PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180314
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Pytanie!

użytkownik usunięty

Czym w końcu była wyspa ? To był czyściec ?

ocenił(a) serial na 10

Wyspa była jak najbardziej prawdziwa. Może w przenośni można ją w jakiś sposób nazwać czyśćcem, ale moim zdaniem jest to sformułowanie niefortunne, przynajmniej ogólnie, bo na pewno w pewnym sensie i w przypadku kilku postaci takim właśnie miejscem (w przenośni) można ją nazwać.

ocenił(a) serial na 10
runy10

Wyspa jest "korkiem".

( już prościej i krócej się nie da :D )

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Ubiegłeś mnie.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Ha ha - wreszcie mi się udało . . .

P.S.
Nie masz czasami wrażenia, ze jesteśmy tu niczym taka starszyzna plemienna i gdy przychodzi jakiś młody to pyta : "czym jest to, a czym jest tamto i o co w tym wszystkim chodzi" a my odpowiadamy, bo polemiki i dyskusje na tylko nasze tematy dawno już wygasły?!

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

My jesteśmy jak Ben i Richard - tylko my posiadamy tajemną wiedzę na temat Wyspy :D
Nie tylko na nasze, kiedyś tutaj siedział Aqu,Selene, Matiz itd. tak że trochę tu nas było, a teraz towarzystwo się posypało i obecnie forum święci pustkami. No ale też nie ma co się dziwić, w końcu serial już dawno się skończył i praktycznie wszystko zostało przeanalizowane od A do Z , tak że tematy do rozmów się wyczerpały i jedyne co pozostaje to albo pisać o serialu w kontekście dupie maryni, albo wałkować jedno i to samo po raz n-ty;]

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Dobreee!
Racja . . .

" kiedyś tutaj siedział Aqu,Selene, Matiz itd. "
- trzeba im powiedzieć, że ich przeznaczeniem jest powrót na forum tutaj do nas, tak jak rozbitków na Wyspę!

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

No niestety, tak się raczej dzieję ,bądź dopiero stanie na forum każdego serialu.

Taa Aqu spotka się z Selene i jej powie: "We have to go back!"

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

ahhh moi przewodnicy z dawnych czasów, kiedy sama oglądałam Lost :)

ocenił(a) serial na 9
Deddlith

No właśnie i jak wrażenia?

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

No przecież ja z rok temu skończyłam oglądać.... nooo... prawie tyle. Bo wtedy mi lapek wybuchł i do tej pory nie dorobiłam sie nowego - a takie rzeczy się bardzo dobrze zapamiętuje :P
I mnie tak sierotke prowadziliście od bodajże 3 sezonu i pilnowaliście żeby mi nikt jakiegoś spojlera nie przywalił ;) Faaajnie było :)

A wrażenia... no jak pisałam wcześniej. Serial super (chociaż i tak pierwsze 2 sezony magiczne) Bardzo miło wspominam i czasami wracam.. Ale kurcze- tym zakończeniem sie tak zawiodłam że uznałam je za niebyłe, ostatniego odcinka nie wliczam w poczet i zostałam przy swojej własnej filozofii :)

ocenił(a) serial na 9
Deddlith

Hehe, no w sumie to się nie dziwię, bo zakończenie rzeczywiście trochę psuję cały obraz serialu. No, ale bądź co bądź to tylko jeden odcinek ;]

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

którego w mojej rzeczywistości nie ma :)

ocenił(a) serial na 9
Deddlith

Można i tak.

ocenił(a) serial na 10
Deddlith

Witamy serdecznie koleżankę - ponownie na Wyspie :D

P.S.
" Ale kurcze- tym zakończeniem sie tak zawiodłam że uznałam je za niebyłe,
ostatniego odcinka nie wliczam w poczet "
- serdecznie witamy w klubie!
( w gronie tych, co to im tort bardzo smakował, tylko za gruby lukier na wierzchu mocno zemdlił ;) )

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Tak w ogóle to żałuję że nie wchodziłam na to forum jeszcze jak LOST leciał w tv. Teraz jak oglądam na bieżąco Walking Dead i siedzę na forum tego serialu to widzę ile mnie ominęło. Fajnie jest sobie pogadać z innymi fanami/widzami, powymieniać się spostrzeżeniami na temat serialu, wrażeniami z poszczególnych odcinków, czy sobie zwyczajnie pożartować i pogadać o dupie Maryni (w kontekście serialu).

