PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180683
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Wiemy, że przez przegapienie wciśnięcia klawisza Desmond był odpowiedzialny za to, że lot 815 wpadł w turbulencje, które z kolei spowodowały rozbicie się samolotu na wyspie. Pod koniec serialu jednak Jacob mówi, że on sam sprowadził ich na wyspę. Czy to się nie wyklucza? A może wiedział, że Desmond nie wciśnie na czas klawisza? Bo przecież gdyby nie Desmond, wszyscy dolecieliby spokojnie do Los Angeles. Jak to rozumiecie?

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Tak że po prostu Jacob wszystko to zaplanował. To że Desmond nie wciśnie tego klawisza było częścią planu Jackoba.

ocenił(a) serial na 9
DaveR1

Byłoby to dobrym wyjaśnieniem, w sumie jedynym wiarygodnym. W serialu nigdy jednak nie było jednoznacznego potwierdzenia tego, jeśli mnie pamięć nie myli.

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Ogólnie w serialu dużo rzeczy nie było potwierdzonych i trzeba się było domyśleć. Tego również możemy się tylko domyślać chociaż moim zdaniem moje wytłumaczenie jest dobre :)

ocenił(a) serial na 9
DaveR1

Fakt, taki w końcu urok tego serialu ;] Ale to by pasowało, też się przychyliłabym do tego.

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

O to chodzi, by sie nad tym glowic lecz wg serialu wszystko bylo czescia planu Jacoba w wg mnie Desmond po prostu no nie wcisnal przycisku przez zagapienie sie. Ale nad tym mozemy sie glowic ;]

ocenił(a) serial na 9
runi09

No, nie wcisnął bo śledził tego gościa, z którym siedział w bunkrze i który w wyniku ich kłótni zginął. I zaraz potem Desmond pognał do bunkra ;] Tylko w jaki sposób Jacob mógł na to wszystko wpłynąć.

ocenił(a) serial na 10
Julia_20

Jacob wgl byl tajemniczy i jakis magiczny wydaje mi sie, ze on to poprostu przewidzial kiedy to bedzie i kto bedzie przez to patrzyl na zycie pasazerow przed wypadkiem, moze byl kims wstylu wyroczni? Tego sie nie dowiemy raczej.