PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180683
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Serial opowiada o magicznej wyspie w której sercu znajduje się wszechpotężne światło reprezentujące zło dobro ogólnie wszystko. Światło na wyspie nie może zgasnąć ponieważ inaczej nasz świat stanie się piekłem i zatriumfuje zło. Dlatego znajduje się na niej strażnik wyspy który ochrania światło. Strażnikiem jest Jacob. Na wyspie znajduje się jednak także brat Jacoba(MiB) wcielenie zła które chce opuścić wyspę ty samym rozsiać zło. Jednak aby to zrobić musi zabić strażnika wyspy Jacoba. Nie może tego jednak zrobić osobiście(takie są zasady). Jacob wiedząc o złowieszczych planach brata postanawia się zabezpieczyć przwołując na wyspę kandydatów na swojego następce w przypadku śmierci( pasażerowie Oceanic). Teraz MiB musi zabić zarówno Jacoba jak i kandydatów aby móc opuścić wyspę (wiadomo zasady). I tak Mib zabija kolejnych kandydatów a następni samego Jacoba. Kiedy jednak pojawia się możliwość zniszczenia wyspy i tym samym zgaszenia światła bez wykańczania kolejnych kandydatów którzy pozostali przy życiu MiB postanawia to uczynić. Światło gaśnie Mib może opuścić wyspę ale traci swoje moce i staie się normalnym gościem. Bohaterowie show zabijają MiBa a mesjasz serialu poświeca się i włącza światło ponownie.

użytkownik usunięty
sebastian11346

Ciekawe streszczenie, ale każde zdanie pasuje wyłącznie do 6 sezonu a nie całości serialu. :)

ocenił(a) serial na 10
sebastian11346

już sam początek mi się nie podoba.. bowiem to nie jest serial o magicznej wyspie ale o ludziach, którzy rozbili się na magicznej wyspie.

sebastian11346

Ja piernicze!! Buehheheeehh!! Podziwiam twój dar do spostrzegania oczywistych rzeczy.. Każdy to wie, co napisałeś, Einsteinie.. Wroc sie do szkoły i okiłeznaj zasady interpunkcji, a później, korzystając z tych zasad, wyraź Sswą opinie.

ocenił(a) serial na 6
goku1701d

Podziwiam wasz wspólny dar do wysnuwania teorii na podstawie braku faktów. Serial jest o grupie mało utalentowanych scenarzystów, którzy cierpieli na sraczkę pomysłów i chyba kupę spłukali bo wyjaśnienia tych pomysłów chyba sami nie zdążyli poznać. Taki serial to wszyscy państwo z powodzeniem wymyślili byście sami. A teraz panowie scenarzyści siedzą i się śmieją z naiwniaków szukających drugiego dna. A teraz zanim ktokolwiek zacznie się ze mną sprzeczać, niech z szacunku do samego siebie odpowie, czy serial oglądaliście dla widoczków i dupci Kate czy dołeczków Sawyera,czy żeby poznać fabułę...pełną.

red_zer0

W ogóle nie oglądałem. Ale za to czytałem o interpretacji dzieł. No i myślę, bez obrazy.
Poza tym, że oglądasz sporo płytkich seriali, co cię każe włączyć w grupę naiwniaków, jest dość jasne dla ludzi inteligentnych, że mogą wynieść z dzieła więcej, niż twórcy tam wnieśli. Zagadka: jak to możliwe? Tylko tym razem spróbuj nie pyszczyć i nie odpowiedzieć tylko wyzwiskami. Jeśli między wyzwiska wpleciesz treść to znajdę, tylko wpleć. Wreszcie. :)

goku1701d

A ty gościu naprawdę napisałeś zgodnie z logiką i tu cytuję ,,Wroc sie do szkoły i okiłeznaj zasady interpunkcji"
Do Murdock:
Siłą tego serialu nie byli bohaterowie bo tak naprawdę ciekawe postacie można wyliczyć na palcach jednej ręki(Eko, Locke, Linus)
Siłą tego serialu była wyspa, jej tajemnicę, a twórcy w ostatnim odcinku skupili się na bohaterach bo tak było im najwygodniej(nie uważam że jest to złe).

ocenił(a) serial na 10
sebastian11346

pozwolę się nie zgodzić.. przynajmniej dla mnie tak nie było nigdy.. gada się o teoriach, tajemnicach, bunkrach czy dymie.. ale w sercu ma się przede wszystkim te postaci.. przynajmniej ja miałem

goku1701d

Zdecydowałem się napisać streszczenie dla ludzi którzy nie do końca wiedzą o co w nim chodziło(nie wszyscy są tacy mądrzy jak ty).