PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180707
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Skończyłam zagubionych, oglądam już ten serial z 3 razy, każdy sezon.Pierwszy raz jak w TV szedł :) Ale, nie rozumiem dokładnie jego zakończenia. Zrozumiałam go tak że umarli wszyscy, ale dlaczego to nie kapuje, wyjaśnicie? I pewna nie jestem czy umarli :D Tylko proszę bez chamskich i głupich odpowiedzi :)

Lost815

Serial jest zakończony tak, że nie ma jednej interpretacji.

Ja to widzę tak,
Te sceny z 6 sezonu spoza Wyspy, to były zaświaty. Nasze postacie znalazły się tam po śmierci i chciały się wzajemnie odnaleźć, by przejść dalej. Czyli w takim dużym uproszeniu to był taki czyściec, a w tej scenie końcowej w kościele pełnym jasnego światła trafili do swojego nieba.

Dlaczego zginęli? Nie jest powiedziane kto kiedy zginął. Tzn. część bohaterów zginęła przez te 6 sezonów, a reszta jak Hugo, Kate czy Sawyer zginęłi ileś tam lat później z nieznanych przyczyn, chociażby starości.

ocenił(a) serial na 7
tigerland_2

bardzo dziękuje :) ładnie to opowiedziałeś :) ja miałam takie wyobrażenie, że oni zginęli z chwilą rozbicia samolotu, a po śmierci im się to wszystko wydawało, a na końcu idą od nieba

użytkownik usunięty
tigerland_2

Z chęcią poczytam więcej interpretacji, jeśli takowe istnieją

ocenił(a) serial na 9

Łzawej sceny w kościółku raczej nie da się inaczej zinterpretować...

Lost815

ja też przed chwilą skończyłem najlepszy serial jaki oglądałem do tej pory , wielka szkoda że tylko 6 sezonów , pierwsze 3 były genialne a zakończenie chyba nie wyjaśnia wszystkiego bo co z tymi wszystkimi co uciekli z wyspy co z kate , sojerem ? jak dalej żyli ? a pilot co ich transportował tam go nie było w kościele na koniec . Serial obejrzałem 1 raz ale coś mi mówi że go powtórzę :] niesamowity klimat jednak sezon 6 już o wiele słabszy od reszty

ocenił(a) serial na 10
Lost815

Ja myślę, że to były jakby dwa światy. W jednym w LA są żyją i czują jakiś niedosyt życiem, chęć powrotu na wyspę. A drugi świat to sama Wyspa. nie pamiętam już dokładnie bo dawno to skończyłem. Ale pamiętam że podobało mi się, aczkolwiek czułem niedosyt i lekką pustkę że coś tak pięknego jak LOST, co zajmowało mi dużo czasu nagle się skończyło :(

ocenił(a) serial na 7
agahub37

Ja uważam, że Lost jest lepsze od Gotowych na wszystko, a naprawdę wielbiłam je oglądać. Szkoda mi Jacka :'(. Ale lekko wkurzające jest to, że można różnie interpretować koniec. Ale jak się spotykali np. Jack z Kate, Shannon i Said, Juliet i Sawyer, czy Jin i Sun i reszta i sobie z wyspy wszystko przypominali to morze łez przed ekranem miałam. Ale świetny serial, jeśli się na nim popłakałam !