Czy ktos mógłby mi wytumaczyć w jaki sposób ten pułkownik moze chodzić, skoro przed wyjazdem jezdził na wózku??? Moze było to pokazane wcześniej, bo nie oglądałam wczorajszego odcinka od poczatku. I mam jeszcze pytanko do tych co oglądali całą 1 serię. Co zrobiła Kate, bo wyglada na miła osobę, ale by`ła przecież poszukiwana listem gończym? Bedzie to wyjaśnione w kolejnych odcinkach?
*spoilery dla tych, którzy nie oglądali żadnego odcinka "Lost"*
Wprawdzie oglądałem "tylko" to, co wyemitowała TVP, więc mogę udzielić jako takiej odpowiedzi na pierwsze pytanie: to był cud :) Locke (tak nazywa się ten człowiek) dopatruje się mistycznego znaczenia katastrofy samolotu. Tak swoją drogą ten odcinek i scena, jak Locke wstaje jest jedną z lepszych, jakie kiedykolwiek widziałem.
Co do jego kalectwa Locke'a (nie jest on żadnym pułkownikiem!) to wciąż oczywiście nie zostało to jeszcze dosłownie wyjasnione czemu nagle zaczął chodzić. Oglądając kolejne odcinki można zacząć przypuszczać... :]
Kate zrobiła dużo rzeczy. Jak narazie nie zostało wyjaśnione co KONKRETNIE zrobiła co było powodem jej ucieczki do Australii. Zostanie to wyjasnione dopiero 30 listopada w 9. odcnku drugiego sezonu pt. "What Kate Did".
Niee jesteem peewna.. ale ;D nasz PULKOWNIk mial chyba sparalizowane nogi a w wyniku upadku paraliz mogl ustapic dzieki czemu Lock odzyskal wladanie konczyn.. i to chyba caly ten cud ;D
A właśnie, Locke w rozmowie telefonicznej został nazwany jakimś tytułem wojskowym (nie pamiętam konkretnie jakim), ale sądzę, że była to tylko taka zabawa - umawiali się na partyjkę w "Risk", strategiczną grę planszową, co widzimy w kolejnym flashbacku.
1.To mógl byc taki paraliż nóg że mój juz codzić
2.to będzie dopiero w 21 albo 22 odcinku pokazane co Kate zrobila
wiadomo tylko, że Kate zamordowała. Sama sie do tego przyznała gdy grała z Sawyerem, no i gdy koniecznie chciała otworzyć tą walizke [tam był samolocik należący do kolesia którego kropnęła]
Locke jest dziwny. Ten 'cud' może być równie dobrze udowodniony medycznie. W wyniku upadku z dużej wysokości człowiek może odzyskać władze w kończynach, ale tylko sparaliżowanych w części kolanowej itepe itede takie tam gadanie, nie bede wam przynudzać [wybieram sie na weterynarie xD]
Mnie się wydaję, że Locke już wszystko albo chociaż część wie - zajrzał 'w głąb' tej wyspy. Jednak ma za zadanie wszystko zachować dla siebie - oczywiście, do czasu. Zauważcie, że zawsze potrafi doradzić, zawsze rozwiąże problem, wszystko wie - narazie to jest jego celem - pomagać wyspowiczom.
Nie wiem, czy to prawda, tak mi się tylko wydaje.
Pozdrawiam.
no kate zabbiła człowieka i podrabia rejerstracje.A lock nie jest półkownikiem i to wyspa dała mu chodzić
było chyba pokazane, że oszukała pracownika banku, była w spółce z jakimiś tam bandytami, wspólnie chcieli okraść ten bank, ale kiedy ci jej wspólnicy chcieli kropnąć tego pracownika ona się zbuntowała i postrzeliła tego kolesia. nie wiem czy to tak dokladnie było i czy to o to chodzi bo nie jestem biegła w "lostach" chociaż oglądam każdy odcinek ;)
kradzież w banku, to byl pretekst zeby ci jej kumple chcieli sie tam wlamac, bo ona sie chciala dostac do skrytki 815 w tym banku po ten samolocik który nalezal do człowieka którego zabila.
Kate zabiła zupełnie kogoś innego. Właściciel samolocika zginął przypadkiem, gdy próbował jej pomóc w ucieczce.
aha dzięki za oświecenie... jak już mówiłam ten film ma taką zawiłą fabułę że łatwo się pogubić =)))
W którym odciku są retrospekcje Locka, bo chciałabym sobie ściągnąć? Nie widziałam paru odcinków, a chciałabym się czegoś o nim dowiedzieć.
Retrospekcja z Locke jest w odcinku 4 ("Walkabout") oraz w tym najbliższym w TVP1, czyli 19 - "Deus ex machina".
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lost [pl.wikipedia.org/wiki/L ...]
Co do Locke`a to jest on tylko pracownikiem firmy produkującej pudełka hehe. Co do Kate to cała jej kryminalna przeszłość zaczęła się od wysadzenia w powietrze domu gościa, którego uważała za ojczyma, ale który w rzeczywistości był jej ojcem (straszny fagas). Potem chciała zwiać i pomagał jej w tym facet, lekarz (bodajże Tom), młodzieńcza miłość Kate (samolocik to właśnie jego własność). Niestety został zastrzelony. Kate czując się winna jego śmierci próbuje odzyskać jedyną pamiątkę po ukochanym i pakuje się w kolejne kłopoty - ucieczka szeryfowi, bank ....... lot 815 i dac yt :D