PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Selene85 założył/a fajny wątek z odpowiedziami na niektóre pytania, ale niestety ja jestem
za bardzo do tyłu z ostatnimi sezonami "Lost" żeby cokolwiek zrozumieć, dlatego pytam tutaj.
Czy ktoś mógłby mi napisać dlaczego bohaterowie rozbili sie tym samolotem na wyspie, czy
to było zaplanowane przez kogoś? I jakie było zakończenie? Dla wyjasnienia powiem, że
zatrzymałam się gdzieś na początku 4 sezonu i dalej nie chciało mi się oglądać bo byłam
BARDZO zawiedziona, ale jednak teraz odezwała się ciekawość, żeby poznać zakończenie.

ocenił(a) serial na 8
Canberrka

Jak dla mnie zakonczenie to bomba.
Pasazerowie rozbili sie na wyspie bo byli wybranymi przez obronce wyspyJacoba i on ich tam sciagnal. Bylo to zaplanowane od poczatku do konca, po to zeby z tych wybranych osob wybrac swojego nastepce a obronce wyspy. Bronil ja glownie przed obcymi oraz swoim bratem, ktorego kiedys zabila wyspa.(Jacob wrzucil go do wodospadu do,,serca wyspy,, i przez to zamienil go w czarny dym,ktory szukal zemsty.Czarny dym podszyl sie pozniej po zamordowanego przez Bena- Lockea by podstepem zabic Jacoba( sam tego nie mogl zrobic , bo ich matka rzucila na nich jakby klatwe ze niemoga sobie nawzajem zrobic krzywdy.
Film konczy sie tym ze z wyspy ucieka 6 osob samolotem: w tym pilot, Kate, Clair, Soyer, Mails,Richard.Jack ginie ratujac wyspe przed zaglada, a na swojego nastepce wyznacza Hugo ktoremu pomaga Ben.
W ostatnich odcinkach pojawiaja sie sceny z zycia wszystkich glownych bohaterow tak jakby nie wydarzyl sie wcale wypadek i kazde z nich mialo swoje idealne zycie...Pod koniec filmu roznymi zbiegami okolicznosci kazdy z nich spotyka drugiego i przypomina sobie wszystko co dzialo sie na wyspie,i zbieraja sie wszyscy w kosciele gdzie jest rowniez ojciec JAcka.
Okazuje sie ze wszyscy oni nie zyja i musieli sie spotkac zeby sobie wszystko przypomniec. ( Ta uratowana 6 bohaterow tez tu jest, ale wnioskujac ze slow ojca Jacka ze wszyascy kiedys umrzemy, oni umarli pozniej np ze starosci itd a i tak dolaczyli do tej grupy zmarlej juz wczesniej na wyspie.) Musieli wszyscy siebie znow poznac i przypomniec siebie na nowo zeby muc odejsc w spokoju...
Ten serial trzeba obejrzec caly zeby zrozumiec :)

bogini8

Dziękuję Ci bardzo, właśnie o coś takiego mi chodziło, krótko ale treściwie! Dużo już mi się rozjaśniło w głowie, ale mam jeszcze jedno pytanie - Czyli na końcu spotykają się w tym kościele dusze rozbitków? Przypominają sobie wszystko po czym odchodzą w spokoju do nieba, czyśćca czy co tam komu pisane tak? I masz rację, to jest taki serial, że trzeba go obejrzec w całości żeby zrozumieć, będę musiała to nadrobić.

Canberrka

Tak, poszli razem do nieba :)
Koniecznie obejrzyj, ten serial trzeba przeżyć, zwykłe poznanie zakończenia to nie to samo :)

użytkownik usunięty
bogini8

skoro Jack zginął na wyspie to dlaczego wychowywał dziecko z Kate? wtedy jak niby uciekli w wyspy ? ( to dziecko Clair) ale to było dawno więc mogę nie pamiętać szczegółów...

ocenił(a) serial na 9

<faceplam> przecież to było za nim Jack zginął na Wyspie...
On nie zginął w pierwszym odcinku tylko w ostatnim.

użytkownik usunięty
Tortuga033

czy tutaj można po prostu dać odpowiedź bez zbędnych komentarzy?
dzięki za odpowiedź..

ocenił(a) serial na 9

Sorry, ale tłumaczenie po raz tysięczny tego samego jest już denerwujące i czasami ciężko się nie wkurzać.

użytkownik usunięty
Tortuga033

rozumiem.. i zaczęłam od złego tematu.. ale wszystko już jasne.
Jeszcze raz dzięki :))

ocenił(a) serial na 9

Proszę