SPOILER .............................. .............................. .............................. .....................
Ogladając wraz z bratem, doszlismy do wniosku, ze to wszystko to jest teletruniej( w ktorym biorą udział nie wiedząc, ale myslę ze jedna z osob wie ... moze locke) ... oto powody
1. 2 druzyny ktore muszą sie spotkac(z przodu i z tylu samolotu) i maja coś co muszą polonczyc (tj taśma filmu)
2. Zginal Boone, aby Shannon nie cierpiala ją takze usmiercono
3. Wygralem konkurs na interii na najlepiej zrecenzowane zakonczenie serialu LOST
Co o tym sądzicie?
heh to nawet możliwe ale wydaje się niemożliwe. Chociaż np. ciekawi mnie skąd niby ci inni mieli łódź którą zgarnęli Walta? Wszystko jest możliwe :)
Buhahaha teraz jak patrze na powyższą moją wypowiedź klękam ze śmiechu. "to nawet możliwe ale wydaje się niemożliwe" - chyba byłem spity :)
Ja gdzieś czytałam, że podobno wyjaśnienie może mieć uzasadnienie w nauce i możliwościach dzisiejszej techniki czy jako tak;] W każdym bądź razie mi się wydaje [SPOJLER] że the others to naukowcy z Dharmy, którzy sprowadzili tu ludzi by prowadzić na nich badania, a wyspa to ogromny ośrodek naukowy, zgodnie z filmem instruktażowym badania miano prawdzić z kategorii 1)meteorologii(moze badano częste zmiany pogody na wyspie)2)zoologi(niedźwiedzie polarne, rekin ze znakiem Dharmy) 3)parapsychologi 4)psychologii 5)elektromagnetyzmu 6)społeczeństwa na wzór utopii, czyli wychodzi 6 bunkrów każdy na daną dziedzinę, w ich bunkrze prowadzono badnia na temat magnetyzmu, a na rozbitkach (moim zadniem) prowadzą badania z działu psychologii(zachowanie ludzi w skrajnych okolicznosciach) i społeczeństwa na wzór utopii(idealne społeczeństwo), myślę rózwnież, że rozbitkowie zostali w pewien sposób wybrani, gdyż do wileu ich rodzice w ich wspomieniach mówili że sa wyjątkowi... Myślę że ten czarny dym to wynik jakiegoś nieudanego ekperymentu, tak ahh, pogubiłam się już, troche chaotycznie to wyszło:] oki, jeszcze na koniec moja teoria o the others są to DeGroot'ci i inni naukowcy, którzy w wyniku jakiegoś nieudanego ekperymentu musieli pozostac na wyspie(słowa Zeke 'to nasza wyspa' by pasowały, gdyż oni stworzyli ten ośrodek badawczy), a tzw."bosi the others" których widzieli Eko i Jin to porwani przez the others na których prowadzono badnia(jakoś te ich storje kojarza mi się z jakimiś badaniami) z działu psychologii, na waltcie ekperymentują z działu parapsychologii, ehh to chyba tyle:] a i myśle że the others siedza w jakims bunkrze, być moze pod wodą (kabel z wody, Ethan przyszedł od wody itp.) to tyle:]
Ech... ja już po raz enty widze na tym forum taką teorię - moze to jakaś gra, może reality show. Sam reżyser powiedział, że "to nie są duchy, magia, ani REALITY SHOW". Poza tym takie zakończenie byłoby przecież beznadziejne.
o qzwa to jest najglupsza interpretacja tego serialu jaka widzialem, gratuluje:P Wedlug Ciebie teleturniej zaczyna sie tak ze jego uczestnicy leca samolotem i ich rozbicie jest zaplanowane tylko ze wtedy nie mozna bylo przewidziec kto przezyje. Ale mi to spojler
Ja także myślę że ta teoria jest śmieszna. Jedyne co myśle tak samo to to że ci "others" zostali uwięzieni na tej wyspie przez "Dharma". I tyle :)
wg mnie za wszystkim stoi Dharma, przynajmniej stała. W I serii francuzka mówiła, iż po rozbiciu się jej łodzi przed 16 latami była już wieża nadawcza [która przesyłała te fajne liczby ;]. Pewnie Ci naukowcy byli na wyspie załużmy przed 20 latami i robili badania na zwierzętach [niedzwiedziach polarnych] na temat jakiegoś wirusa, który przez pomyłke przelazł na ludzi z ich ekipy i powstała "rasa" myśliwych, którzy są pod każdym względem lepsi od zwyczajnego człowieka, a także są dla nich bezlitosni jak stawią opór. Oczywiście część załogi schowała sie do tego bunkra wybudowanego przed wypadkiem [ no co np tamte komputery są z lat 70 co by narazie potwierdzało moją teorie do tego momentu]. Także chciałbym wspomnieć, że na wyspie musi być dużo żródeł energii, które przyciągały samoloty i łodzie, żeby było coraz więcej ludzi [przynajmnie Ci "źli" tak to ujme w II serii było mówione, jak porywali ludzi (i chcą podbić świat :D:Dhehe)]. To może na tyle, jak zmienie zdanie na ten temat to napisze :D PS: przez jaki pr0gram ściągacie odcinki II serii i pod jakim linkiem można go ściągnąć, bo oglądam serial na AXN [przy 4 odc.] i u kumpla oglądałem 5 i 6 odc. i **** nie chce mi powiedzieć :D no to nra całuski i papatki :D:D:Dmuahaha
acha zakończenie zapomnialem :D oni maja od huja broni i ammo oraz dobrych strzelców... moja odpowiedź przeżyje gdzieś z 10-15 osób i przybędzie pomoc albo zostana na wyspie zaczynając nowe życie
ale tylko scenarzyści i reżyserzy znają zakończenie :D , ale pr0sze, nie mówcie że to jest jakies reality show :D:D mozna zlać sie ze śmiechu
Według mnie nawet scenarzyści nie wiedzą do czego zmierzają. Po prostu czytaja fora dyskusyjne, szukają wątku na który jeszcze nikt nie wpadł i wrzucaja do filmu. Dokładaja kolejne elementy, mieszaja, mylą tropy i robią totalny misz-masz.W końcu nawet aktorzy grający w filmie nie wiedzą co będzie 2 odcinki w przód. To rzeczywiście reality show z widzem w roli głównej.