PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180286
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

kim sa inni???

ocenił(a) serial na 10

Po 15 odcinku zaczelo mnie zastanawiac (bardziej niz zwykle), kim do diaska sa ci inni. okazalo sie ze to wcale nie dzikusy. zastanawiajace jest co oni robia na tej wyspie... przeciez maja tam rozwinieta technologie i wcale nie zyja (tu cytuje sawyera) jak junglepeople... moim zdanie to jacys naukowcy albo wojsko, jakas tajna jednostka. a ta katastrofa lotnicza wcale nie byla przypadkiem. Moze oni prowadza na rozbitkach jakies badania. A ten czlowiek zamkniety we wlazie tez musi byc z tym jakos powiazany.
to jest moja hipoteza, czekam na wasze...

ocenił(a) serial na 8
Krywolcia

No, właśnie mnie też się nie wydaje, że to rozbicie się na TEJ wyspie było przypadkiem... Zastanawiam się nad tym, co miał oznaczać ten samolot (tak jak i inne symbole) w odcinku 2x14 "One of Them", gdy Locke nie zdążył "wcisnąć klawisza". Może jeśli to nie był przypadek (chodzi mi o rozbicie się), Desmond wtedy nie zdążył wpisać kodu, tylko tak na dobre (tzn. było już za późno na wpisanie go) i dlatego wydarzyła się ta katastrofa.
A "Inni".... No, cóż. Z tego co wywnioskowałam po odcinku 2x15 "Maternity Leave", "Inni" są lekarzami. Ale wiem, że oni "zbierają", że tak powiem, dzieci, które mają różne niezwykłe zdolności, takie jak Walt na przykład. Nie udało im się zabrać dziecka Claire (bo Alex pomogła jej uciec) to zabrali Walt'a. Ale najbardziej ciekawi mnie jeszcze to dlaczego oni się ukrywają, mówią, że wyspa jest ich, a przede wszystkim, porywają dzieci. I o czym mówił "Brodacz" bez brody do Ethan'a? Mówił coś o tym, że miał najpierw spisać listę, potem ją (Claire) zabrać i do nich przyprowadzić, i, że jakiemuś "mu" się to nie spodoba jak się o tym dowie. Do tej pory myślałam, że nasz Mr. Frendly (tak był nazwany w odcinku "Maternity Leave") czyli popularnie u nas zwany "Brodacz" jest przywódcą "Innych". Jak widać wyspa ma jeszcze wiele tajemnic...

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Wydaje mi sie że inni to jakaś korporacja. Tak jak Umbrella w Resident Evil. Ale kto wie......

ocenił(a) serial na 6
magik44

Ethan na torbie mial podobne logo jak Desmond z bunkra: Korporacja Dharma jest kluczem do wszystkiego! Ciekawe co zawiera brakujaca czesc filmu z odcinka'Orientation' Napewno jest wiecej brakujacych czesci tego filmu! Skoro Ethan jest innym i pracowal w labolatorum medycznym Dharmy... to.. Desmont tez jest innym?! A moze Ethan zachorowal a Desmond nie? Albo odwrotnie ;p Ciekawe...

ocenił(a) serial na 10
Kunio_2

Ja uważam, że ta DHARMA to jakaś instytuja, która prowadzi badania pseudonaukowe na tej wyspie. Ci inni są właśnie tymi naukowcami (Desmond też). Koleś na tym filmie mówił, że prowadzą badania nad zachowaniem, parapsychologią, medycyną, elektrostatyką i zwierzętami. Pokazane już były te ich laboratoria:
DHARMA (łabędz) - tam gdzie mieszkają, może też to być od badań nad zachowaniem lub zwirzetami (to by sugerował ten łabędz w logo, ale nie ma tam tyle miejsca żeby trzymać tego misia co im zwiał, no i basenów do rekinów)
DHARMA (strzała) - tam gdzie mieszkali ci co byli na ogonie samolotu, tam wedłóg mnie robili badania nad elektorostatyką coś im nie wyszło i to może być ten niby potwór na tej wyspie
DHARMA (medycyna) - no to było w tym 15 odcinku

Jeszcze zostały 2 te laboratoria do odsłony, podejżewam że tam gdzie mieszkają ci naukowcy bedzie coś większego niż te pozostałe. A Walta trzymają tam gdzie robią badania nad parasychologią.

