PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180845
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

roczarowanie!

użytkownik usunięty

przeczuwałem, że to średni serial, ale zwiodły mnie zachwyty znajomych. obejrzałem jednak do końca pierwszy sezon, mimo tego, że w trakcie oglądania raczej się nudziłem. Get lost ! ;-)

Jestem pewny że obejrzysz kolejne sezony ;)

użytkownik usunięty
Ozi94

:-))) jasne.

ocenił(a) serial na 10

Serial genialny, najlepszy oczywiście 2 sezon

ocenił(a) serial na 10
piotrek9625

Dla mnie 5. Ale pierwsze 2 sezony mają pewien niezaprzeczalny urok, którego brakuje późniejszym.

ocenił(a) serial na 9
MatiZ_3

Bo przez pierwsze dwa sezony wiemy że na Wyspie są jacyś enigmatyczni "Inni", co tworzyło świetny, tajemniczy klimat z nutką horroru/thrillera. Później jak już wyszło na jaw kim są owi Inni, to już się zrobiła nieco inna bajka.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Dokładnie. Chociaż chodziło mi tez o wątki typu: Sawyer poluje na dzika, granie w golfa. To przybliżało bohaterów i dodawało uroku o którym pisałem wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

W golfa nie grają przypadkiem w 3 sezonie? :P
Bo z tego co pamiętam, to tam są najfajniejszcze sceny tego typu - przez co chociażby dla mnie, jest nieco nudnawo.

No ale muszę przyznać, że chyba najlepszym atutem są nowowprowadzane postaci - sezon 2, z Libby i Benem, trzeci z Juliet, czwarty i Daniel... 6 i 'the evil one' (uwielbiam dymka :) )

Artemisek

W 3 sezonie to grali w ping-ponga. W golfa grali m.in w odcinku Solitary z 1 sezonu. Oczywiście wprowadzenie Bena było świetnie i dla mnie stanowiło początek nowej ery w serialu. Zaś Juliet to zdecydowanie najlepsza postać kobieca w całym Lost. Libby od początku wydawała mi się mdła a najbardziej żałuje, że tak szybko pozbyto się z serialu Any Lucili i Mr Eko. Ich potencjał do końca nie został wykorzystany.
Co do samych sezonów to mój ranking wygląda tak:
Sezon 2
Sezon 4
Sezon 5
Sezon 1
Sezon 6
Sezon 3

ocenił(a) serial na 10

Najlepszym sezonem dla mnie jest oczywiście drugi, później 5, 4, 1, 3 i na końcu 6 ;)

Po za tym, ten serial to takie swego rodzaju doświadczenie - oglądanie go hurtem, bez komentowania poszczególnych odcinków i wymiany teoriami po prostu psuje przyjemność z oglądania - trzeba było oglądać w maratonie, a ostatnio widziałem że zaczynali tutaj oglądanie od 1 odcinka :)