PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180714
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

jal Lost to Lost

użytkownik usunięty

Powinien był się skończyć po 1 sezonie. 1 sezon był naprawdę super, ale pozostałe to naciągana gmatwanina poplątanych, debilnych wątków . W pewnym momencie przestałam rozumieć o co chodzi, za dużo bohaterów, dziwnych, zdarzeń, podróżowania w czasie. Jeśli o chodzi o tytuł (Zagubieni) to myślę,że zagubieni byli sami scenarzyści serialu. Wymyślili historię o rozbitkach z samolotu, pełną ciekawych,ale niewyjaśnionych zdarzeń, a potem nie wiedzieli jak to wszystko rozwikłać. Każdy sezon był coraz gorszy. W końcu zagubili się też i widzowie - jno cóż, jaklLost to lost.

ocenił(a) serial na 9

Pewnie cię tym rozjuszę, no ale trudno (jak to mówił Benjamin Linus "Who cares?") widocznie to nie jest serial dla ciebie i na twoim poziomie skoro tobie ciężko się połapać w tych "debilnych wątkach", a inni jakoś potrafią je zrozumieć. LOST jest dla ludzi, którzy lubią trochę pomyśleć, a nie siedzieć i przez 40 min patrzeć tępo w ekran. Twórcy dobrze wiedzieli co robią,a widzowie którzy myśleli wiedzą o co chodzi.

użytkownik usunięty
Tortuga033

To serial doprowadzający ludzi do ciężkej schizofrenii!! Zwariować od niego można Zachęca do myslenia??? Zachęca do ogłupienia !!!

ocenił(a) serial na 9

Nie dziwie się że go nie ogarniasz skoro pieprzysz takie głupoty.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Daj spokój - szkoda strzępić języka !
Jak się jej (emma_90) nie podoba to trudno i krzyżyk na drogę . . .

użytkownik usunięty
Tortuga033

10 razy w odcinku przenoszą się w czasie, doktor jack płacze co 5 minut, ten gruby wcale nie chudnie (dobra żarcie musi być na tej wyspie), co ileś minut przyciskają jakiś klawisz. . doprawdy pasjonujące nic dziwnego, że po 2 sezonach oglądalność spadała ale jak wam się podoba lost to ok nie wszyscy jednak muszą się tym serialem zachwycać

ocenił(a) serial na 9

Tu nie chodzi o to że ci się nie podoba., tylko o to że napisać że coś jest głupie i bez sensu każdy debil umie, a żeby podać konkretny przykład/ argument uzasadnić jak dorosły i oczytany człowiek swoje zdanie to już nie ma kto.

ocenił(a) serial na 10

"10 razy w odcinku przenoszą się w czasie" - to ma akurat wielki sens! przenosili się w newralgiczne punkty w czasie!
" doktor jack płacze co 5 minut" - tu zgoda, wkurzający pajac ten Jacek.
" ten gruby wcale nie chudnie (dobra żarcie musi być na tej wyspie)" - to też blamaż tak jak te szampony i żyletki, które im Dharma _podesłała_
Konserwy, broń a nawet piwko też! Jakież to genialne udoskonalenie dla charakteryzatorów i aktorów!
" co ileś minut przyciskają jakiś klawisz " - ten klawisz przyznaję mnie też wpieniał, ale bardziej grał mi Desmond na nerwach
" jak wam się podoba lost to ok nie wszyscy jednak muszą się tym serialem zachwycać" - pewnie, że tak - nikt Ci nie każe się zachwycać LOSTem!
Ale też nie napadaj na ludzi, którym się podoba albo na FANatyków, bo Cię zjedzą na surowo . . .

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Jakaś sugestia ?

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Sama powinnaś wiedzieć najlepiej :-P
A propos - njus z ostatniej chwili - właśnie niedawno skarciłaś mnie* aż Ci ręce opadły!
A teraz jakieś wątpliwości?
Ale ja jestem jak SM i to lubię, więc nie przestawaj.

* http://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834/discussion/Pytanie,1857223#po st_7203178

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

W tamtym temacie chodzi o całkiem inną kwestie.
Dla ciebie mogę być i fanatykiem, who cares?

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Dla mnie? A warto się dla mnie starać i być kimś np. fanatykiem?

To, że różnimy się poglądami jest jasne jak słońce i widać to gołym okiem, ale to Ty koleżanko napadasz na mnie i ciągle strofujesz srodze gdy dotknę jakiegoś drażliwego dla Ciebie tematu!
Dlaczego nie potrafisz dostrzec racji, chociaż w części mojego punktu widzenia i przyznać mi to?
Jak wytykałaś mi błędy lub moje prowokacje, to ile razy napisałem Wam - " Tak, racja, zgoda, ale . . . " ?
A Ty i inni tylko: " ale ty jesteś! zastanów się trochę! pomyśl! ze zrozumieniem! jesteś jak - ale taki, a ale siaki . . .!"

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Ok masz rację przepraszam, mam dzisiaj zły dzień.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Dzięki, przesyłam buziaki!

ocenił(a) serial na 10

Serial przerósł swoją epokę. Szkoda, że skomplikowana, wielowątkowa fabuła, która dla mnie jet jednym z głównych atutów tej serii, dla Ciebie jest wadą. W sumie to jednak dobrze, że nie każdemu podoba się to samo ;) Naciągany to w moim odczuciu jest choćby House MD, który już bodajże ósmy sezon z rzędu pokazuje ten sam schemat w każdym odcinku.

ocenił(a) serial na 9
aqu32

Zgadzam się w 100%. Lost skończyłem na 5 sezonie, dopiero ostatnio wróciłem do serialu i ponownie jestem pod dużym wrażeniem. Najbardziej urzeka spójność fabuły - widać, że nic nie było tutaj doklejane, wszystko jest przemyślane od samego początku.