Moge sie mylić co do tych ich badań bo nie pamiętam dokładnie co ten koleś na filmie mówił, juz usunołem ten odcinek. Niech ktoś kto go ma napisze co ten koleś jeszce mówił o tej DHARMie.

A co do katastrofy to też zaczynam myśleć, że maczali w tym palce. Może chcą badać zachowanie rozbitkow.

ocenił(a) serial na 10
strzelba

Mi sie wlasnie tez wydaje, ze oni prowadza jakies obserwacje rozbitkow. moze prowadza badania na temat psychologii czlowieka i jego zachowan w ekstremalnych sytuacjach...
z tym desmondem to moja hipoteza brzmi tak: zamkneli go w tym bunkrze i wmowili ze musi pilnowac tego przycisku. nie bylo zadnej epidemii a napis kwarantanna byl tylko po to, zeby facet nie wystawial nosa zza bunkra. mi sie wydaje ze nawet jesli nie wcineloby sie tego przycisku to nic by sie nie stalo. oni poprostu chca zbadac, jak dlugo czlowiek jest w stanie wierzyc w te historyjke i pilnowac przycisku...

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Pewne jest to, że chcieli zabić Claire o czym wspomniała Alex. Podobnież niewiele brakowało by zabili Charliego, wieszając na drzewie. Poza tym to dziwne, że są lekarzami, w scenie w której byli obserwowani przez Jina i Pana Eka wyglądali przerażająco...

ocenił(a) serial na 10
ZwolaK

zgadzam sie - ta wyspa ma wiecej tajemnic, niz na poczatku moglo sie wydawac...
swoja droga, jesli akcja bedzie toczyc sie w takim tepie to serial bedzie ciagnac suie jeszcze przez jakies 10 sezonow... mogliby w koncu rozwiazac jakas zagatke, a nie tylko w kolko krazyc i jakimis pierdolami sie zajmowac... ostatni odcinek, zgadzam sie, byl swietny-wreszcie jakis krok na przod, ale tak to ciagnie sie jak flaki z olejem...
a zauwazyliscie, ze pasazerowie sa ze soba jakos dziwnie powiazani, nie bezposrednio, ale episody wiazace w przeszlosci byly (np. takie glupoty jak te spotkanie w barze matki kate i sawyera albo sawyera i ojca jacka albo chociazby saida i ojca kate) ciekawe czy z tego cos wyniknie, czy to tylko tak zrobili...

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

To z tymi powiązaniami bohaterów przed katastrofą jest chyba po to, aby ludzie sie doszukiwali jeszcze czegoś więcej w tym filmie (taka dodatkowa zagadka, która moim zdaniem nic nie znaczy). A co do tego napisu KWARANTANNA to mysle, że to nie ściema żeby wciskali guzik tylko 16 lat temu nie poszedł im jakis eksperyment i stworzyli tego wirusa co ta francuska o nim mówiła. Pozamykali sie wtedy w bunkrach i nie wyłązili i to pewno dlatego dali ten napis. A jeszcze co do tego niewcisnięcia guzika to chyba nie jest ściema lecz coś sie po tem wydarzy. Jak pojawiło sie 00:00 na zegarze to coś juz zaczeło sie uruchamiać (tylko kurna Lock przerwał). Nie moge sie doczekać co bedzie jak nie wcisna guzika, żeby ten ich komp sie zjarał w cholere

ocenił(a) serial na 10
strzelba

Bardzo realistyczna hipoteza Strzelba. Swoja droga to bardzo mozliwe. Ja ogladalam wszystkie odcinki 2 sezonu ale wiekszosc po angielsku bo mi program sie sppie... i nie oddwarza napisow, wiec ja tak do konca nie rozumiem o co tam chodzi, tylko tam ogolnie. Ciekawe kiedy oni wkoncu nie wcisna tego przycisku. Moja hipoteza jest taka, ze jak sie to w koncu stanie to uruchomi sie jakis proces destrukcyjny, zeby badania tego laboratorium nie dostaly sie w niepowolane rece. ale ciekawe czy exsploduje cala wyspa czy tylko te laboratoria...
a tak na marginesie to nie wiecie o co chodzi: u mnie na kompie jak wlaczam strone FW to takie dziwne kolory sa i tak jest za kazdym razem. Jak wlaczam FW na kompie w szkole lub u kolezanki to wszystko jest wporzadku. Nie wie ktos o co chodzi???

