PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180697
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

po kilku latach i nie żałuję! To jeden z najlepszych seriali jakie oglądałam,a trochę tego było. Kocham w nim przede wszystkim tą tajemniczość - jedno pytanie rodzi kolejne i tak bez końca. Poza tym, uważam, że koniec był po prostu epicki ( każdy kto widział, to wie :P ) . Sam Matthew Fox powiedział, że od początku był pewny jak zakończy się serial ( chodzi tu o ostatnią scenę). Dodatkowo mamy tu genialnie wykreowane postaci - osobiście uwielbiałam Hugo :) Muszę się też przyznać, że raz dla żartów zaznaczyłam jego numery na jakimś kuponie ( nie wiem czy wszystkie, nie pamiętam ) i ... niestety lub na szczęście : nic . :)
Powtórzę jeszcze raz : jeden z najlepszych seriali jakie oglądałam.

ocenił(a) serial na 7
BiankaWilde

Całość (6 sezonów, >100 odcinków) oglądałaś dwa razy? Wszystkie sezony trzymają dobry poziom? Jestem obecnie na S02E03 i trochę przeraża mnie ilość "materiału" jaka mi jeszcze została do obejrzenia ale jak na razie jest dobrze a nawet znacznie powyżej moich oczekiwań, bo zwykle podchodzę z duża rezerwą do filmów/seriali mocno wychwalanych/promowanych a pamiętam ten szał jak serial pojawił się w TV i jak wszyscy to oglądali i się nad tym rozpływali a mnie jakoś ta moda ominęła i teraz nadrabiam zaległości.

Sajetan

Pierwszy raz oglądałam LOST ( wszystkie sezony) jak leciał w telewizji i muszę powiedzieć, że na 4 sezonie miałam chwilę zwątpienia - myślę, że trzy pierwsze sezony są najlepsze, potem jest trochę słabiej, ale mi osobiście i tak się podobało. Uważam też, że to też była inna sytuacja : ja oglądałam w telewizji, raz na tydzień po dwa odcinki i między sezonami były czasami bardzo długie przerwy, a ludzie którzy teraz oglądają na necie mają wszystko na wyciągnięcie ręki i to trochę zmienia postać rzeczy.
Wytrwałam w oglądaniu Zagubionych, bo cholernie chciałam wiedzieć jak się skończy. Teraz wróciłam do serialu i podchodzę do niego z większym dystansem. Myślę też, że dopiero gdy ogląda się to wszystko drugi raz, niektóre rzeczy stają się naprawdę jasne.
A co pierwszego pytania : całość oglądałam raz i teraz zaczęłam od nowa - jestem na 3 sezonie.

ocenił(a) serial na 10
BiankaWilde

Cały serial obejrzałem 3 razy, pojedyncze odcinki to nawet i 6 razy. Nie żałuję czasu który z nim spędziłem. Teraz każda nutka z soundtracku przywołuje u mnie wspaniałe wspomnienia :) Zdecydowanie polecam. Jednak mimo wszystko, widzę wady które serial posiada. Pojawiają się momenty naciągane, które nieco przeszkadzają. Niestety, ostatni sezon zmienił dość mocno moje postrzeganie całego serialu. Przez 5 sezonów byłem nim tak zafascynowany, że na jakiekolwiek niedociągnięcie przymykałem oko. Bo w ostatecznym rozrachunku serial był świetny. Aż w końcu sezon 6... Czar prysł. Cała otoczka tajemniczości, hmmm przestała istnieć. I to nie dlatego, że powoli 'tajemnice' były wyjaśniane, tylko dlatego, że były wyjaśniane w sposób tandetny, wręcz czasem komiczny. Ciężko było to przełknąć. Dla mnie finał nie był zły, symboliczne znaczenie przekonujące. Jednak całe flashsideway'sy były dobitnym przykładem braku dobrego pomysłu na zakończenie. Szkoda, bo zabrakło naprawdę niewiele.

ocenił(a) serial na 7
Sajetan

Wg mnie ostatni sezon, a zwłaszcza zakończenie to straszny syf. Poprzednie sezony bardzo dobre (chociaż piąty już zdeka zaniża poziom).

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

' trochę przeraża mnie ilość "materiału" jaka mi jeszcze została ' o_O
a czy obejrzenie serialu to jakiś cel sam w sobie, jak przykładowo wdrapanie się na szczyt góry? szczerze mówiąc to ja Ci zazdroszczę.. tyle jeszcze do odkrycia ..
sam Lost widziałem w całości 3 razy i wcale nie czuję, by to było jakoś dużo, jest tu wiele pojedynczych odcinków, które ogląda się równie dobrze co filmy, pomimo, że w serialu nie brakuje momentami skomplikowanej i rozciągniętej fabuły

aqu32

No to Was wszystkich przebiję :) Właśnie kończę ostatni epizod 6 serii. Cały serial obejrzany 8 razy (z ręką na sercu) :)

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

Ja bym powiedział, że ten serial nawet trzeba dwa razy obejrzeć ;)