obejrzalem 2 sezony i bylo wszystko cacy, ale jestem po kilku odcinkach sezonu trzeciego i jest kicha... mial byc serial o rozbitkach a nie o trzymaniu ludzi w klatkach, w sumie nic sie nie dzieje przez kilka odcinkow... pytanie jest takie: czy warto dalej ogladac bo bedzie lepiej czy juz tylko rownia pochyla? z gory dzieki za odpowiedzi
"To miał być serial o rozbitkach" - jeśli rozumiesz to dosłownie, czyli oczekujesz całego serialu poświęconego survivalowi to Lost takowym nie jest. I po 2 seriach już powinieneś dobrze to wiedzieć. Elementów S-F z każdym sezonem stopniowo przybywa. Nie ujmuje to jednak samemu serialowi, który do samego końca był ciekawie prowadzony przez scenarzystów. Przerwać go w 3 sezonie to zakrawa trochę o arogancję. Ale kto co lubi.
Jeżeli lubisz łatwe seriale i oczekujesz odpowiedzi w odcinkach na wszystkie pytania - daruj sobie.
Ale jeżeli jesteś ciekaw co się wydarzy dalej, trochę cię serial wciągnął (nawet niewiele) - to kontynuuj.
Potem jest coraz lepiej.
Ja przerwałem oglądanie w trakcie trzeciego sezonu, po prostu zaczną mnie serial męczyć.
Ilość zagadek cały czas wzrastała a kolejne historie bohaterów mnie nudziły.
W czwartym sezonie i dalszych nie ma już retrospekcji (w zamian będzie coś innego), więc jeśli akurat to aż tak Cię zmęczyło, to radzę jednak się przemóc i oglądać dalej. A końcówka trzeciego sezonu jest świetna :)
Moim zdaniem serial jest całkowicie bezsensowny. Ale to tylko moje zdanie więc mam nadzieję że fani się nie obrażą. Takie filmy/seriale trzeba po prostu lubić. Jest w nim BARDZO dużo zagadek na które widz musi sobie sam odpowiedzieć, ewentualnie wymyślić sobie jakąś odpowiedź na nie, bo niestety twórcy tego serialu ich nie wyjaśniają. Myślę że sami twórcy mieli dużo dobrych pomysłów na ten serial, jednak sami do końca nie wiedzieli o co im chodzi. Jednym zdaniem powiem, że serial dobry dla fanów Davida Lyncha.
Mimo wszystko mysle, ze z ocena 1 troche przesadziles :) 3 byłoby zjadliwe, co jak co ale serial potrafił wzbudzić w kazdym, nawet w tobie jakies odczucia typu "co tu sie w ogole dzieje?!" Jesli widz zadaje sobie pytania ogladajac cos to mysle, ze zostal zainteresowany, co wystarcza aby dac ocene wyzsza niz 1 ^^