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Najgorszy scenariusz jak dla mnie to taki, że nie wciskaja tego guzika w ostanim odcinku w ostatniej minucie i tak sie kończy 2 sezon. Ale zaczynam tak myśleć, że pewnie tak bedzie (no przecież na końcu 1 sezonu otwożyli właz i nie pokazali co było w środku). Teraz też mogą podobnie zdenerwować wiare, a wszystko sie dopiero wyjaśni na poczatku 3 sezonu.
A jak nie działaja Ci napisy to zmień program do odtważania. A te kolory to może masz od zmienionej skóry tej strony.

ocenił(a) serial na 6
Krywolcia

Co do ewentualnej exploi po nie wcisnieciu przycisku: Ktos kiedys zauwazyl (chyba Ojciec Walta) ze sa tam drzwi ktore maja chronic przed wybuchwm. pewnie watek nie bedzie dalej ruszony. (z tymi drzwiami ;p)

ocenił(a) serial na 10
Kunio_2

heh dzieki Strzelba - z ta skora podzialalo :D

Czasem az mnie denerwuje, ze tyle tam tych zagadek, a oni zadnej nie rozwiazuja...

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Kupiłem w internecie 2 serie i w ostatnim odcinku są wspomnienia Clare. Pokazują one jakieś laboratorium medyczne!!! Gdzie lekarzem jest ten gość którego zabił Carli w 1 seri !!! Ci tajemnici INNI są z tego projektu DARMA czy jakoś tam :).
Pozdrawiam wszystkich :)

ocenił(a) serial na 10
agnesz1

To wez udostepnij te odcinki jak duzoza nie nie zaplaciles. Apozatym jak mozesz to podaj strone gdzie je mozna kupć. Pozdro 600

Krywolcia

hej :) znalazlam w necie bardzo ciekawą analize mam nadzieje ze autor sie nie obrazi ze ja tu wklejam nie wiem czy juz jej tu nie było gdzies na forum, pozatym wielki szacunekk dla kogos kto to napisał .

Hans O. odkrył elektromagnetyzm w 1820 roku.

W 1999 satelita nazwany jego imieniem został wystrzelony w celu zrobienia mapy
pola magnetycznego Ziemi. Wyniki doprowadziły naukowców do przypuszczenia, że
zbliża się odwrócenie biegunów, czego rezultaty byłyby katastrofalne: jeśli
Ziemia straciłaby swoją magnetosferę, stałaby się pozbawiona ochrony przed
ogromnym promieniowaniem z kosmosu i ze słońca. Satelita odkrył również anomalię
w polu magnetycznym w Poł. Afryce, gdzie pole skierowane jest w przeciwną stronę
niż na pozostałej powierzchni Ziemi i zwiększa się od setek lat. Sprawdźcie w
Googlu. Podobny pomysł został wykorzystany w filmie "The Core".

Hanns Alfvén

Jego wkład w naukę - głównie na polu elektromagnetyzmu - zrewolucjonizował
sposób, w jaki naukowcy patrzą na wszechświat, a on sam przy okazji dostał
Nagrodę Nobla. Hannes mówił po angielsku, niemiecku, francusku, rosyjsku i
trochę po hiszpańsku i chińsku, a poza tym studiował filozofię i religię.
Spędził pewien okres na wyspach Fiji. Fascynowało go zjawisko "zielonego
rozbłysku" pojawiające się o zachodzie słońca. Nie bez związku (komiks "Green
Lantern and Flash"):
Napisał również powieść fantastyczną: "The Great Computer: A Vision" (1968)
opowiadającą historię o tym jak komputery przejęły władzę nad światem. Wpiszcie
w Googlu "Hannes Alfvén".

Alfvén plus Hans O. równa się Alvar Hanso.

To, co powyżej opisuje powód, i sposób, kontrolowania wyspy...

