Ciekawi mnie jak uwarzacie? który seriali jest lepszy.Oba seriale są nadawane w tym samym czasie przez naszą telewizje.Jedynka chyba miała plan walki o widza puszczając o tej samej porze hit amerykańskiej stacji abc. Który zwycięży to pokaze czas.
LOST bije DH na głowę jesli idzie o nasz kraj. Tydzień temu średnio 2 odcinki LOST oglądało 5,6 mln widzów a odcinek DH jedynie 1,7 mln.
I to jest bardzo śmieszne, bo DH to lepszy serial. Scenariusz Lost jest mniej oryginalny, momentami bardzo przewidywalny, za dużo zapożyczeń. Poza tym połowa pierwszej serii ciągnie się jak flaki z olejem, jest dużo "przestojów".
Mnie też bardzie przypadł do gustu właśnie DH.Wszystkie gatunki filmowe zawarte są w tym serialu.Lost również jest ciekawy ale brakuje mu tego czegos co ma DH.
Jestem zdania, że nie da się porównać obu seriali, to zupełnie różne gatunki. Skąd masz dane oglądalności w Polsce ??
U mnie Lost wygrywa z DH. Co nie znaczy, że nie nagrywam odcinka z polsatu i oglądam później :)
Dla mnie DH jest po prostu typowy. Oglądałem pierwsze odcinki , bo czekałem na coś świetnego. A tutaj przeciętny serial amerykański. Ani scenariusz nie powala ( bo co ma powalać ? Problemy są banalne , postacie jednowymiarowe , nie ma żadnych zaskoczeń , epizody jak z polkich telenowel ) , aktorzy średni , a wykonanie - dobre , bo pieniądze rzeczywiście w to włożyli. A Lost - trzyma w napięciu , nieprzewidywalny , świetne wielowymiarowe postaci , pełno niedopowiedzeń , genialna reżyseria , mała ilość dłużyzn , świetni aktorzy ( gość grający Locke - rewelacja) , dużo pomysłów ....
Dla mnie widać wynik rywalizacji dwóch serialów jak na dłoni. DH - przeciętny amerykańki produkcyjniak obyczajowo - komediowy. Lost - nie wiadomo do czego przyporządkować - dramat ? Przygodówka? Thiller? Obyczajowy ?
A co do "hitu amerykańskiej stacji abc" to oba seriale są produkowane przez abc :P (więc na dobrą sprawę konkurują ze sobą tylko u nas). Na chwilę obecną oba są na samym szczycie amerykańskiej listy najchętniej oglądanych show, ale Lost jednak wyżej od DH.
Oba seriale są znakomite jednak bardziej mnie ciągnie w strone Polsatu ok 21 15 Desperate Housewives powala mnie zwłaszcza świetnym aktorstwem, ogólną całością....LOST również jest powalający ale sezon 1 już mam za sobą:)
Lost 6 nagrod plus 6 dodatkowych nominacji - najbardziej utytulowany serial minionego roku (nie wiem czy nie wszystkich lat bo sie nie znam:P) w kazdym razie DH mnie znudzil i to momentalnie sa fajne momenty ale ogolem wieje nuda - W Loscie udalo sie tworcy zachowac klimat mimo ciaglego pietrzenia sie pytan i malej liczby odpowiedzi co jest zadkoscia - obecnie ogladam 2 serie i co odcinek jest ciekawiej a w DH jest ciagle taka sama nuda. Ale wiadomo ze kazdy lubi co innego i co innych nudzi innym sie podoba
DLA MNIE LOST WYGRYWA W PRZEDBIEGACH
Głupotą to, że Lost i DH dali o tej samej porze. Jakby TVP nie mógł dać 2 odcinka choćby np. w sobotę, czy kiedy tam..
U mnie GH jest na równi z LOST ;)
Nie dość, że TVP konkuruje z Polsatem, to może przy okazji "legalnie" między odcinkami puścić reklamy :) Podobny zabieg jak rozdzielenie "prognozy pogody" na dwie części.
Jescze nie objrzałam LOST. a jeśli mam być szczera to nawet nie słyszałam nic szczególnego na temat tego serialu. o DH sporo wiedziałam jeszcze przed emisją. oznacza to, że Polsat umie się lepiej zareklamować niż TVP. DH rządzi!!!!!!!! ;)
LOST jest dużo lepsze. Bardzo lubię DH ale nie ma sensu porównywać go z LOST bo to całkiem inna historia.
W ogóle nie powinno się moim zdaniem tych seriali porównywać, to dwie diametralnie różne serie, każda w swoim gatunku znakomita.
Oba te seriale lubię tak samo i na szczęście nie mam problemu z wyborem który serial oglądać w czwartek. Pierwszy sezon "LOST" oglądałam już dwa razy na AXN, dlatego w czwartki oglądam "Desperate Housewives".
Dopóki nie było LOST oglądałam DH, ale teraz Zagubieni tak mnie wciągnęli, że oglądam dwa odcinki pod rząd i końcówkę DH. Nie nagrywam...
Ja wolę DH, ale Lost też chętnie oglądam, więc emisja obu seriali w tym samym czasie mnie trochę denerwuje. DH najczęściej ogladam, a Lost nagrywam na wolną chwilę.
Jednak "obyczajówka" z czarnym humorem zawsze wygra u mnie z "przygodówką", choćby najlepszą.
Ja wole DH jednak oglądam Lost a DH nagrywam bo denerwują mnie polsatowskie reklamy.Oba seriale są świetne i całkiem inne. Ale jak będzie "Rodzina Soprano" w tym samym czasie to już nie wiem co zrobie.
