Zajrzałem dzisiaj, kilka chwil temu na strone rzekomych lini lotniczych Oceanic do którcyh należał samolot z pasażerami lotu 815. (http://www.oceanic-air.com)
Stronka (przynajmniej na moim kompie) nie wyświetla się do końca poprawnie, wiec zajrzałem do źródła pliku i znalazłem dwie interesujące wiadomości. Czyżby w najbliższym odcinku, ktoś zhackował główną stronę lini lotniczych i pozostawił wiadomości umożliwiające ich odnalezienie!!!???
1) wiadomość brzmi:
If anyone should find this message, please get word I'm alive and stranded on an island somewhere in the South Pacific. Please send help soon. Things are bad. And they're getting worse... Sally
"Jeśli ktoś znajdzie tą wiadomość, proszę poinformować że przeżyłam i znajduje się na wyspie, gdzieś na Południowym Pacyfiku. Proszę o szybką pomoc. Jest źle i ciągle się pogarsza... Sally"
2) wiadomość brzmi:
I survived a horrific plane crash and am stranded on an island somewhere Northeast of Australia and Southwest of Hawaii. In the event that I am never found, please forward word of my fate to my parents.
"Przeżyłem/łam straszliwą katastrofę samolotu i jestem zagubiony/na na wyspie, gdzieś na północny zachód od Australii i na południowy zachód od Hawaii. W przypadku kiedy nie zostanę odnaleziony/na, proszę poinformować moich rodziców o mim losie."
Zapraszam do komentowania, co o tym myślicie.
Być może ktoś z Was znalazł jakaś informację na ten temat!?
PPS. Proszę się nie kłopotać, najpierw dodałem to jako ciekawostkę. :)
racja dobrze sie niewyświetla ale potem pisze coś niewyraźnie w txt. niewiem co bo jest narzucone na poprawny txt.ale coś podobno ztym co napisałeś.
coś takiego:
Michael Orteig, President of Oceanic Airlines, released this statement: "After 25 years of service, we are forced to close our doors. Due to financial difficulties in the wake of the Flight 815 tragedy, we are no longer able to sustain service. We are deeply sorry that we can no longer serve our loyal customers, and apologize for any inconvenience our decision will cause."
Passengers of Oceanic Airlines are encouraged to contact their travel agent or one of Oceanic's airline partners to make alternate travel arrangements.
If anyone should find this message, please get word I'm alive and stranded on an island somewhere in the South Pacific. Please send help soon. Things are bad. And they're getting worse...
Sally
I survived a horrific plane crash and am stranded on an island somewhere Northeast of Australia and Southwest of Hawaii. In the event that I am never found, please forward word of my fate to my parents.
ściągnięte prosto ze stronki
Okazuje się że to nie wszystko... !!!???
Na stronie http://www.oceanic-air.com oprócz dwóch ukrytych wiadomości znajduje się również zdjęcie przedstawiające bilet lotniczy należący do Claire.
Żeby je obejżeć należy (kolejno), włączyć program MS Word, następnie otworzyć nowy plik strony internetowej, teraz w przeglądarce wejść na opisaną stronę. Po jej pełnym załadowaniu, dać opcję zaznacz wszystko i kopiuj. Następnie wrócić do programu Word i dać wklej - gdzieś poniżej pojawi się owo zdjęcie.
właśnie znalazłem że tą drugą wiadomość napisał niejaki "Robert".
(div id="robert")
Dziwne jest to że w serialu, jak narazie nie pojawiły się postacie o imieniu Sally, czy Robert ...
Wrzuciłem to zdjęcia na stronke z darmowym hostingiem obrazów.
Link: http://img503.imageshack.us/img503/5625/image0299hh.jpg [img503.imageshack.us/im ...]
sally i robert moze sa wsrod tamtych...? nie wiem porwali ich czy cos xD scenarzysci maja czasami rozen dziwne pomysly...
pic na wode reklama siedza na bezludnej wyspie i nie maja co robic tylko zostawiac wiadomosci na stronie linii lotniczych ktorych nie ma? nawet jesli, to ja osobiscie nie zostawialabym wtedy wiadomosci ze sie rozbilam i pomozcie...niby jak... nie wiem jak to traktujecie czy se zartujecie czy nie nie mam do tego humoru, zeby sie doszukiwac...ale to jest jeden wileki chwyt reklamowy...pewnie wejscia na strone sie licza...;/;/;/ zalosne...