PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180707
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Witam wszystkich fanów Lost :)
Proponuję pewną grę, która znacząco wyróżnia się spośród innych. Polegałaby na
wykreowanie naszej postaci jako bohatera tego fantastycznego serialu. Czyli w skrócie:
Wyobraźcie sobie siebie samych jako bohaterów tego Lost.

ZASADY:
A)Imię, wiek, wygląd, charakter- to wszystko może być całkowicie zmyślone.
B)Piszemy notkę w takiej formie jak przykład na dole
1.Imię i Nazwisko
2.Data urodzenia
3.Data śmierci (to jest nieobowiązkowe)
4.Przyczyna śmierci (to jest nieobowiązkowe)
5.Cechy charakteru (przynajmniej 3; np. złośliwy, leniwy, cierpliwy)
6.Wspomnienia (należy je ułożyć chronologicznie tak jak w przykładzie:
-X mieszka w małym miasteczku w Texasie w jednym domu z wraz jego chorymi
rodzicami. Pracuje jako sprzedawca w pobliskim sklepie.
-Co miesiąc X i jego rodziców odwiedza chciwa siostra Y, która ma bardzo bogatego męża i
żyje z nim w Phoenix. Za każdym razem przywozi rodzicom drogie prezenty i spędza z nimi dużo
czasu mając nadzieje, że za niedługo umrą i przekarzom swojej kochanej córce majątek, oraz
dom w ich testamencie
-Rodzice w końcu umierają, a wszystko oddali Y. Po pogrzebie X przeprowadza rozmowę z Y na
temat tego, że nie ma teraz gdzie mieszkać, ale Y się tym nie przejmuje i mu nie pomaga
-X przypomina sobie, że w dawnych latach jego kumpel Z obiecał, że w sprawie pracy może na
niego liczyć. Tak więc X jedzie do Sydney do Australii, gdzie mieszka Z i prosi go o przyjęcie do
firmy.
-Prośba X zostaje spełniona, a Z staje się jego najlepszym przyjacielem. Mężczyźni stają się
nierozłączni.
-Po jakimś czasie X dowiaduje się o tym, że Z przemyca narkotyki. Lecz zamiast odsunąć
się od tej sprawy X postanawia mu pomóc i przy okazji zarobić.
-X musi przemycić heroinę do Los Angeles. Sprytnie ją chowa i wchodzi na pokład
samolotu.)
8. Imię i Nazwisko aktora (to należy wpisać nazwę aktora, który według was najlepiej
nadawałby się do tej roli.)
C)Każda notka ma być odpowiedzią na ten temat, tzn. nie zamieszczamy w odpowiedzi,
jakiemuś kolesiowi naszej notki!! Tam należy zostawić wole miejsce na komentowanie.
D)Można zamieścić to co najwyżej 3 postacie.

PS- Nie napisałem (jeszcze) mojej notki, ponieważ najpierw muszę zobaczyć parę waszych
odpowiedzi. Muszę się dowiedzieć czy chcecie w to grać, czy nie.

