PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 180 tys. ocen
7,6 10 1 180320
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

jak myślicie czy to wszystko jest ustawione czy oni naprawde rozbili sie przez przypadek i czy są jacys 'agenci' wśrod nich (poza tyli ludzmi od Ethana i tą francuską)??

ocenił(a) serial na 5
Anouk_4

Też się nad tym zastanawiam.Wydaje mi się, że nie rozbili się przez przypadek.Ktoś to zaplanował.A czy sa wśród nich agenci to wydaje mi się, że nie.Ale na pewno są obserwowani.Własnie będę oglądał 20 odcinek.Może coś więcej będę wiedział.

ocenił(a) serial na 10
blyskotliwa_bestia

to ze w 20 cos sie wyjasni to sie troszke mylisz... po 7odc sezonu drugiego, wiemy troche wiecej, ale i tak za malo :)

ocenił(a) serial na 10
Anouk_4

Ja jestem po 8 odcinku 2 serii i powiem tylko tyle, że nadal niewiele wiadomo. Chyba długo to jeszcze potrwa zanim dowiemy się co ta naprawdę sprawiło, że ci ludzie znaleźli się na tej wyspie.

ocenił(a) serial na 10
waflooo

serial moze troszke sie popsul, tj. seria pierwsza byla lepsza od drugiej, teraz za duzo niewiadomych wprowadzaja, nie wyjasnajac pozostalych, mozliwe ze bedzie jeszcze jeden sezon :)

ocenił(a) serial na 9
goofy3

Mi się wydaje, że oni wszyscy nie żyją. Ta wyspa to jakby czyściec czy inne zaświaty. Wskazuje na to trochę elementów fantastycznych czy nawet grozy. W piątym czy szóstym odbinku pierwszej serii pojawił się duch ojca tego lekarza. W retrospekcjach usłyszeliśmy, że nie chce on wyjechać z Australii, dopóki nie pochowa ojca. I chwilę pźniej znalazł trumne. Naprawdę wydaje mi się, że to są zaświaty, w których każdy z bohaterów może odpokutować. Myślałem też nad wirtualną rzeczywistością, ale ta pierwsza teoria na razie u mnie przewyższa.

Mr_Myers

Czytał ktoś "Ubika"?? Tam było ciekawe rozwiązanie :P

ocenił(a) serial na 9
Rychoslaw

Ja czytałem. Masz rację, takie rozwiązanie mogłoby być ciekawe. Ja sądzę, że twórcy zmierzają w stronę czegoś podobnego. Ale kto wie...

ocenił(a) serial na 10
Mr_Myers

a przyblizycie co bylo w "Ubiku"? Co do tego ze zgineli to zgodze sie z tym, gdyz wydaje mi sie ze czarna skrzynka posiada jakis nadajnik GPS (serial jest z 2004, wiec juz technika byla na takim poziomie) i powinni ich znalezc... Heh, czyli ostatni bedzie wygladal pewnie tak ze ratownicy znajda samolot, a w nim same martwe ciala i koniec :)

ocenił(a) serial na 9
goofy3

W "Ubiku" z grubsza chodziło o to, że bohater myślał, że przebywa w normalnym świecie, a tak naprawdę był w śpiączce. Dowiedział się o tym na końcu.

ocenił(a) serial na 10
Mr_Myers

Tak tego raczej nie wyjaśnią. Gdyby skończyli serial wten sposób zawiodłabym się strasznie, reszta widzów zresztą pewnie też. I niemożliwe że ponad 40 osób leżało by w śpiące.:/