PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180320
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

moja teoria

ocenił(a) serial na 10

Przez chwilę miałem pewną tezę - że to Reality Show ! Ale po jakimś czasie zrezygnowałem z niej, chociaż... nie wiem.
Hmm John Lock wie. On podał Bumowi (?) chyab jakiś narkotyk na tę ranę na głowie i młody dziwnie widział ;) a Doktorek widział swojego ojca.
Ale kurcze jak to wszystko jest ze sobą powiązane!
Gruby co wygrał na loterii miał fabrykę pudełek, a Lock pracował w takiej fabryce, do tego Sawyer rozmawiał z ojcem doktora.
Coś lub ktoś chciał aby ci ludzie znaleźli się na tej wyspie.
zobaczymy co pokaże przysłosć :)
pozdro.

ocenił(a) serial na 10
midettt

A wiesz, że to nawet nie takie głupie. W końcu w telewizji wszystko jest mozliwe. Amerykanie lubią takie numery w stylu Blair Witch Project.

ocenił(a) serial na 10
midettt

no lae w takim razie jak wyjasnic te wszystkie wsspomnienia bohaterów?? albo pozwolili by na smierc tylu ludzi...chociaz moze to była taka mistyfikacja- z drugiej strony Boone (!):) umarł(nawet go pochowali) wiec chyba bez przesady-gdyby to byl raelity show niemogliby dopuscic do takiego czegos...swoją droga całkiem ciekawa interpretacja:))
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Majka_12

Jak zobaczycie 1 odcinek 2 sezonu to ciekawe jakie wtedy bedziecie miec ''interpretacje''. Reality show??? Nieeee, za bardzo to... ''plytkie''. He he he :)

ocenił(a) serial na 10
Tomashi_2

BRAŁEM POD UWAGĘ ŻE MOŻE BYĆ TO JAKIEŚ DOŚWIADCZENIE.ŻE ŻADNEJ KATASTROFY NIE BYŁO TYLKO JEST TO JAKAŚ MISTYFIKACJAN O KTÓREJ BOHATEROWIE NIE WIEDZĄ BO MOŻE ZOSTALI UŚPIENI CZY COŚ W TYM RODZAJU I PRZENIESIENI NA WYSPĘ.ALBO MOŻE WSZYSTKO IM SIĘ TO ŚNI CZYLI TEŻ JAKIŚ EKSPERYMENT.TAKICH TEORII MOZE BYĆ TYSIĄCE.ALE POMYSŁ ZREALITY SHOW ? CZEMU NIE :)

ocenił(a) serial na 10
midettt

a może oni poprostu jush wszyscy nie żyją ... tylko jeszcze o tym nie wiedzą :P albo mają grupowe rozdwojenie jaźni spowodowane turbulencjami i tak naprawde oni nadal sa w samolocie... tylę że ich druga jaźń którą funkcjonują w tej chwili jest tam na tej zmyslonej wyspie ... :P a taka tam metafora ... :P

ocenił(a) serial na 10
slaa

Ja kompletnie się nie zgadzam z tym show, co by tyle wspomnień śmierci dla filmu robili. Nie, nie, nie.. To musi by cos innego. Co prawda wszyscy są ze sobą związani Sawyer był w więzieniu kiedy był tam Boone, dużo osób na lotnisku się spotykało, ale to w ogóle nie pasuje mi do twojej teorii. Dowiemy się za kilka lat kiedy zrobią wreszcie te 6 serii :P.

Patrz ten gostek umarł od tych dynamitów i to raczej było prawdziwe wiec to nie pasuje :P, by poświęcili człowieka dla Jacka :P. Ja uważam, jak Sun , że każdy tu trawił przez coś. No, bo widać np., Sawyer dlatego, ze zabił i miał zniknąć, Claire, bo chciała oddać dziecko itp. itp. Ja myślę właśnie, z eta wyspa ich tam sprowadziła :P. Normalnie moja teoria jest jak Locka :). Jeszce dziewczyny gadały o losie wtedy jak Danielle zabrała dziecko Claire.
Wczorajn nad tymi tekstami myślałam chyba z godzine :P wszedzie sżłam myc myslaąłm o tym szłam spac też :P. Normalnie nie moge się od tego uwolnic :).
DO tego te liczby o Hurley...
Ja się zgadzam z tym :

Sun{54912}{54957}Myślisz, że to wszystko...
Sun {54999}{55044}to, co nas spotkało...
Sun{55094}{55155}to kara za coś?
Shannon {55203}{55236}Za co?
Sun {55302}{55351}Za to, co kiedyś zrobiliśmy.
Sun {55400}{55444}Za to, co ukrywaliśmy.
Sun {55506}{55549}Za nasze kłamstwa.
Shannon{55651}{55699}Kto nas karze?
Sun {55810}{55839}Los.
Claire{55920}{55966}Nikt nas nie karze.
Claire {56044}{56095}Nie ma czegoś takiego,|jak los.

