PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180697
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

Witam,

obejrzałem 8 odcinków ostatniego sezonu i chciałbym sprawdzić czy coś mi nie umknęło.

Po wybuchu bomby z końca piątego sezonu nasi bohaterowie powrócili do swojej naturalnej czasoprzestrzeni, równocześnie na początku szóstego sezonu możemy obserwować ich losy w innej rzeczywistości, takiej w której wyspa została zatopiona a samolot z lotu 815 nigdy się nie rozbił. Jednak z rozmowy Bena z ojcem w tej 'nowej' rzeczywistości wynika, że dharma istniała i przynajmniej ci dwaj byli kiedyś na wyspie.

Czy to znaczy, że wybuch tamtej bomby zmienił rzeczywistość od momentu wybuchu ( czyli od lat 70) i dlatego reszta bohaterów ( Jack, Kate itp.) nie pamiętają wyspy? Czy może ta nowa rzeczywistość nie jest następstwem samego wybuchu, a tego co dopiero wydarzy się na wyspie w czasie , w którym rozbitkowie nadal się na niej znajdują? Nie chciałbym dowiadywać się teraz jak to się skończy, chyba że na tym etapie powinienem już to wiedzieć i mi to umknęło.

A jeżeli dalsze odcinki wyjaśnią/odpowiedzą na te pytania które zadałem to byłbym wdzięczny za potwierdzenie bez zbędnych spojlerów co do zakończenia.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
vulnerable

Nowa (a właściwie to równoległa) linia czasowa nie ma nic wspólnego z wybuchem bomby. Tyle wiedzy Ci w tym momencie wystarczy.

ocenił(a) serial na 8
aqu32

oki doki dzięki wielkie