PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180697
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Reszta zaczyna nużyć .Zbytnie przekomplikowanie. Koniecznie musieli dać prawie wszystkie odpowiedzi .To nie zawsze wychodzi na dobre.A szósty sezon to jakaś kompletne porażka .Od 3 do pięć znajdzie się parę wątków które są niezłe ale to już nie to samo.Czekam na podobne.

użytkownik usunięty
terron

Zdecydowanie pierwsze dwa sezony są najlepsze,ale chyba nie mogłabym wytrzymać i nie obejrzeć reszty :)

ocenił(a) serial na 8

Owszem ale to już napędzanie tasiemca .3 sezony max .Niektóre rzeczy powinny zostać bez zgłębiania niepotrzebnego .Finał był dokładnie taki jak spekulacja krążąca po sieci w okolicy emisji drugiego sezonu.Rozciągali to po to aby ludzie zapomnieli o tym czy jak .Nie jak zawsze chodzi o oglądalność która była spora .Zniszczymy dobrą historię dla kasy .

ocenił(a) serial na 10
terron

Jaka spekulacja?

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

Ktoś wysnuł teorię że oni na tej wyspie wszyscy już są martwi i o tym nie wiedzą.Każdy z nich miał być poddawany próbie a ci którzy przejdą ją pozytywnie będą mogli przejść dalej.

ocenił(a) serial na 10
terron

Okazała się mylna. Na Wyspie wszyscy żyli i nie była ona żadnym Czyśćcem. Twórcy mówili, że spodobała im się ta teoria i chcieli taki motyw wykorzystać, stąd flash-sideways, które nie są związane z głównym wątkiem. Rozwiązanie zagadki czym jest Wyspa było zupełnie inne.

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

Jak to mylna .Przecież oni umarli w katastrofie a potem błąkali się po wyspie.Na koniec się zbierają i idą dalej

ocenił(a) serial na 10
terron

Nie! Kolejna osoba, która nic z zakończenia nie zrozumiała. A więc umarli, trafili do Czyśćca na wyspie, a potem... umarli jeszcze raz i trafili do kolejnego Czyśćca, w którym nie było katastrofy i dopiero poszli do Nieba? xD Christian wszystko jasno tłumaczy w ostatniej scenie, widocznie masz problemy ze słuchaniem ze zrozumieniem.

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

Po pierwsze nie życzę sobie takich uwag .Nie mam żadnych problemów ze zrozumieniem.W sieci jest sporo interpretacji nie muszę się z nimi zgadzać .To że myślę inaczej lub mam inne zdanie nie oznacza że mam nie po kolei w głowie.To się właśnie nazywa podskakiwać jak inni zagrają .Ja nie czytam jakiś wywodów i interpretacji z sieci sam sobie układam .Jak źle to moja sprawa .

ocenił(a) serial na 10
terron

Tylko, że tu nie ma miejsca na interpretacje. Zakończenie jest całkowicie jednoznaczne. Damon Lindelof w wywiadzie potwierdził, że wyspa była prawdziwa, że nie zginęli w katastrofie.

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

Szczerze mówiąc nie powinienem się odzywać bo nie do końca pamiętam ten szósty sezon.Jak sobie całość zobaczę jeszcze raz to na pewno nie dla analizy bo to jest chore.Tak pamiętałem i tak mi w głowie zostało .Nie ma się co sprzeczać niepotrzebnie.Chodziło mi głównie o to że zakończenie okazało się niewiele odstępować od tego co ktoś umieścił w sieci.

ocenił(a) serial na 10
terron

Kto mówi o analizowaniu? Zakończenie można zrozumieć bez znajomości serialu. Tam jest dosłownie wytłumaczone w najprostszy, najczytelniejszy, najjaśniejszy sposób. Jak krowie po rowie, że się wyrażę.

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

Zobaczę sobie jeszcze raz w takim razie .

ocenił(a) serial na 9
terron

Koniec drugiego sezonu spokojnie mógłby być końcem całego serialu, jednak było trochę niedopowiedzeń. A w sumie po sześciu sezonach sporo pytań dalej pozostało.

ocenił(a) serial na 8
King_of_Fools

Nie zapomnę momentu w którym okazało się ze drugi sezon to tylko początek grubszej afery .Pierwszy i drugi sezon obejrzałem prawie na raz w wakacje .Liczyłem na parę odpowiedzi na jakieś dobre zakończenie albo totalnie fatalne a tu klops .W tany dalej jedziemy .Na sezon 3 trzeba było czekać sporo nawet było warto ale potem za bardzo to udziwniali do ostatecznego klopsa końcowego.Nie mówię że dalej serial jest jak flaki z olejem ale to po prostu już nie to samo.Nie dałbym rady usiąść i 10 odcinków połknąć na raz.

ocenił(a) serial na 9
terron

Oczywiście po drugim sezonie było coraz gorzej, ale myślę, że ostatni sezon dopiero znacząco obniżył loty. To całe wyjaśnienie z wyspą mocno średnie się wydaje. Mi przynajmniej nie bardzo do gustu przypadło. Za to samo zakończenie wg. mnie całkiem niezłe. Na pewno Lost to mój ulubiony serial, a oglądałem i oglądam całkiem sporo. Obowiązkowo jeszcze nie raz będę sobie go odświeżał.

ocenił(a) serial na 10
King_of_Fools

Drugiego? No chyba nie. Wszystko zostało otwarte. Finał czwartego był takim odcinkiem: gdyby nie flash-forwardy to mógłby to być finał.

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Wiesz co? Nawet już nie pamiętam zakończenia wszystkich sezonów. Od trzeciego sezonu oglądałem równolegle z premierą i sporo już zapomniałem. Wyżej napisałeś, że teoria z tym czyśćcem jest mylna. Trzy lata temu już przyjąłem, że taka interpretacja jest słuszna. A jak to Ty widzisz?

ocenił(a) serial na 10
King_of_Fools

Ja to widzę tak jak było wytłumaczone w serialu i potwierdzone przez Lindelofa: Wyspa była prawdziwa, potem każdy kiedyś umarł i trafił do tych zaświatów, gdzie wszyscy się odnaleźli. A czwarty sezon skończył się tak, że kilka osób uciekło z Wyspy, ale reszta został. Potem Wyspa zniknęła i nie wiadomo gdzie. A ocalali musieli kłamać o tym co ich spotkało.

ocenił(a) serial na 9
terron

Ja tam uważam, ze 3 sezon byl tym najlepszym

ocenił(a) serial na 8
terron

na wszystko musieli dać odpowiedzi ?

ledwo na połowę dali.....film ma tylko jasny początek i jako taki jasny koniec...początek jest końcem ...koniec początkiem...ale środek połowa zdarzeń nie trzyma się kupy i jest ostro zagmatwana i daje 100 możliwości interpretacji - to za dużo
to wyjaśnij cały ten film , czekam :) to jeszcze nikomu się nie udało

ocenił(a) serial na 9
don82

WTF? Obejrzyj ostatni odcinek i słuchaj ZE ZROZUMIENIEM co mówi Christian, a nie wymyślasz jakieś wzięte z kosmosu nadinterpretacje...ja pierdziele, wszystko jest po chamsku wytłumaczone, jak można tego nie rozumieć?

ocenił(a) serial na 8
Tortuga033

wyluzuj ..3 lata temu to oglądałem...ok zadam pytania, jak sobie przypomnę parę kluczowych odcinków