PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180350
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

SPOILER .............................. .............................. .............................. .....................

Ogladając wraz z bratem, doszlismy do wniosku, ze to wszystko to jest teletruniej( w ktorym biorą udział nie wiedząc, ale myslę ze jedna z osob wie ... moze locke) ... oto powody
1. 2 druzyny ktore muszą sie spotkac(z przodu i z tylu samolotu) i maja coś co muszą polonczyc (tj taśma filmu)
2. Zginal Boone, aby Shannon nie cierpiala ją takze usmiercono
3. Wygralem konkurs na interii na najlepiej zrecenzowane zakonczenie serialu LOST

Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 9
ultimate

heh to nawet możliwe ale wydaje się niemożliwe. Chociaż np. ciekawi mnie skąd niby ci inni mieli łódź którą zgarnęli Walta? Wszystko jest możliwe :)

ocenił(a) serial na 9
ludwisiu

Buhahaha teraz jak patrze na powyższą moją wypowiedź klękam ze śmiechu. "to nawet możliwe ale wydaje się niemożliwe" - chyba byłem spity :)

ludwisiu

Ja gdzieś czytałam, że podobno wyjaśnienie może mieć uzasadnienie w nauce i możliwościach dzisiejszej techniki czy jako tak;] W każdym bądź razie mi się wydaje [SPOJLER] że the others to naukowcy z Dharmy, którzy sprowadzili tu ludzi by prowadzić na nich badania, a wyspa to ogromny ośrodek naukowy, zgodnie z filmem instruktażowym badania miano prawdzić z kategorii 1)meteorologii(moze badano częste zmiany pogody na wyspie)2)zoologi(niedźwiedzie polarne, rekin ze znakiem Dharmy) 3)parapsychologi 4)psychologii 5)elektromagnetyzmu 6)społeczeństwa na wzór utopii, czyli wychodzi 6 bunkrów każdy na daną dziedzinę, w ich bunkrze prowadzono badnia na temat magnetyzmu, a na rozbitkach (moim zadniem) prowadzą badania z działu psychologii(zachowanie ludzi w skrajnych okolicznosciach) i społeczeństwa na wzór utopii(idealne społeczeństwo), myślę rózwnież, że rozbitkowie zostali w pewien sposób wybrani, gdyż do wileu ich rodzice w ich wspomieniach mówili że sa wyjątkowi... Myślę że ten czarny dym to wynik jakiegoś nieudanego ekperymentu, tak ahh, pogubiłam się już, troche chaotycznie to wyszło:] oki, jeszcze na koniec moja teoria o the others są to DeGroot'ci i inni naukowcy, którzy w wyniku jakiegoś nieudanego ekperymentu musieli pozostac na wyspie(słowa Zeke 'to nasza wyspa' by pasowały, gdyż oni stworzyli ten ośrodek badawczy), a tzw."bosi the others" których widzieli Eko i Jin to porwani przez the others na których prowadzono badnia(jakoś te ich storje kojarza mi się z jakimiś badaniami) z działu psychologii, na waltcie ekperymentują z działu parapsychologii, ehh to chyba tyle:] a i myśle że the others siedza w jakims bunkrze, być moze pod wodą (kabel z wody, Ethan przyszedł od wody itp.) to tyle:]

ocenił(a) serial na 10
ultimate

Ech... ja już po raz enty widze na tym forum taką teorię - moze to jakaś gra, może reality show. Sam reżyser powiedział, że "to nie są duchy, magia, ani REALITY SHOW". Poza tym takie zakończenie byłoby przecież beznadziejne.

ocenił(a) serial na 7
mobi_m

o qzwa to jest najglupsza interpretacja tego serialu jaka widzialem, gratuluje:P Wedlug Ciebie teleturniej zaczyna sie tak ze jego uczestnicy leca samolotem i ich rozbicie jest zaplanowane tylko ze wtedy nie mozna bylo przewidziec kto przezyje. Ale mi to spojler

ocenił(a) serial na 10
ultimate

Ja w to nie wieze ! No sory denne to by było :P ! Moim zdaniem :) !

ocenił(a) serial na 9
sevanna

Ja także myślę że ta teoria jest śmieszna. Jedyne co myśle tak samo to to że ci "others" zostali uwięzieni na tej wyspie przez "Dharma". I tyle :)

ocenił(a) serial na 10
ultimate

wg mnie za wszystkim stoi Dharma, przynajmniej stała. W I serii francuzka mówiła, iż po rozbiciu się jej łodzi przed 16 latami była już wieża nadawcza [która przesyłała te fajne liczby ;]. Pewnie Ci naukowcy byli na wyspie załużmy przed 20 latami i robili badania na zwierzętach [niedzwiedziach polarnych] na temat jakiegoś wirusa, który przez pomyłke przelazł na ludzi z ich ekipy i powstała "rasa" myśliwych, którzy są pod każdym względem lepsi od zwyczajnego człowieka, a także są dla nich bezlitosni jak stawią opór. Oczywiście część załogi schowała sie do tego bunkra wybudowanego przed wypadkiem [ no co np tamte komputery są z lat 70 co by narazie potwierdzało moją teorie do tego momentu]. Także chciałbym wspomnieć, że na wyspie musi być dużo żródeł energii, które przyciągały samoloty i łodzie, żeby było coraz więcej ludzi [przynajmnie Ci "źli" tak to ujme w II serii było mówione, jak porywali ludzi (i chcą podbić świat :D:Dhehe)]. To może na tyle, jak zmienie zdanie na ten temat to napisze :D PS: przez jaki pr0gram ściągacie odcinki II serii i pod jakim linkiem można go ściągnąć, bo oglądam serial na AXN [przy 4 odc.] i u kumpla oglądałem 5 i 6 odc. i **** nie chce mi powiedzieć :D no to nra całuski i papatki :D:D:Dmuahaha

ocenił(a) serial na 10
anty_csy

acha zakończenie zapomnialem :D oni maja od huja broni i ammo oraz dobrych strzelców... moja odpowiedź przeżyje gdzieś z 10-15 osób i przybędzie pomoc albo zostana na wyspie zaczynając nowe życie

ocenił(a) serial na 10
anty_csy

ale tylko scenarzyści i reżyserzy znają zakończenie :D , ale pr0sze, nie mówcie że to jest jakies reality show :D:D mozna zlać sie ze śmiechu

ultimate

Według mnie nawet scenarzyści nie wiedzą do czego zmierzają. Po prostu czytaja fora dyskusyjne, szukają wątku na który jeszcze nikt nie wpadł i wrzucaja do filmu. Dokładaja kolejne elementy, mieszaja, mylą tropy i robią totalny misz-masz.W końcu nawet aktorzy grający w filmie nie wiedzą co będzie 2 odcinki w przód. To rzeczywiście reality show z widzem w roli głównej.

ocenił(a) serial na 10
ultimate

Według mnie to bardzo głupie byłoby to zakończenie. Nie zgadzam się. Po za tym twierdzenie, że to teleturniej jest głupie. Pozdrawiam:)