PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Skąd wszyscy wiedzieli tuż po rozbiciu samolotu, że są na wyspie? Czy to można stwierdzić jakoś po ukształtowaniu terenu linii brzegowej? Czy w jakiś inny sposób jest to możliwe do stwierdzenia nie mając mapy ani innych urządzeń nawigacyjnych? Oglądałem to już kilka lat temu ale teraz czytając opinie o serialu przyszło mi to do głowy, że chyba scenarzyści ominęli partię z wyjaśnieniem nam skąd wiadomo, że to jest wyspa. Z góry dzięki za ewentualne wytłumaczenie.

marcing4

Ha, dokładnie to samo mi przyszło dzisiaj do głowy i też się nad tym zaczęłam zastanawiać. Bo w sumie to oni to kręcili na dużej wyspie Oahu to po linii brzegowej raczej nie.
Może oni nie od razu się skapnęli tylko zobaczyli że w pobliżu nie ma żadnych turystów chodzących po plaży ani zabudowań. I po jakimś czasie dopiero to stwierdzili. Juz nie pamiętam czy w pierwszych odcinkach była mowa od razu o wyspie, więc może mam rację...

marcing4

Pewnie dlatego, że orientowali się w, którym momencie mniej więcej po starcie się rozbili, więc odrzucili możliwość, że znajdują się na kontynencie .Mnie tutaj nic nie dziwi.

Private_Witt

No właśnie.
Wiedzieli skąd wystartowali. Wiedzieli, że przed nimi długi lot nad oceanem, W czasie lotu ZAWSZE ktoś obróci głowę, aby zobaczyć widok z okna. Mieli mniej więcej orientację po jakim czasie od startu się rozbili, więc ustalenie, że rozbili się na wyspie było oczywiste i niepodlegające jakiemukolwiek dłuższemu zastanowieniu się, co najwyżej próbie określenia gdzie może ona leżeć.
Zresztą z tego co pamiętam, to to ostatnie uczynili, aby odpowiedzieć sobie, jak duży obszar poszukiwań stoi przed tymi, którzy mieliby ich ewentualnie szukać.

ocenił(a) serial na 10
marcing4

Odpowiedź jest banalna ;-) Lot 815 startował z Sydney (leżącego na wschodnim wybrzeżu Australii), a kończyć miał się w Los Angeles (zachodnie wybrzeże USA). Te miasta dzieli tylko i wyłącznie Pacyfik. Gdziekolwiek wyląduje się w międzyczasie to może być tylko i wyłącznie któraś z wysp na tym właśnie oceanie.