Naukowcy, obawiając się kataklizmu odwrócenia biegunów, przygotowali środowisko,
w którym miała przetrwać rasa ludzka. Bezpośrednio i pośrednio skonstruowali
taki rodzaj ludzi, którzy stworzyliby społeczność przygotowaną na przetrwanie i
zasiedlenie nowego świata. Głównie, oznacza to ludzi nie pełniących ról
ojciec/matka; i/lub ludzi posiadających umiejętności przydatne dla przetrwania:
lekarz, inżynier, ratownik, najemnik; oraz ludzi wystarczająco zróżnicowanych
genetycznie: murzynów, białych, azjatów, etc. aby zapewnić zdrową pulę
genetyczną dla przyszłych pokoleń.

Później na wyspie, która już wcześniej posiadała ogromne naturalne źródło
magnetyzmu, skonstruowali sztuczną magnetosferę, wspomnianą w komiksie
Walta/Hurleya:

aby likwidować śmiercionośne promieniowanie kosmiczne, które przedtem niwelowała
atmosfera Ziemi. Mieli nadzieję, że społeczność się rozwinie, powiększy i w
końcu zaludni i odbuduje ziemię.

Inicjatywa Dharma prowadzona przez Alvara Hanso (jeśli naprawdę istnieją w
świecie LOST – bo większość odcinka "Orientation" jest to odciągnięcie uwagi
rozbitków) użyła technologii opartej na zdalnym widzeniu i elektromagnetyzmie,
aby zasilić magnetosferę i wpłynąć na życie przyszłych kandydatów na mieszkańców
wyspy. Jak pisałem w innym poście: każde dziwne (i wiele zwykłych) zdarzeń w
Lost może być przypisane elektromagnetyzmowi władanemu przez zbiorową świadomość
na wyspie (zob. "Teoria Oświecenia"). Kiedy wszyscy kandydaci byli na miejscu,
tzn. w samolocie, zbiorowa świadomość uśpiła ich, sprowadziła samolot na ziemię,
kriogenicznie ich przechowała, zdemontowała samolot (pozostawiając wystarczająco
dużo szczątków w oceanie aby zapewnić sobie werdykt "wszyscy nie żyją"); lata
później, trochę szczątków zostało umieszczonych na plaży wraz z pasażerami i
została zaaranżowana scena aby dać iluzję, że WŁAŚNIE się rozbili. Wtedy
zbiorowa świadomość ich obudziła.

Kawał/hasło o bałwanie jest aluzją do kriogenicznego zamrożenia.

Zbiorowa świadomość to grupa tych naukowców, którzy stali się tak pochłonięci
zdalnym widzeniem i elektromagnetyzmem, że teraz operują wyłącznie na
częstotliwościach elektromagnetycznych (pokrywając wszystko od światła do
dźwięku). Potrafią czytać w myślach, jak również poruszać żelazem i innymi
materiałami przewodzącymi. Claire zastanawiała się, dlaczego w samolocie nie
było ani jednego grzebienia ani szczotki do włosów; powód: najmniejszy ładunek,
jaki tworzy grzebień stanowi zakłócenie dla zbiorowej świadomości.

Większość z odcinka "Orientation" oraz to co mówi Desmond jest nieprawdą i jest
przedstawione naszym bohaterom tylko po to aby naciskali ten nieszczęsny guzik
co 108 minut. Zamierzenia są trzy: aby dostarczyć wspólny cel dla społeczności –
powód do działania i coś "znaczącego" co wykracza poza zdroworozsądkowe
podejmowanie decyzji; po drugie, aby chronić właz/zasilanie/naukowców za
betonem; po trzecie, aby ściągać informacje z satelity Oersted, który okrąża
ziemię co 108 minut (proszę sprawdźcie w Googlu) i odbierać aktualne dane o
biegunach magnetycznych.Zbiorowa świadomość uszkadza zmysł nawigacyjny tego
ptaka (na zasadzie magnetycznej - ptaki mają magnetyt w dziobach).Sayid mówi
Jackowi, że albo kompas jest zepsuty albo Północ się przesunęła. Na prawdę to
Północ się przesunęła.Wydaje się, że Walt staje się mistrzem w rzucaniu nożami.
Ale nim nie jest. Metalowy nóż był kierowany przez zbiorową świadomość w
zamiarze zbliżenia Walta do Locka, który jest najwierniejszym sługa wyspy.

