PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180697
7,1 35 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

ale diabel tkwi w szczegolach

czy ktos potrafi wyjasnic czym claire karmila aarona? plaska niczym deska przez cala ciaze i tuż po urodzeniu w
piersiach nie miala pokarmu napewno, karmila go owocami ? a moze ryba z ogniska i woda ze zrodla? noworodka?

niezaleznie od sytuacji, nawet podczas wielodniowej przeprawy przez dzungle kobiety zawsze sa idealnie ogolone...
rozumiem ze zawsze nosily przy sobie maszynke i podczas tych 5minutowych przerw na postój biegły się szybko ogolić
?? nawet w szwedzkiej wersji 1szej czesci millenium zadbano o szczegoly i w scenie lozkowej lisbeth z mikaelem
pokazane jest, ze ma nieogolone pachy - choc uwazam to za zbedne bo w ksiazce nie bylo o tym ani slowa... jednak w
amerykanskim serialu o rozbitkach w dzungli, ktory zgarnal tyle nagród za swoja wspanialosc kobiety są codziennie
idealnie gładkie :)

mnie takie coś niesamowicie drazni, choc staram sie na tym nie skupiac, napewno jest jeszcze milion takich dupereli,
narazie zapamietalam te dwa najbardziej... zdaje mi sie tez ze za kazdym razem gdy pokazuja pozostalych z 40stu
rozbitków, czasem są takie "grupowe" sceny , np jak grali w golfa albo przy okazji jakiegos pogrzebu... pokazuja twarze
innych, ktorzy jednak nie odgrywaja zadnej roli, a sa jedynie tlem.. mam wrazenie ze za kazdym razem są tam inne
twarze innych aktorów i gdybym tak wszystkich podliczyla na upartego plus glownych bohaterow biorac pod uwage tylko
rozbitkow ze srodkowej czesci samolotu czyli te 47 osob to wyszloby na to, że jest ich o wiele wiecej bo przy kazdej
scenie grupowej chociazby tylko z 1szego sezonu są pokazani za kazdym razem inni aktorzy robiący jedynie za tło po
kilka sekund przy roznych okazjach.

dopisze jak znajde cos jeszcze. choc w porownaniu z prison breakiem to i tak losci wypadaja o niebo lepiej :) pod tym
wzgledem.

przyjemnie sie oglada, wciagajacy serial jeden i drugi ale te szczegoly draznia, mogliby chociaz zalatwic claire jakis
stanik wypychajacy by byla bardziej wiarygodna..

ocenił(a) serial na 10
Hitty

Co do golenia i karmienia piersią to niech się ktoś inny wypowie. Jednak pragnę nadmienić ,że co do rozbitków którzy robili za tło ,to pewien fan Zagubionych ,chyba Amerykanin (nie pamiętam dokładnie) postanowił wyłapać wszystkie twarze i o dziwno wyłapał czterdzieści parę twarzy :) Więc jak się okazuje twórcy serialu zadbali o to. Może się wydawać tych rozbitków jest zdecydowanie więcej ,jednak w rzeczywistości jest ich nawet mnie niż 47( oczywiście niektórych nigdy nie pokazali ,gdyż ujęcie ich nie złapało) :D
Pozdrawiam

Hitty

okej.. a co z heroina? gdy byla pokazana w dużych paczkach (przed zaladowaniem jej w figurki) byla biala, w figurkach natomiast była już brązowa, o dziwo identycznie zapakowana jak ta Charliego :D mogli się trochę bardziej postarac. W ogole zastanawia mnie jak ją wsadzili w te fogurki, w koncu byly porcelanowe.

matka Jacoba i czarnego dymu po urodzeniu chlopcow dalej miala brzuch jak balon, nie zmniejszył sie ani troszke, a jak ta zastepcza matka tuli czarny dym przed tym jak mu przywalila w glowe to mam wrazenie ze ma pomalowane paznokcie :P

Desmond zostal wrzucony do studni i nie odniosl zadnych obrazen, nawet zlamania a wkoncu to bylo kilka metrow w dol na "beton"

ale najbardziej zastanawia mnie dlaczego oni wszyscy w alternatywnym zyciu są w Los Angeles... w koncu rozbitkowie byli z roznych miast i panstw a tutaj nawet Rousseau mieszkala w ameryce no i tutaj odrazu nasuwa mi sie drugie pytanie (mozliwe ze nie zalapalam) dlaczego oni mieli inne zycie przed katastrofa w alternatywnym zyciu, a inne w normalnym (np Sun i Jin byli malzenstwem, a w alternatywnym zyciu juz nie, podobnie jak wszyscy pozostali) o ile sytuacje Jacka i Juliette mozna zrozumiec bo ona byla od dawna na wyspie wiec nie mieli okazji sie poznac i miec syna w pierwotnej wersji, o tyle sytuacja pozostalych pozostaje juz dla mnie zagadka

no i nie zrozumialam tez dlaczego Sun nie przeniosla sie z pozostalymi w czasie do lat 70

i co z Waltem i Michaelem? dlaczego nie pokazano ich alternatywnego zycia ani nie ma ich w koncowej scenie

no w sumie tyle wypatrzylam i nie zrozumialam

ocenił(a) serial na 10
Hitty

Sun nie przeniosła się prawdopodobnie dlatego, że nie była już wówczas 'Kandydatem' Jacoba. To jedyna możliwa i w miarę sensowna wersja jaka przychodził mi do głowy.
Michael został uwięziony jako duch na wyspie w ramach 'pokuty' Natomiast .absencji Walta nie rozumiem, być może jeszcze baaaardzo długo był 'nowym strażnikiem' na wyspie.

ocenił(a) serial na 10
aqu32

A moja teoria co do Walta jest taka, że mógł nie przekazać za życia swojego miejsca kolejnemu strażnikowi, tak jak to było z Jacobem poprzez co utknął na wyspie. Wtedy dopiero może mógł zdecydować czy zostać na wyspie z ojcem jako uwięziona dusza (tak samo jak Michael, który opuścić jej nie mógł). Dopiero może Walt mógł go stamtąd wydostać, ale nie sądzę, że tak się kiedykolwiek stało, gdyż w zaświatach nie było pojęcia czasu, więc musieliby się tam wtedy pojawić. Z drugiej strony skoro nie ma tam tego "tu i teraz", to kiedy oni oni dokonali tego przejścia dalej ? Możliwe jest by się ktoś na to spóźnił xd? No bo nawet jeśli nie ma tam czasu, to w końcu, w którymś momencie ich dusze miały sobie odpuścić i "move on" ;)