Nie bardzo rozumniem, co to są te serie, jakieś pogrupowanie odc?
Tak. Na każdą serię przypada ok .25 odcinków (wlaśnie się o tym dowiedzilam :))
Serie, inaczej mówiąc sezony. Kiedy kręcą serial to nie robią tego na zasadzie, że może jeszcze 2 a może 3 odcinki nakręcimy. Zakałada się powstanie całości sezonu (ok 25 odcinków choć to nie reguła) i roklada się akcję na tę właśnie ilość odcinków. Oczywiście jeżeli powstaje kolejna seria/sezon to jest to zazwyczaj kontynuacja ostatniego odcinka I sezonu. Krótko mówiąc w Polsce można nie zauważyć kiedy skończyli nadawać sezon I a zaczęli sezon II (tak było na TVN z Przystankiem Alaska - to 8 sezonów/serii a przecież oglądaliśmy jak jeden ciąg).
P.S. Np. Przystanek Alaska I sezon miał tylko 8 odcinków. Jak serial zdobył popularność to zaczęto kręcić kolejne sezony już w standarcie ok 25 odc..
Pozdrawiam ;)
aha.... w TVP1 jest teraz pierwsza seria, tak? i ile tych sezonów jest? wszytskie dzieją się na tej samej wyspie, z tym samymi bohaterami? odpowiedzcie ogólnie, nie chcę znać szczegółów :D
jak narazie sa 2 sezony (2 wlasnie leci w USA) wszystkie z tymi samymi bohaterami i jak narazie na tej samej wyspie - SPAM MALUTKI--)nie chcac za duzo zdradzac powiem tylko ze moga pojawic sie nowe postacie)(--KONIEC SPAMU
Co do seri w przypadku Losta to nie jest tak rozowo jak w innych. Sezon z regoly zamyka jakas przygode czy tez okres w zyciu bochaterow w przypadku losta tak naprawde oglada sie serial jak jeden ciag i co prawda pierwszy sezon zamyka jakies tam wazne wydazenie to jednak nie jest to koniec przygod bohaterow
Co do ilosci sezonow jeszcze - to planowanych jest z tego co wiem 5 albo 6 (slyszalem jeszcze pogloski o 4)
mam nadzieje ze nie zdradzilem za duzo - Ogladajcie ludziska bo warto (ja w zcwartek jzu 6 odcinek 2 sezonu bede ogladal:)