Obecność tego okrętu wskazuje na to, że wyspa zawsze była znana ze swojej
magnetycznej mocy (słowo "magnetyczny" pochodzi od "Magnezja", ląd, na którym
pierwszy raz odkryto czarna skałę z własnością przyciągania). Położenie tego
statku wskazuje na wulkaniczną przeszłość wyspy – wyspa była wypychana coraz
wyżej – statek jest teraz na lądzie. (Lawa stygnie i tworzy bazalt; w momencie,
kiedy bazalt zastyga, zachowuje pole magnetyczne takie samo jak pole w
otoczeniu, co dostarcza informacji o polu magnetycznym z przeszłości).

Podejrzane teorie BF Skinner’a tworzą podstawy dla metod używanych przez
zbiorową świadomość, aby skonstruować społeczną "utopię". Oni są głosami wśród
drzew, wizjami, czarną mgłą (metal w polu magnetycznym), potworem (mechanicznym,
ale uosabiającym lęki każdego z rozbitków). Oni używają każdego psychologicznego
podstępu z jego książek, aby manipulować rozbitkami tak by utworzyli stabilną
długo trwającą społeczność NA wyspie; a ich środki do tego celu są ogromne.

Scena początkowa w większości odcinków – oko – oznacza, że główna postać tego
odcinka ujrzy to, co zbiorowa świadomość chce jej pokazać. W tym odcinku, Boone
ma wizję dzięki uprzejmości zbiorowej świadomości a później zostaje zabity przez
spadający samolot!

Lock może teraz chodzić. Lock nie ma czucia w nogach. Jego zdolność do
poruszania się opiera się na woli zbiorowej świadomości. Ona czyni go
posłusznym. Taki stopień posłuszeństwa może ostatecznie być potrzebny od
wszystkich rozbitków. Jego nogi się poruszają, ponieważ zbiorowa świadomość
umożliwia przedostanie się mikroskopijnym impulsom elektronicznym z mózgu
poprzez kręgosłup do mięśni w nogach.

Podsumowując: nasi bohaterowie wcale się nie rozbili; oni stanowią przyszłość
rasy ludzkiej – ocaleni z kataklizmu biegunowego, o którym nawet się nie
dowiedzieli; są na wyspie, aby przeżyć, rozmnażać się i zaludnić Ziemię. Są
nieświadomi planu, który jest realizowany przez wyrafinowaną zbiorową świadomość
oraz grupę naukowców, stosujących moc elektromagnetyzmu oraz psychologiczne
techniki nagrody i kary.

ocenił(a) serial na 10
TOSIA

ktos kto to napisal musi byc genialny, albo miec niesamowita wyobraznie...
Myslicie, ze scenarzysci mieli az tak ambitny pomysl na serial, bo przeciez to wygladalo na zwykla katastrofe lotnicza. ale jesli to co tu wkleilas(es) jest choc w polowie prawda, to serial (ku zgrozie) moze toczyc sie przez jakies 10 sezonow...

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Bardzo interesujący ten artykuł, jezeli to wszystko prawda to ci co pisali scenariusz do "Lost" są geniuszami :D

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

A i coś czuje że szykuje się więcej sezonów niż 3

ocenił(a) serial na 10
Sub_Zero

Ja myślę że ci inni to członkowie i założyciele projektu Dharma.

ocenił(a) serial na 6
Krywolcia

ten tekst powyżej jest całkiem logiczny i nawet dość przekonujący... a jak będzie, to się jeszcze przekonamy, na razie jest już tyle teorii o tym kim są inni że nie wiem która jest bardziej możliwa ;)

ocenił(a) serial na 9
Alklossien

Z tego co tu przeczytałem dochodze do wniosku że zdaje sie jestem za głupi by do końca zrozumieć ten serial. Właściwie to jeszcze sie nie zastanawiałem nad tym o co tam tak do końca chodzi, bo w sumie serial z odcinka na odcinek zmienia swoje przesłanie i wogóle swoją treść. Na samym początku myślałem że jest to film katastroficzny i o to będzie w nim chodziło, ale zaraz sie diamertralnie zmienia klimat gdy pokazuje sie wątek z potworem itd.
A co do zagubionych, jestem dopiero na 6 odcinku 2 sezonu i z tego co tu zaóważyłem to obala moje przypuszczenia, czyli dzikusy, dusze bo tu można spodziewać sie wszystkiego.
P.S
Respekt dla kolesia "tego kto to napisał"
(chodzi o text powyżej:-)