A ja widziałem obydwa seriale w całości (tzn. pierwsze sezony, a z drugimi jestem na bieżąco) i stwierdzam, że oba są bardzo fajne, ale porównywanie ich jest raczej bez sensu bo to mimo wszystko dwa różne seriale. Inna tematyka, akcja itp, itd.
Mi sie oczywiscie bardziej podoba lost.
Ktos napisal ze nie wiedzial o emisji lost na tvp1, ze dh bylo dobrze zareklamowane - pewnie tak skoro polsat puszcza dluuugie reklamy co 15 min ;
Ja osobiście wolę DH. Lost zaczął być już nurzący i mętny (właśnie myślimy z kumplami czy warto nam to dalej oglądać) drugi sezon już wogóle ssie.A argument z nagrodami dla Losta nie był trafiony :) DH ma ich o wiele więcej :)
ja uwielbiam LOST ale DH tez lubie, ale jeślimam wybierać pomiędzy nimi to o wiele bardziej wole LOST: bo ma ciekawą fabułe:)pozdr.
Doszedłem do wniosku że jednak Dh ze względu na piękne aktorki które tam występują.W lost jest deficyt na płeć piękną.A swoją drogą biedna Kate która jest praktycznie jedyną kobietą wśród tylu mężczyzn(nie licząc ciężarnej, zamężnej azjatki,astmatyczki itej pani starszej)ale zależy kto co lubi;-)
Pod koniec pierwszego sezonu dyskretnie (w barze na lotnistku w rozmowie z lekarzem Jackiem) pojawia się sobowtór Kate czyli "kobieta która potrafi o siebie zadbać" grana przez Michelle Rodriguez, jako zapowiedź na drugą serie. Grono kobiet się powiększa...
no of course ze Lost :) Porzadna fabuła, ladni chlopcy :P , wiele zwrotow akcji ... w DH to sie tylko zabijaja ostatnio ( z tego co widze w drugiej polowie odcinka ktory ogladam po "lost") Yeah
ja sie dorzuce do wypowiedzi ze nie mozna tych seriali porownywac...oczywiscie jezeli mialbym wybierac ktory ogladac na tvp czy polsacie wybralbym lost poniewaz bardziej mi przypadla jego fabula...natomiast DH takze jest ciekawy ale ja poszukuje nie jakis namietnych intryg tylko tajemnicy i lekkiej grozy ;)
A ja tylko dorzuce że do bitwy o widza może sie też przyłączyć telewizja Fox ze swoim serialem PRISON BREAK.Serial godny polecenia i bardziej dynamiczny od LOST
Moim zdaniem DH ciagna sie teraz jak falki z olejem, nic ciekawego.....
o wiele bardziej podoba mi sie lost
Ja to szczerze mam dylemat co oglądać. 1 odc LOST można oglądnąć w spokoju, a potem zaczyna się trudność wyboru hehe.
TVP1 i Polstat "bezwzględnie" walczą o widza, a ja współczuje innym stacjom, którym zapewne o tej porze oglądalność niemiłosiernie spada :P
Tak w ogóle to pozdrawiam wszystkich fanów DH i LOST :)
A ja się boję, że TVN nie będzie chciał zostać w tyle i zacznie nadawać o tej samej porze Ostry Dyżur. I ja wtedy ze złosci zacznę chodzić w czwartki spać o 20.00! :)
Strasznie mnie wkurzyli emisją o tej samej godz.,oba seriale są świetne,chociaż wybieram DH.Najpierw oglądam 1 odc.LOST i sam początek 2,pózniej DH i w przerwie na reklamy(długiej,bo przeciez o 21.30 jest losowanie LOTTO:))przełączam na LOST,ale w ten sposób tracę wiekszość odc.2.Telewizja jest beznadziejna,najlepsze filmy nadaje o tej samej porze a w inne dni nie ma czego oglądać(najczęściej środy)
lost to przebój i mój ulubiony serial nie to co np.M jak Miłość Na Wspólnej czy inne Lost to cos normalnego moi9m zdaniem:)
Lost powoli przypomina Mode na sukces!W lost podobnie jak w modzie nic ciekawego sie nie dzieje akcja posówa sie do przodu jak flaki z olejem.Claire została porwana i przez 4 odcinki jej nie pokazywano.Chwała naszej telewizji że puszcza 2 odcinki w czwartki, gdyby nie to to nie dałoby sie tego oglądać.Dh zdecydowanie bije na łeb naszyje lost!
bo w loscie nie liczy sie akcja - nie chodzi o to zeby latali po wsypie i ciagle przed czyms uciekali
u mnie dom się dzieli na Lost i DH.(choc ja czasami olądam L jak jest przerwa reklamowa) moi rodzice ogladaja L , z kolei ja Dh, i osobiscie uważam że DH jest o wiele wiele lepsze, ma ciekawszy scenarius, z odcinka na odcinek jest ciekawiej, a L ma taką samoą fabułe non stop i praktycznie nic sie nie zmienia, wole Dh bezprecedensowo
Oba seriale zostały nagrodzone złotymi globami w różnych kategoriach, co świadczy o tym że oba są wspaniałe.Pzdrawiam fanów obu :]
Ja mam nadzieję mccoy, że wreszcie pogodziłeś się z myślą iż oba seriale są bardzo dobre i nie można ich ze sobą porównywać ze względu na kategorię? Pozdrawiam fanów :)
LOST jest genialny - jedyny serial jaki oglądam i chce to kontynuować. DH nie widzialem, ale z tego co piszecie to pewnie jest również niezły. To kwas, że puszczają ich o tej samej porze. DH Polsat moglby puszczac np w srody - wtedy zwykle nic ciekawego nikt nie puszcza.
Oj troszke brakuje mi tej rywalizacji;p Teraz tylko 2 odcinki Gotowych bez 2 odcinków Losta-nie musze juz przełączać ;p