Jack - Locke

{84026}{84106}Wytłumacz mi, co się dzieje|w twojej głowie.
{84114}{84179}Muszę wiedzieć, dlaczego uważasz,|że to coś--
{84181}{84235}Myślę, że to był test.
{84256}{84293}- Test?|- Tak.
{84357}{84437}To dlatego czasami się|ze sobą nie zgadzamy, Jack.
{84439}{84499}- Ty jesteś naukowcem.|- Tak.
{84522}{84578}- A ty kim jesteś?|- Ja?
{84586}{84635}Ja jestem człowiekiem wiary.
{84691}{84777}Myślisz, że to wszystko tutaj,|to czysty przypadek?
{84805}{84923}Że grupa obcych sobie ludzi przetrwała|katastrofę bez poważniejszych obrażeń?
{84930}{85038}Myślisz, że przez przypadek|rozbiliśmy się akurat tutaj?
{85053}{85144}Wszyscy trafiliśmy tutaj w jakimś celu,|z jakiegoś powodu.
{85150}{85237}Każde z nas sprowadzono tu|z jakiegoś powodu.
{85256}{85292}Sprowadzono.
{85320}{85369}Niby kto nas tu sprowadził?
{85374}{85402}Ta wyspa.
{85430}{85479}To ona nas tu sprowadziła.
{85510}{85591}To nie jest zwyczajne miejsce.|Wiem, że też to dostrzegłeś.
{85619}{85677}Ty również jesteś wybrańcem|tej wyspy.
{85704}{85740}To przeznaczenie.
{85808}{85872}Z Boonem też rozmawiałeś|o przeznaczeniu?
{85983}{86059}Boone był ofiarą, której|domagała się ta wyspa.
{86198}{86278}To, co przytrafiło się jemu było|częścią łańcucha wydarzeń,
{86280}{86354}które doprowadziły nas tutaj,|sprowadziły nas na tą drogę,
{86356}{86449}doprowadziły ciebie i mnie do tego|dnia i tego miejsca, tutaj i teraz.
{86498}{86548}A gdzie kończy się ta droga?
{86565}{86613}Kończy się przy włazie.
{86644}{86729}To wszystko dzieje się po to,|żebyśmy mogli otworzyć ten właz.
{86731}{86747}Nie.
{86749}{86824}Otworzymy ten właz,|żeby móc przetrwać.
{86843}{86903}Przetrwanie to pojęcie względne.
{87093}{87145}Ja nie wierzę w przeznaczenie.
{87197}{87225}Wierzysz.
{87280}{87329}Tylko jeszcze o tym nie wiesz.

Rozgadałam się :D :D :D ;).

ocenił(a) serial na 10
sevanna

zgadzam sie jest jeszcze jedno :kiedys Saywer przeleciał Shannon ,osobiscie nienawidze Shannon jest taka dziwna i na dodatek wykorzystuje biednego Sayid 'a najbardziej jest mi żal Boon'a :

4...8...15...16...23...42

48 - tylu było rozbitków
42 - to miejsce Jack'a w samolocie
23 - miejsce Ana - Lucia
- Walt obudził Michael'a o godz. 15 : 23 przed odlotem
815 - to jest numer samolotu którym lecieli bohaterzy
POzdrawiam jeżeli kto chce podyskutowac o Lost to jest moj numerek Tlena 7984555:P

Pozdrawiam wszystkich zapalonych

ocenił(a) serial na 10
NaShI

Taak wszędzie te liczby się pojawiają !
Było 48 rozbitków, 4 i 8 to dwie pierwsze cyfry.
42 to liczba rzędów w samolocie
Miejsca w samolocie 23B - Jack, 42F - Ana Lucia (2 sezon)
815 to numer skrytki, którą okradła Kate.
wskaźniki prędkości w samochodzie Hurleya
dziewczyny w dresach na lotnisku z liczbami na plecach
a potem spoiler :
trzeba wpisywac te zaklęte liczby do tego komputerka...

ocenił(a) serial na 8
midettt

heh ... Mała nieścisłość ... NAshi !!! czy jak tam ten twój nick:

Miejsce Jack'a - 23B
Anny-Lucii - 42F

Napewno te numerki ale nie pamiętam czy literki. Ale to już nieistotne. Ważne są liczby :D I fakty ...

ocenił(a) serial na 8
midettt

Jeszcze jedno: Naprawdę musicie poczekać i objerzeć drugą serię, bo wasze teorie są sprzeczne. Ale rozumiem, po prostu zgadujecie lub sami próbujecie układać dalszy ciąg tej historii?!

midettt

no zgadza sie wszystko powiazane! ten chinczyk(koreanczyk,japonczyk? ) jak byl u tego faceta przekazac wiadomosc to jego corka ogladala w tv tego grubego a jak Bom czy jak mu tam byl na policji to sawyer tam sie paletal!