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Mnie tu też nie było, bo siedziałem wtedy (jak leciał LOST) na stronkach "485...pl" i na wariacjach słowa "zagubieni.pl". Tam to dopiero spiskowali . . .

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Hehe ja nie siedziałam na żadnej stronce o Zagubionych, tak że cały ten fun mnie ominął :(

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Btw, ładnego mam Rysia?

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Najładniejszego.

P.S.
Znowu zmieniasz "rękawiczki"? ;)

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Tak. Wracam do Rycha, bo tamten pan to nie to samo. Nie ma jak "stary, dobry" Alpert :D

W ogóle to jakie dzisiaj lostowe (a takie ostatnio rzadko mam) sny miałam...śniło mi się że hasałam sobie po dżungli na golasa razem z Juliet i Kate, a tu nagle przyszedł Sayid, Richard i Sawyer i zaczęli się z nas podśmiechywać, po czym powiedzieli że rozpalili ognisko, a Richard niczym Jin dzu śin, zaczął mnie zakrywać i drzeć na mnie ryjka że jak ja się zachowuję..a potem całowałam się z Sawyerem, co bardzo się nie spodobało Kejtusi, ale Sawyer jej powiedział że o co jej chodzi i żeby sobie dała spokój i w ogóle...Rychowi też to było w niesmak i się na mnie obraził, a ja tak strasznie płakałam i mu się rzucałam do nóg żeby mi wybaczył :D A później jacyś piraci przypłynęli na Wyspę i zaczęli ją ostrzeliwać, a Jacuś rzucił się z jakiegoś klifu i się zabił (lol). Ja to mam sny...

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

ŁOŁ ! ! !
No to masz konkretnie tematyczne sny!
Ja to nigdy nie mogę zapanować nad tym co mi się śni, przeważnie bzdety, ale czasami . . .
Trafiają się perełki: raz mi się śniło coś na kształt miksu Dnia Niepodległości i Gwiezdnych Wojen.
Latałem po mieście na takim skuterze a potem nad miastem między jakby statkami obcych.
Ale finał mnie zabił i się obudziłem z niesmakiem jaki chu**wy sen, bo mi się skuter . . . wyczerpał i przestał latać :((
Masakra czasami.

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Hehe, zazwyczaj jak coś oglądam to potem mi się śni.(Jack mnie rozwalił w tym śnie), a tak to wiadomo, mieszanina myśli i przeżyć z całego dnia :D Haha jak to się mówi shit happens. Ale przynajmniej sobie polatałes, też bym tak chciała.. Ja pamiętam jak raz spadłam ze schodów i straciłam na chwilę przytomność to też mi się jakieś Gwiezdne Wojny i rycerze z mieczami świetlnymi pierdzieli po głowie, bo wcześniej grałam w Jedi Academy :D

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

I never left.

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

O! No proszę, jeszcze zaraz się okaże że Aqu i reszta też tutaj siedzą incognito.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Mówisz i masz ;)
Zaglądam trochę rzadziej, ale jestem. Ostatnimi czasy sporo obowiązków, a i pisanie 'o dupie maryni' też mnie jakoś specjalnie nie kręci ;D

ocenił(a) serial na 9
aqu32

:D
Rozumiem. No niestety, wraz z zakończeniem Zagubionych, to i tematy do rozmów powoli się wyczerpały.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Za niedługo zamierzam zmontować serię filmów o LOST to dam o sobie znać ;)

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

O to czekamy.

Dajcie spokój. Po 2 czy 3 serii przestałem oglądać jak to jakieś dymki czarne zaczęły latać za ludźmi i się zaczęły dziać jakieś inne głupie rzeczy... żenada.

ocenił(a) serial na 9
Pika123

SF się kłania.

Tortuga033

spoko