PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 181494
7,1 27 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Przyznam szczerze, że jeszcze nigdy nie oglądałem żadnego odcinka LOST, a powolutku przymierzam się do tego serialu. Warto?

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

Warto, ale nie można pominąć żadnego odcinka bo diabeł tkwi w szczegółach :)

ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

WARTO ! Oglądaj i nie nie pomijaj niczego, bo ten serial jest jak puzzle, wszystko do czegoś pasuje i dopiero na końcu układa się w całość :)
Więc miłego oglądania ;) Chciałbym być na Twoim miejscu :p

Lock14

Co? Chciałbyś znów móc po raz pierwszy obejrzeć pilotażowy odcinek serialu? ;)

ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

No pewnie ! Obejrzałem Zagubionych już 3 razy ale nic nie przebije pierwszego oglądania, to było coś! Najlepszy serial jaki oglądałem, oddałbym wiele żeby go zapomnieć i obejrzeć od nowa :D :D

Lock14

No to jak kiedyś wymyślą aparaturę do selektywnej wymiany myśli i wspomnień to się przypomnę ;)

ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

Fajnie by było ;) A oprócz Zagubionych miałeś jakiś swój ulubiony serial ? Bo ten to mój faworyt, no jeszcze są Skazany na Śmierć, Gra o tron, Dr House i parę innych :) Lecz żaden nie równa się z Lost: Zagubieni :D

Lock14

Jest ich sporo...

Rodzina Soprano, The Walking Dead, Synowie Anarchii, American Horror Story...

A z klasycznych seriali to Strefa Mroku z 1959 r., X-Files, Miami Vice, ALF, Married with Children, Przystanek Alaska, MacGyver...

Do obejrzenia: Friends oraz Twin Peaks...

Z naszych rodzimych serialu ulubione to Dom, Daleko od szosy i Tulipan...

ocenił(a) serial na 8
Pawuloniasty

o pierwszej serii słyszałam najpierw z opowiadań mojej siostry, która była absolutnie zafascynowana. ale mnie jej rewelacje nie przekonywały jeszcze chyba przez kilka miesięcy. stwierdziłam, że historia wyssana z palca i wcale nie taka ciekawa... ale zdobyłam się na cierpliwość i obejrzałam. najpierw pierwszy odcinek, potem drugi, trzeci... i jak dla mnie okazał się to najlepszy serial jaki widziałam. polecam! jak wspominali poprzednicy - trzeba uważnie oglądać każdy odcinek, bo kiedy myślisz, że nic ciekawego nie może się wydarzyć, historia dopiero się zapętla. momentami jest nawet lekko mroczna :) jak dla mnie - bardzo wciągający :)

ocenił(a) serial na 9
sunshine_be

Trzy pierwsze sezony są arcydziełem i może część czwartego.
Po trzecim sezonie za dużo SF moim zdaniem
Mimo wszystko najlepszy serial tego typu jaki widziałem
I te postacie, z jednej strony nudne, mało wyraziste jak Jack, Kate, Michael, a z drugiej strony świetnie wykreowani bohaterowie, których nie zapomina się jeszcze bardzo długo po obejrzeniu serialu tacy jak John Locke, Sawyer oraz Juliet.
Nigdy nie byłem fanem seriali (poza komediowymi, ale musiały być wybitne jak Świat wg Bundych) mimo to Lost bardzo mi się podobał, wciągnął jak żaden inny. Każdą wolną chwilę poświęcałem temu serialowi. Przy czym ostatnie dwa sezony oglądało się już raczej przez sympatie do bohaterów i z ciekawości jak się zakończy przygoda na wyspie.

Arturo92FW

Przecież ten serial jest o wiele gorszy od Twin Peaks, Breaking bad, Oz, Sopranos, The wire, Rzym czy Gra o tron.

ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

Warto,w 100% ja ten serial zacząłem oglądać jak był nadawany w telewizji pierwszy sezon prawie cały obejrzałem potem trochę drugiego a że byłem wtedy zbyt młody nie rozumiałem dokładnie choć podobał mi się motyw katastrofy,wyspy i tajemnic więc po latach wróciłem do tego serialu i jeszcze żaden inny nie przykuł takiej uwagi obejrzałem go już do tej pory 3 razy i nie raz pewnie jeszcze obejrzę :)

ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

Warto! To jedyny serial jaki miałem przyjemność oglądać, w którym zakończenie jest prawdziwym mistrzostwem świata. Jedyną słabą stroną jest 3 sezon, który momentami przynudza, ale potem poziom wraca!

ocenił(a) serial na 6
Pawuloniasty

Ja ci polecam lepiej zabrać za oglądanie wszystkich sezonów Californication,serial genialny,Pozdro.

jazdowicz2666

Co ma piernik do wiatraka?

ocenił(a) serial na 6
Pawuloniasty

A taki że Calif.bardziej warto oglądać od Zagubionych ;D

Pawuloniasty

Wiesz jest wiele lepszych seriali, gdzie jest większa dbałość o
realizm, scenariusz, dialogi, aktorstwo, rozmach np:
Twin Peaks, Breaking Bad, czy seriale HBO:
Oz, Sopranos, Sześć stóp pod ziemią, The wire, Rzym,
Zakazane imperium, Gra o tron, True Detective. Poza tym są o wiele krótsze od Lost.

ocenił(a) serial na 10
Pawuloniasty

Warto, jak dla mnie najlepszy. W innych serialach jest tak ze sa na poczatku fajne a pozniej scenariusz jest dopisywany "na kolanie" gdy serial jest na fali popularnosci. W tym jest wszystko tak dopracowane ze bedziesz pod wrazeniem powiazan odcinkow / sezonow ze soba :) Niestety, szkoda ze bylo tylko 6 sezonow bo wymiata, naprawde