ocenił(a) serial na 9
midettt

Nie napewno to nie bedzie Reality Show... za duzo ludzi tam ginie. ( no chyba ze to jest cos ala Cube ale watpie ) Co do tego ze sa karani powiem tak:

Moj ojciec ktory tez oglada LOST powiedzial mi ze mysli ze oni sa w takim jakby Czyśćcu i ze nie zostana im odpuszczone winny zanim nie zrozumieja bledow swojego zycia. Np. Boon umarl czyli tym samym jego winny dotyczace tego ze kochal Shannon zostaly mu odpuszczone. Bo kazdy z naszych bohaterow popelnial jakies grzeszki. Tak mysli moj ojciec i powiem ze to nie jest takie glupie :P Ale mam nadzieje ze to nie bedzie az takie religijne :)

Skaza

dobra a teraz ja mam pytanie? do tych, którzy obejrzeli juz te odcinki z drugiej serii, które się pojawiły. Czy coś tam się wyjaśniło (nie pytam co, tylko czy cokolwiek), a jeżeli się wyjaśniło, to czy to was zaskoczyło? ale tak w pozytywnym sensie,
że np. pomyśleliście sobie:

"o jaaa... ale wymyślili z tymi numerami/wyspą/włazem (czy jeszcze czyms innym)... normalnie nie spodziewałem/łam się czegoś takiego. nieźli są!"

bo dla mnie tak szczerze (chociaz lubię ten serial) to już wszystko robi sie takie zakręcone, że głowa boli...

ocenił(a) serial na 8
freedom_n

Hey! Pomalutku ... zobaczysz! Wszystko sie wyjaśni. Co prawda na razie w II serii nie było nic o liczbach, ale myślę, że mogą jeszcze o nich wspomną. To co mnie zaskoczyło: * wnętrze włazu !!! Bez spojlerów !!! * pocałunek !!!Bez spojlerów!!! * śmierć !!!Bez spojlerów!!! * inni !!!Bez spojlerów!!! Naprawdę II seria jest bardzo interesująca. Z niecierpliwością czekam na nowy odcinek, który pojawi się na ABC już w środę! Nie za dużo wyjawniłem? xD
Pozdrawiam!

Dream

ok dzieki:)
a właśnie wymyśliłam inną teorię, nie wiem czy jużsię pojawiła (nie chce mi się czytac wszystkich wpisów:P)
oto moja teoria:): ci "inni" Ethan itd. ci o których nawija ta francuska to sa mega-hiper-super-ludzie, którzy zostali stworzeni do jakiegoś badania:) nie że to sa jakies roboty czy coś ale mają super siłę;) jak np. oglądaliście jeżdźców apokalipsy z tymi zakonnikami to wiecie o co chodzi:) no i oni sobie żyją w tym lesie, tam pracują nad jakimis nowymi badaniami i włąśnie po to chcieli zdobyć dziecko claire żeby mieć nowy obiekt badań, a wszystkie te badania, bo bush chce zawładnąć irakiem i potrrzebna mu gigantyczna armia niezniszczalnych ludzi:) a i ten kabel od oceanu to włąnsie dla nich żeby mieli dodatkową energię, żeby mieli z czego zasilać lampy jak zarywają noce nad badaniami:)
heh.. nudzę się:) ale jak coś to jeszcze mogę dopracować moją teorię

Dream

ok dzieki:)
a właśnie wymyśliłam inną teorię, nie wiem czy jużsię pojawiła (nie chce mi się czytac wszystkich wpisów:P)
oto moja teoria:): ci "inni" Ethan itd. ci o których nawija ta francuska to sa mega-hiper-super-ludzie, którzy zostali stworzeni do jakiegoś badania:) nie że to sa jakies roboty czy coś ale mają super siłę;) jak np. oglądaliście jpórpurowe rzeki II aniołowie apokalipsy z tymi zakonnikami to wiecie o co chodzi:) no i oni sobie żyją w tym lesie, tam pracują nad jakimis nowymi badaniami i włąśnie po to chcieli zdobyć dziecko claire żeby mieć nowy obiekt badań, a wszystkie te badania, bo bush chce zawładnąć irakiem i potrrzebna mu gigantyczna armia niezniszczalnych ludzi:) a i ten kabel od oceanu to włąnsie dla nich żeby mieli dodatkową energię, żeby mieli z czego zasilać lampy jak zarywają noce nad badaniami:)
heh.. nudzę się:) ale jak coś to jeszcze mogę dopracować moją teorię

ocenił(a) serial na 10
freedom_n

w 10 odcinku drugiego sezonu pokazali co to "stwór" jest na tej wyspie, to jakaś czrna latająca chmura dymu czy czegoś tam podleciała do Mr. ECO "popatrzeli" się na siebie i odleciała. serial był fajny ale chyba już im sie kończa pomusły żeby ciągle szokować.
po pierwszym odcinku powiedziałem sobie ze jak to bedzie dinozaur na tej wyspie albo inny jakiś bezsens to nie bede oglądać takiej durnoty!!!!!