stil_men

Text, który wkleiła TOSIA jest po prostu kapitalny, to wszystko ma sens i o ile nie całość będzie wyjaśnieniem zagadek LOSTa to część na pewno. Reespect dla autora.
Ja też mam ciekawostkę, o wiele mniejszą rzecz jasna, ale ... ciekawistkę. Dotyczy ona projektu DHARMA a konkretnie jego nazwy. Otóż "dharma" to odmiana hinduizmu, która jest rozpowszechniona na niektórych wyspach Pacyfiku min. na Bali. Oceanic 815 rozbił się właśnie nad Pacyfikiem, czyżby zatem całość miała jakieś podłoże religijne, czy to też zbieżność nazw...... pożyjemy zobaczymy.
Co do bieżącej akcji serialu to odcinek 2x16 nazywa się "The whole truth" - jeśli by kierować się tytułem to MOŻE coś się w końcu wyjaśni. Pozdro 4 all.

ocenił(a) serial na 10
salat

Mi osobiście DHARMA od samego początku kojarzył się z jakąś sektą, w każdym razie podłoże religijne to na pewno ma. Po odcinku 2.15 i słowach Ethana "Jesteśmy dobrą rodziną" tylko się upewniłam ;)
A teorię już kiedyś widziałam, do tego opatrzoną stosownymi obrazkami i ktoś, kto ją wymylił (chyba jakiś Amerykanin, bo była po angielsku, na jakiejś stronie o lost) jest naprawdę geniuszem. Mimo wszystko wątpię, żeby twórcy serialu nie śledzili na bieżąco teorii w internecie i nie zmieniali czegoś, gdyby się okazało, że ktoś odkrył ich sekret. Na pewno mają coś równie ciekawego, ale niekoniecznie to, na rozwiązanie zagadek.

Krywolcia

Ja śledze różna fora o Lost pewnie wy także , ostatnio znalazłam kilka ciekawych i zastanawiających rzeczy , co o tym sądzicie ???
http://www.thelost.fora.pl/viewtopic.php?t=212 [www.thelost.fora.pl/vie ...]
http://img137.imageshack.us/img137/1101/lostdharma0ts.jpg [img137.imageshack.us/im ...]
http://img327.imageshack.us/img327/5476/sharklost9sr.jpg [img327.imageshack.us/im ...]
http://iklasa.webd.pl/lost/forum/viewtopic.php?t=327 [iklasa.webd.pl/lost/for ...]
Jak ktoś cos ciekawego znajdzie to zapodawajcie :) Pozdrawiam !!

ocenił(a) serial na 10
TOSIA

Mi sie wydaje dziwne to, ze po pierwsze nikt jeszcze nie odkryl takiej duzej wyspy jak ta na ktorej rozbil sie samolot, a po drugie, ze jak na bezludna wyspe to jakos duzo tam katastrof: 1. statek Russell 2. samolot przemytnikow 3. samolot z naszymi rozbitkami. moze na wyspie byla jeszcze jakas katastrofa o ktorej dowiemy sie w kolejnych odcinkach...
co do tego tekstu jeszcze, to oczywiscie szacunek dla autora, ale wydaje mi sie, ze to nie mozliwe, zeby scenarzysci poszli az tak ambitnie z tworzeniem serialu. Wydaje mi sie, ze pare rzeczy moze sie sprawdzic, ale ogolnie to watpie... a szkoda, bo wtedy byloby naprawde ciekawie, a Lost byloby najlepszym serialem w historii telewizji.

Krywolcia

A pamiętasz komiks który Walt znalazł??? Tam był rysunek wyspy króra jest pod jakąś dziwną kopułą , może nasza wyspa jest własnie chroniona jakims polem magnetycznym ze jest nie do o wykrycia . Troche to nieprawdopodobny pomysł ale trzeba kąbinować ;)

