PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180314
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Nie bardzo rozumniem, co to są te serie, jakieś pogrupowanie odc?

ocenił(a) serial na 10
okapika

Tak. Na każdą serię przypada ok .25 odcinków (wlaśnie się o tym dowiedzilam :))

ocenił(a) serial na 10
Bajo

Serie, inaczej mówiąc sezony. Kiedy kręcą serial to nie robią tego na zasadzie, że może jeszcze 2 a może 3 odcinki nakręcimy. Zakałada się powstanie całości sezonu (ok 25 odcinków choć to nie reguła) i roklada się akcję na tę właśnie ilość odcinków. Oczywiście jeżeli powstaje kolejna seria/sezon to jest to zazwyczaj kontynuacja ostatniego odcinka I sezonu. Krótko mówiąc w Polsce można nie zauważyć kiedy skończyli nadawać sezon I a zaczęli sezon II (tak było na TVN z Przystankiem Alaska - to 8 sezonów/serii a przecież oglądaliśmy jak jeden ciąg).
P.S. Np. Przystanek Alaska I sezon miał tylko 8 odcinków. Jak serial zdobył popularność to zaczęto kręcić kolejne sezony już w standarcie ok 25 odc..
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) serial na 10
klakson

aha.... w TVP1 jest teraz pierwsza seria, tak? i ile tych sezonów jest? wszytskie dzieją się na tej samej wyspie, z tym samymi bohaterami? odpowiedzcie ogólnie, nie chcę znać szczegółów :D

okapika

jak narazie sa 2 sezony (2 wlasnie leci w USA) wszystkie z tymi samymi bohaterami i jak narazie na tej samej wyspie - SPAM MALUTKI--)nie chcac za duzo zdradzac powiem tylko ze moga pojawic sie nowe postacie)(--KONIEC SPAMU

Co do seri w przypadku Losta to nie jest tak rozowo jak w innych. Sezon z regoly zamyka jakas przygode czy tez okres w zyciu bochaterow w przypadku losta tak naprawde oglada sie serial jak jeden ciag i co prawda pierwszy sezon zamyka jakies tam wazne wydazenie to jednak nie jest to koniec przygod bohaterow

Co do ilosci sezonow jeszcze - to planowanych jest z tego co wiem 5 albo 6 (slyszalem jeszcze pogloski o 4)

mam nadzieje ze nie zdradzilem za duzo - Ogladajcie ludziska bo warto (ja w zcwartek jzu 6 odcinek 2 sezonu bede ogladal:)