ze czesc z aktorow nie pojawila sie nawet na zlocie z okazji 10 lat od premiery. Pamietajmy rowniez, ze przezyla tylko garstka, i to wlasnie czesc z tej garstki nie pokazala sie na reunion.
Czytalam rowniez, ze moglaby to byc historia pokazana z zupeknie innej perspektywy. Ukazanie wyspy z innej strony.
Szczerze nie wiem, czy chcialabym to zobaczyc. Serial jest dla mnie caloscia i odgrzewania starych kotletow zazwyczaj dobrze sie nie konczy.
Ale zobaczymy, moze skonczy sie tylko na plotkach, a moze nowa grupa rozbije sie na wyspie.
jeśli już coś robić to ukazanie innej historii która na wyspie się wydarzyła. Np w czasach starożytnych lub średniowiecza. Chociaż wtedy nie było jeszcze Innych, ale mogłyby być plemiona róźne starożytne, które mogły w tym czasie budować światynie, posąg itd. Mogli by pokazać kto był przed Fałszywą Matką. Idąc jednak tropem nowoczesności może fabuła osadzona w przyszłości gdzieś w 2150, gdzie wyspa nadal pełni swoją rolę, zachowując swój klimat, a przybywają na nią ludzie z futurystycznym wyposażeniem xD nie zdziwiłyby mnie takie cuda ;p ale przecież wszyscy wiemy, że to nie byloby to samo, więc czy jest sens? Według mnie nie, chociaż na pewno zasiadł bym pełen emocji ;)