PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180683
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Mr. Eko

ocenił(a) serial na 10

Witam wszystkich! Na wstępie tego tematu powiem wszystkim, że Eko jest moją ulubioną postacią występującą w tym serialu. Szkoda moim zdaniem że Eko był obecny jedynie przez cały drugi sezon (nie licząc pierwszego odcinka drugiego sezonu) no i jeszcze przez te 5 odcinków trzeciego sezonu, czy tam 6 jeśli doliczymy do tego odcinek z jego pogrzebem... Gdy jakiś czas temu przeczytałem kilka wywiadów z aktorem grającym Eko i kilka informacji z poza fabuły serialu na temet tej postaci, to jeszcze bardziej się przez to wkurzyłem! Dowiedziałam się że moja ulubiona postać pierwotnie miała występować całe 4 sezony (miał żyć od początku drugiego do końca piątego) i miał w pierwotnym planie odegrać w całej tej historii tego serialu, o wiele ważniejszą rolę niż odegrał. Przyczyną tego że Adewale zreyzgnował na początku trzeciego sezonu, podobno było to że miał dość pobytu na hawajach... Potem wkurzyłem się jeszcze bardziej, gdy przeczytałm też że Eko miał powrócić pośmiertnie w szóstym sezonie, ale aktor nie dogadał się z twórcami serialu no i nie powrócił! Wiem że to co tu napisałem dla niektórych może wydawać się głupię i jeśli tak jest to zadajcie sobie pytanie, jak Wy byście się czuli gdybyście się dowiedzieli że wasza ulubiony bohater w serialu mógł odegrać o wiele większą rolę niż odegrał?

ocenił(a) serial na 10
lol_24

Jeszcze jedno! Jakby ktoś miał do mnie pretensję o to że akurat teraz poruszam ten temat, to powiem wam że dla mnie "Zagubieni" to najlepszy serial jaki widziałem! Powiem jeszcze że niedawno znowu wziąłem się za oglądanie go, gdy od października tvn7 znowu zaczęła go emitować. Powiem jeszcze że poruszam właśnie ten temat, z kilku powodów:
1. Eko to mój ulubiony bohater w całym serialu, więc mam prawo do tego by być niezadowolony o to że tak mało go w sumie było, a miało i mogło go być dużo więcej, lub chociarz trochę więcej, ale nawet do szóstego sezonu nie powrócił bo podobno aktor pokłucił się z twórcami serialu o pieniądzę, a tak się cieszyłem gdy zobaczyłem go na plakacie szóstego sezonu.
2. Od czasu kiedy dowiedziałem się że postać Eko miała pierwotnie zginąć dopiero na koniec piątego sezonu, i że tak czy siak miał jeszcze wystąpić pośmiertnie w szóstym sezonie, zastanawiam się jak wyglądałby ten serial, gdyby został zrealizowany właśnie pierwotny obraz tej postaci.
3. Gdyby Eko nie zginął na początku trzeciego sezonu, to możliwe że cały serial byłby o kilka odcinków dłuższy, z raji tego że jemu też musieliby poświęcić jeszcze choć yrochę uwagi w każdym sezonie w którym by występował.
4. Możliwe że dowiedzielibyśmy się choć więcej na temat jego przeszłości, bo z tego co zobaczyliśmy w drugim i trzecim sezonie, tak naprawde dość mało wiemy, a możliwe że niektórzy chcieliby jednak wiedzieć więcej no i mają teraz niedosyt.
Żeby nie było, że patrzę na ten serial tylko z powodu Eko, wspomnę jeszcze że mam kilka ulubionych postaci, ale mimo wszystko Eko lubię najbardziej. Moje pozostałe ulubione postacie to: Desmond, Sayid, John, Hugo, Kate i Jin.