TOSIA

I jeszcze jedno mi wpadło do głowy....piosenka którą śpiewa Sawyer jak płyna na tratwie i Michael go pyta o to czy lubi Boba Marleya . Znalazłam tłumaczenie tekstu tej piosenki i sie okazało ze jest tam cos o piratach i o atomowej energii...zreszta przeczytajcie :
Starzy piraci, tak oni rabują
Sprzedawali mnie na kupieckie statki
Minutę potym oni brali mnie
z dna większego niż sam dół
Ale moja ręka była silna
Przez rękę Wszechmocnego
Nasze pokolenie tryumfująco idzie na przód
Wszystko co kiedykolwiek miałem to piosenki o wolności
Powodem wszystkiego są moje odkupiające piosenki
Piosenki odkupienia
Wyzwól siebie od umysłowego niewolnictwa
Nikt inny, ale my sami możemy być wolni od naszych myśli
Nie bój się atomowej energii
Powodem tego jest to, że nikt z nich nie jest zdolny zatrzymać czasu
Jak długo oni będą zabijać naszych proroków
Podczas gdy my stoimy na boku i patrzymy
Kilku sprawiedliwych mówi o tym
My musimy spełniać tę księgę
Nie pomagaj śpiewać , to są piosenki wolności
Wykupione piosenki , wykupione piosenki
Wyzwalaj siebie od umysłowego niewolnictwa
Nikt inny ale tylko my sami możemy być wolni od naszych myśli
Nie bój się atomowej energii
bo nikt nie może zatrzymywać czasu
Jak długo oni będą zabijać naszych proroków
Podczas gdy my stoimy na boku i patrzymy
Tylko paru sprawiedliwych mówi o tym
My musimy spełniać tę księgę
Pomagaj śpiewać , tę piosenkę o wolności
Powodem wszystkiego są moje odkupiające piosenki
To piosenki o wolności , piosenki o wolności

nie wiem czy ma to jakis związek ale co o tym myślicie :)

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Tosia podałeś linki do dwóch zdjęć z filmu:
http://img327.imageshack.us/img327/5476/sharklost9sr.jpg [img327.imageshack.us/im ...]
Ten rozumiem, że rekin ma znaczek Dharma

Ale to zdjęcie: http://img137.imageshack.us/img137/1101/lostdharma0ts.jpg [img137.imageshack.us/im ...]

O co chodzi??

ocenił(a) serial na 9
Sub_Zero

Znam to drugie zdjęcie. Musisz sie bardzo dobrze przyjżec a ujrzysz znak dharmy :)

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

Rzeczywiście jest znak.
W zasadzie to (nie pamietam kto to pisal), ale moze miec racje.
Nad wyspa jest kopula jakiejs magnetycznej energii. Pod wplywem turbulencji samolot zbacza z kursu i wpada w to pole. Pod wplywem energii samolot spada na wyspe i jest niewidoczny dla jakich kolwiek radarow z zewnatrz. To samo dzieje sie ze statkiem i samolotem przemytnikow. Bardzo mozliwe...

Krywolcia

na poczatku Bonne chcial zadzwonic przez komorke po pomoc i mu sie nie udalo a przeciesz zasiegu nie powinni tracic prawda? w koncu to gdzies na wyspach Pacyfiiku... a jakto bylo z kompasem Sayida, Locka...

ocenił(a) serial na 10
Krywolcia

Krywolcia chyba masz zdolności telepatyczne ;-) Chciałam własnie umiescic taki sam temat i mam takie samo zdanie na ten temat jak ty.Pozdro dla fanow Lost.

ocenił(a) serial na 10
Daria_9

utrzymam cie w nie pewnosci ok ok ok ok ok ok ok hihih

ocenił(a) serial na 10
HAL1996

utrzymam cie w niepewnosci - to bylo do mnie??? jak wiesz cos na ten temat, to sie podziel prosze.
A co do tej telepatii :P to nie jestes pierwsza osoba, ktora mi to mowi :P
moze masz racje :) musze sie nad tym zastanowic...

Krywolcia

Najbliższe odcinki LOSTa:
2x16 - "The whole truth" - 22.03 ( DOPIERO :/ ), dla niecierpliwych link do recenzji do odcinka :)
http://www.tv.com/lost/the-whole-truth/episode/656992/summary.html [www.tv.com/lost/the-who ...]
2x17 - "Lockdown" - 29.03
2x18 - "Dave" - 5.04
2x19 - "S.O.S" - 19.04
Te przerwy mnie dobiją :). Pozdro 4 all

ocenił(a) serial na 10
salat

super ze podales daty
mniej super jak zobaczylam co to za daty
co dwa tyd odcinek, mozna sie wkurzyc :\