ocenił(a) serial na 10
montezuma_wielki

A)JEREMY,38 lat,
Wygląd: Wzrost 175cm , średnia postura,Ciemne włosy,jasne oczy.Nosi bluzke a na niej koszule,Jest silny i wysportowany,ma niewielkie problemy z prawą nogą.
Charakter:Jest miły uczynny,lubi pomagać innym,odważny,niecierpliwy,ma problemy z poradzeniem sobie z emocjami,czasami jest zbyt szczery.
1.Jeremy Winlet
2.1975 rok
5.Trzy dominujące cechy charakteru:Odwaga,Wybuchowość,Skrytość
6.Wspomnienia:
-Jeremy żył w szczęśliwej rdzinie,nie wiele wiadomo o jego dzieciństwie,był pilnym uczniem.Zawsze interesował się kosmosem i sensem istnienia wszystkiego.Miał brata który jednak był leniwy i złośliwy , niedogadywali się we dwóch.Jednak poza tym tworzyli szczęśliwą rodzine.Gdy Jeremy miał 17 lat zdarzył się wypadek samochodowy.Jego rodzice zmarli na miejscu.Brat miał uszkodzony muzg i pozostawał w śpiączce ,jemu natomiast złamała się prawa noga w kilku miejscach.Jeremy trafił na rok do domu dziecka,odwiedzając brata który wciąż leżał w śpiączce.
-Gdy Jeremy miał 37 lat ,okazało się że jego żona ma guza muzgu.Był to straszliwy szok w jego życiu ,jednak lekarze mówili ,że w Australi w Sydney istnieje klinika która operuje takie przypadłości,gdyż guz jest położony w części potylicznej.Mężczyzna żeby zdobyć środki na operacje pożycza 100tys zł od mafi.Grożą oni jednak że jeżeli nie odda długu na czas to może pożegnać się z bratemJeremy wraz z żoną polecieli do Australi.Gdy wszystko było na pomyślnej drodze okazało się że kobieta ma przeżuty na cały muzg.Zmarła w niedługim czasie po operacji.Gdy Jeremy zdowiedział się o śmierci żony ,dotarła do niego jeszcze gorsza wiadomość.Jego brat który był w śpiączce umarł z niewyjaśnionych przyczyn.Jeremy ma już dość życia,bierze pasek od spodni i zawiesza pętle na szyji,gdy do pomieszczenia wchodzi nieznany mężczyna.Mówi mu żeby tego nie robił ,i zawiera z nim umowę.Niech jedzie do USA i pochowa swoch bliskich a dopiero wtedy będzie mógł się zabić.Po czym klepie go po plecach i wychodzi.Jeremi przemyśla sprawę i zamawia samolot do Los Angeles,leci tam razem z trumną swojej żony.Gdy wchodzi do samolotu widzi znajomą twarz,jest to jeden z członków mafi od której pożyczył pieniądze.Postanawia siąść trochę dalej.Samolot startuje......
C)Z aktorem to nie mam pojęcia ,nie chcę palnąć głupoty.
Sory za błędy ,wiem że to jest źle pewnie ale chciałem zacząć zabawę:)
Pozdrawiam świetny pomysł
PS.A będziemy pisali z tymi bohaterami lostów nowych czy co?

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Hej, dzięki, że rozpocząłeś tą zabawę :)
Co do twojej postaci: straszny los mu zgotowałeś :) Widzę, że inspirowałeś się historią Jacka i Clear. Musi przewieść trumnę ze zwłokami żony i jakiś gostek prosi go aby pojechał do L.A. Czyżby jasnowidz? Co do aktora, jak czytałem twoją notkę to przed oczami miałem twarz Daniela Gillesa, chociaż musiałby założyć soczewki, bo oczy ma raczej ciemne :P
A co do twojego Post Scriptum- fajny pomysł, ale ze względu na kasę jaką należałoby wydać, to raczej niemożliwy do zrealizowania :(

ocenił(a) serial na 10
montezuma_wielki

Wiem ,wiem
Z tą trumną to sugerowałem się historią Jacka.A z ten gość co mu powiedział żeby się nie wieszać to Jackob.Moglibyśmy stworzyć kilka postaci i napisać historie jak w LOST

ocenił(a) serial na 10
Lock14

I załóżmy jakby ten gość się rozbił to ten z mafi by go rozpoznał i juz byłby pretekst pierwszej przygodu :)

ocenił(a) serial na 10
Lock14

A aktor mi pasuje tylko z kąd ja go znam....?

