PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Zdebileni Zagubieni

użytkownik usunięty

Sry fabułę można jeszcze było zdzierżyć do końca 3 sezonu ale to co dzieje się już w
czwartym to już max przekombinowanie, ciągłe zagadki, niedomówienia nawet już akcja
swym rozwinięciem nie zaskakuje a raczej żenuje... zachowanie bohaterów absurdalne...
scenarzyści za bardzo pojechali z fantazją szczególnie łączenie ze sobą bohaterów np. Said
+ Ben, wszyscy są strasznie naiwni, że aż się che zakopać ich do piachu i aby w końcu był
koniec, oglądnę ten serial do końca tylko dlatego iż go zacząłem, jednakże tak jak byłem
zachwycony początkami tak teraz nuży i dłuży się serial .....I'm bored.....

Co do "przekombinowania", to nastaw się od razu na większą ilość fantastyki.
Aha, kolejność wydarzeń w Lost jest często zmieniana, niektóre sprawy są wyjaśniane dużo, dużo później. Np. współpraca Sayida z Benem jest jak najbardziej uzasadniona, ale pewnie jeszcze nie dotarłeś do tego odcinka.

Masz rację, jeszcze przez wcześniejsze sezony oglądałam, jak leciały odcinki na TVP1, potem sobie zrobiłam przerwę, bo jakoś mnie nie ciekawiły dalsze, ale teraz, po tych ostatnich sezonach to nie wiem kompletnie co się tam dzieje, o co chodzi. Przekombinowali.

eterno_fantasma

Ja oglądałam kiedyś na bieżąco. 5 sezon przerwałam po kilku odcinkach. W te wakacje z nudów postanowiłam obejrzeć ten serial do końca. Oglądałam go znowu od 1 odcinka 1 sezonu. Zakończenie tego serialu to jedna wielka żenada. Serial zapowiadał się świetnie i parę sezonów trzymał poziom i żal, że mając taki potencjał potrafili go tak zniweczyć. Wielkie halo, a na końcu wielkie g...

ocenił(a) serial na 9
eterno_fantasma

Ja sobie zrobiłaś przerwę i nie widziałaś wszystkich sezonów, to nie dziw się że serial zrobił się "przekombinowany".

Tortuga033

Nie mówię, że nie widziałam wszystkich sezonów. A aż takiej dużej przerwy nie miałam, ale to i tak nie zmienia faktu, że od początku serialu do końca jego fabuła się trochę rozrosła i chyba aż za bardzo.

ocenił(a) serial na 9
eterno_fantasma

Owszem, fabuła mocno ewoluowała z sezonu na sezon, a czy w dobrym kierunku to już kwestia gustu ;]

użytkownik usunięty
Tortuga033

Najbardziej irytujące jest również nagłe pojawianie się nowych "bohaterów", którzy gdzieś tam zawsze niby byli w tle ale nie udzielali się, tak jakby było im wszystko obojętne, bardzo to nie naturalne zważywszy na wydarzenia. Nie jest to trafiony pomysł..

ocenił(a) serial na 9

Jakich bohaterów masz tu namyśli? Jack, Kate, Sun, Charlie itp. już od początku są "zaakcentowani", Ben, Juliet, Faraday itp. nie pojawiają się "z dupy".

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Chyba chodzi mu o Nikki i Paulo ;)

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Pewnie tak.

Zgadzam się. Trzy pierwsze sezony pożyczyłam i obejrzałam z zapartym tchem, ale potem już niestety pod górkę. Każdy następny odcinek coraz bardziej zniechęcał aż w końcu doszło do tego że przerwa pomiędzy nimi była ponad tydzień. Serie skończyłam dla zasady ale tak naprawde tylko po to żeby sobie powiedzieć" no i koniec zobaczyłaś wszystko nie ma nic więcej do powiedzenia w tej kwestii" ale niestety pobudzony apetyt nie został zaspokojony... ktoś miał pomysł na fascynująco przepyszną przystawkę i pierwsze danie ale na drugie i deser serwowali przypalony stek i zakalec...

ja zaczalem sie gubic po tym, jak polowa opuscila wyspe, a pozniej, gdy zaczeli sie cofac w czasie, stracilem calkowicie watek. moze ogladajac odcinek po odcinku to wszystko mialo sens, ale tygodniowe przerwy byly zbyt odmozdzajace i te wszystkie tajemnice i sekrety staly sie meczace i niezrozumiale.

ocenił(a) serial na 9
Allie_

Masz rację 2 odcinki raz na tydzień, a potem jeszcze roczne przerwy między sezonami - nie ma się co dziwić że większość później miała problem z ogarnięciem fabuły.

użytkownik usunięty
Tortuga033

Tak sie sklada ze skonczylem caly serial i nie mialem zadnych rocznych przerw tylko z cierpliwoscia ogladalem po kilka odcinkow dziennie az doszedlem do konca. Poczulem straszne rozczarowanie!! Od 4 sezonu ten serial to straszne kolomyje, sporo niepotrzebnego przekombinowania, wymyslania tak jakby tworcy zagubili sie w tym co stworzyli i probowali jakos potem na sile wybrnac z tego zagmatwania w sensownym kierunku ale niestety odnosili coraz bardziej sromotne porazki a ostatnie odcinki pokazaly, ze tworcy nie podolali postawionej przez siebie wysokiej poprzeczki, zniszczyli bardzo dobry potencjal nawet koncowe 2 odcinki ktore zakonczyly serie w tak prostacki sposob pozostawily sporo niedopowiedzen, dla mnie to bylo zakonczenie tak jakby jakiegos pilota serialu z ktorego nic nie wyszlo lub jakby serial tracil na ogladalnosci i zainteresowaniu... Jestem naprawde rozczarowany.

ocenił(a) serial na 9

Ja piszę o osobach, które oglądały ten serial na bieżąco kiedy był emitowany kilka lat temu.
Mnie też zakończenie nie bardzo się podobało i ogólnie uważam sezon 6 za najsłabszy, ale sezon 4 i 5 są dla mnie kwintesencja LOST - Przeskoki w czasie, dużo akcji, klimat,nowi bohaterowie, "starzy" trzymający poziom. Szkoda że w finałowym sezonie ten poziom poszedł w dół.

Zgadzam się. Sezon 1 i 2 i może 3 tak naprawdę dawały radę. Reszta dno. Skończyły się chyba pomysły i tak jak w Prison Break nagle w 4 sezonie pojawiła się Scylla i Drużyna A :P Tak tutaj pięć tysięcy nowych wątków, Lock który jest dymem.
Przez jeden sezon przemieszczali się w czasie, była ta wajcha, a później ? Cisza. Już nie było przemieszczania. Tylko 2 wątki się ciągnęły w światach równoległych. I te przypominanie w jednym świecie akcji z drugiego świata - żenua <;

ocenił(a) serial na 10
sing_dst

Mi się tam wszystkie sezony podobały tak samo bardzo . No, ale to kwestia gustu :D Życie było by nudne jak by każdy miał ten sam gust.