Oglądaliście Lostów więcej niż jeden raz?:) Bo nie wiem czy się zabierać ponownie. Oglądałem i uwielbiałem ale nie wiem czy za drugim razem bedzie tez sie tak fajnie oglądać skoro wszystko sie juz wie ;)
Ja już oglądałam 3 razy i nadal mi się podoba. Ten serial nawet lepiej jest obejrzeć dwa razy, bo wtedy łatwiej jest to wszystko ogarnąć, a i można też odkryć rzeczy na które za pierwszym razem nie zwróciło się uwagi ;]
Ja oglądałem już 3 razy od czasu zakończenia serialu. Za drugim razem też się świetnie ogląda, bo kiedy już wszystko wiesz wyłapujesz różne aluzje do dalszych odcinków. Inaczej patrzysz na wiele scen.
obejrzałem 2 razy i na pewno obejrzę jeszcze kilka razy. Znam człowieka który obejrzał cały serial 10 razy
kończę oglądac 4 raz, ale do wielu scen czy odcinków mogłabym wracac i milion razy ;)))
Ja na razie tylko raz, w miarę na bieżąco jak był emitowany. Myślę, że by w styczniu 2013 zacząć oglądać od nowa!
Warto obejrzeć ponownie.
Natkane jest tam wiele symboli, aluzji i ciekawostek które można wtedy łatwo wyłapać.
Dam przykład: z tego co pamiętam w początkowych odcinkach serii pierwszej możemy poznać przeszłość John'a Lock'a. Widzimy go w 'pudełkowej' robocie. Pod koniec sceny jedna z maszyn, bodajże drukarka wydaje dźwięk przypominający łudząco "Potwora". Patrząc teraz w odniesieniu do KOŃCOWYCH sezonów i jak twórcy wykorzystali daną postać... Przypomina to cynk od autorów.
Oczywiście interpretować i doszukiwać można wszędzie i na wiele sposobów.
Albo scena z 1 sezonu kiedy Walt podchodzi do Locka grającego w "Backgammon" i John tłumaczy młodemu na czym polega gra, podnosząc biały i czarny pionek ze słowami: "Two players, two sides...one is light, one is dark" - nawiązanie do postaci Jacoba i Dymka i ich gry/konfliktu ;]
Ja oglądam trzeci raz i na pewno do niego za rok, dwa wrócę . Według mnie najlepszy serial jaki powstał.
polecam obejrzeć również od końca, obecnie jestem w trakcie i jak zwykle nie żałuje a oglądam po raz 'n-ty'
Najprostsza odpowiedź : zacznij oglądać i po pewnym czasie oceń jaką sprawia Ci to przyjemność. Osobiście serial oglądałem 3 razy, jakiś czas temu oglądałem pierwszy sezon po raz czwarty i nadal czuję magię tego serialu, więc jeszcze pewnie nie raz będę do niego wracał.
Przy okazji : Wesołych Świąt dla znajomych z forum :-)