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Fajny pomysł na kontynuowanie tej gry, ale...
1. Stworzenie tak rozległej powieści z wieloma watkami i własna historia wyspy, zajęłaby masę czas.
2. Jeżeli wciąż tylko ty i ja będziemy pisać w tym temacie, to liczba postaci będzie stanowczo za mała.

ocenił(a) serial na 9
montezuma_wielki

1.Camille Winsett
Szczupła, ciemnowłosa kobieta, mająca ok. 170 cm wzrostu. Lubi ubierać się schludnie i pod kolor (głównie w sukienki, krótkie spódniczki).
2. 1987r.
3. Uparta, Ambitna, Pedantyczna, Egocentryczna, Egoistyczna, Wrażliwa
4.
-Camille po zakończeniu szkoły aktorskiej wyznaczyła sobie za cel zostać wielką gwiazdą Hollywood.
-Miesiąc po zakończeniu szkoły Camille spotkała w klubie dobrego menedżera- 40 letniego Williama. Po nocy w klubie Camille niewiele pamięta, ale znajduje wizytówkę Williama. Tak się rozpoczyna ich współpraca.
-Niecały rok po spotkaniu Williama, Camille staje się sławną i cenioną gwiazdą. Na jednym z przyjęć dla szych Los Angeles, dziewczyna spotyka Ryana i od razu zakochuje się w nim.
-W życiu Camille wszystko układa się idealnie do momentu, aż Ryan wyjeżdża do domu- do Sydney. Młoda aktorka, pomimo narzekań Williama, postanawia jechać z Ryanem.
-Camille za bardzo skupia się na życiu prywatnym i zaniedbuje karierę. William, aby podtrzymać jej sławę postanawia pokazać prasie zdjęcia jak Camille całuje się z nim i innymi facetami w klubie, w którym się spotkali. Ryan po dowiedzeniu się o zdjęciach zrywa z nią, a ona zrospaczona zwalnia Williama i zaczyna pić w najekskluzywniejszych klubach w Australii, przez co szybko bankrutuje.
-W końcu Ryan odwiedza Camille i uświadamia jej, jak bardzo się stoczyła i jak bardzo to do niej nie podobne. Zmieszana z błotem Camille postanawia zrobić coś z swoim życiem. Przypomina sobie kim naprawdę jest i wraca do Los Angeles kontynuować swoją karierę, a ponieważ jest całkiem spłukana, nie stać ją na pierwszą klasę i siada tam gdzie reszta pechowców/szczęśliwców.
5. Jessica Lowndes

ocenił(a) serial na 9
montezuma_wielki

zastanawiałem się czy jej nie uśmiercić, ale trochę szkoda byłoby dziewczyny, która jedzie samolotem pełna nadziei i ambicji na przyszłość...

ocenił(a) serial na 10
montezuma_wielki

Fajnie to wymyśliłeś ale jednego nie rozumiem.Po co to robisz będziesz pisał dalsze losy bohaterów na wyspie?A o co chodzi z uśmiercaniem kiedy chcesz to zrobić?

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Nie miałem zamiaru kontynuować Lost, chciałem po prostu sprawdzić czy można skomponować ciekawszą, wiarygodniejszą i ogólnie lepszą grupę zagubionych

ocenił(a) serial na 10
montezuma_wielki

To się okaże.A odnośnie mojej postaci to..jest ona wzorowana poniekąd na Johnie Locku.Ma on tak samo tragiczną historie.I ma na imie Jeremy czyli tak jak przybrał sobie Locke :)

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Widzę, że jesteś wielkim fanem Lock'a :)

ocenił(a) serial na 9
Lock14

A co do uśmiercania... przyczyna śmierci i data miałaby związek z oryginalnym Lost, czyli np. data- 2004 (pierwszy sezon), przyczyna- czarny dym...

ocenił(a) serial na 10
montezuma_wielki

OK rozumiem ,Tak jestem wielkim fanem Lock'a a ty go lubisz i kto jest twoim ulubionym bohaterem?

ocenił(a) serial na 9
Lock14

Na początku serialu Lock był jedną z moich ulubionych postaci, ale później jakoś przestałem go lubić. A moją ulubioną bohaterką jest Shannon... nie wiem dlaczego polubiłem tak gruboskórna osobę, ale gdybym miał z kimś przeżyć katastrofę samolotu, to właśnie z nią. Lubię jeszcze Vincenta