Wiadomo ze Linus, jest najczęściej bitą postacią w historii telewizji. Ale czy ktoś dobrze pamięta kto, i ile razy go bił? Proszę o pomoc :)
Postarajmy się zrobić listę chronologiczną :P
Może zacznę od początku, dopisywać następne pobicia śmiało.
1. Sayid (Kiedy Ben został schwytany w pułapkę Roussou)
On nie został schwytany, tylko dał się schwytać, żeby dostać się do obozu zagubionych... Zawsze, kiedy był bity czy też pozornie pod czyjąś kontrolą, spełniał tak naprawdę własne cele.
W trzecim sezonie (chyba?) Linusa pobił porządnie Jack, kiedy myślał, że jego ludzie zastrzelili właśnie na plaży Bernarda, Sayida i Jina, reszta szła wtedy do wieży, żeby wyłączyć sygnał nadany 16 lat wcześniej przez Daniele.
Bo powiedział o Alex "moja córka"
Bił go: Sayid, Jack, Desmond (w alter rzeczywistości), Danielle mu raz przywaliła, Sawyer też go raz pobił.
Jeszcze Sun przywaliła mu wiosłem w 5 sezonie. To było najlepsze, bo po niej nikt by się tego nie spodziewał :-D
A no tak. W sumie to nie pierwszy raz komuś przywaliła, więc aż taka niespodzianka to nie była
Jak mu najpierw wpieprzył, a na koniec wrzucił go do wody, epickie. Ten Ben pod wodą z rozbitym ryjem :D
Mnie tam go było żal!
A potem przyszła taka bida cała poobijana z rączką na temblaku . . .
Normalnie łezki mi się prawie kręciły ;)
Haha.
Mnie rozwaliła w samolocie jego rozmowa z Jackiem:
Jack: How can you read?
Ben: My mother taught me
Mistrz ciętej riposty
Kłamca, kłamca.
To była odzywka trochę w stylu Sawyera, to on sypał takie teksty szczególnie pierwsze trzy lub cztery sezony.
Co do tego pytania, to język angielski jak o to tu chodzi jest bardzo niejednoznaczny i pytanie "jak możesz czytać?" i "skąd umiesz czytać?" jest . . . takie samo.
U nas nie gorzej, ciągle chodzi za mną Pazura jako Miauczyński i winda:
"Do góry jedzie? Aaaa gdzie ma jechać? W BOK?!"
Trochę wyrwane to jest z kontekstu.
W tej scenie chodziło o to że bohaterowie siedzą w samolocie którym mają dostać się z powrotem na Wyspę. To "How can you read" było użyte w znaczeniu "Jak możesz sobie w takiej chwili spokojnie czytać książkę?". Dlatego odpowiedź Bena autentycznie mnie rozbawiła.
Jeszcze inny przykład. Ben siedzi na plaży. Przysiada się do niego Flocke, który chę z nim porozmawiać.
- Ben mogę ci zadać jedno pytanie?
-Jestem spod znaku ryb. Lol
Hehe dobre. Gra słów. Zazwyczaj nie da się tego przetłumaczyć z obcego na nasz i na odwrót.
I znowu Ben kłamie! Wcale nie jest spod znaku ryb. Czy on kiedykolwiek powiedział coś prawdziwego? ;p
A spod jakiego jest znaku? On chyba już sam nie wie co jest prawdą a co kłamstwem, mitoman jeden.
Wiedząc że jego urodziny były w 3 sezonie to były gdzieś w grudniu. A jak w grudniu to na pewno nie Ryby tylko Strzelec.
W alter rzeczywistości Ben dostał od Desmonda, chyba chodziło o to że Des przejechał Locka a Ben na niego za to nawrzeszczał.
Desmond pobił Bena w alter rzeczywistości, bo chciał żeby sobie przypomniał swoje poprzednie życie. Z tego samego powodu potrącił Locka.
Sayid, Rousseau, Ana Lucia, Locke, Widmore, Desmond, Jack, Sawyer, Keamy, Sun.