PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180884
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

ulubione seriale

ocenił(a) serial na 10

obejrzałam już zawrotną ilość seriali(niektóre po jednym odcinku)i zawrotna ilość mnie nie
zachwyciła...nie jestem szczególnie wymagająca...lost ogólnie dopiero co zaczęłam
oglądać ale już mi się super podoba.chodzi mi o to że każdy z nas ma ulubione seriale i
jestem ciekawa zdania innych.jakie są wasze ulubione.moje to:GOTOWE NA WSZYSTKO I
PRZYJACIELE.lost pewnie będzie kolejny.fajnie mi się oglądało też COUGAR TOWN.potem
na liście jest PLOTKARA I ZEMSTA.jak widać wymagania mam małe bo te seriale nie są
nawet w pierwszej setce:))))pozdrawiam

sylwiakrydel

"jak widać wymagania mam małe bo te seriale nie są
nawet w pierwszej setce"

Nie sugeruj się zbytnio rankingiem na Filmwebie...

ocenił(a) serial na 10
selene85

chyba masz racje:))))

sylwiakrydel

Nie przejmuj się, ja też mam moje ulubione seriale spoza pierwszej setki w rankingu. Jak dla mnie Lost najlepszy serial ever a że jest na pięćsetnym miejscu to się tym nie sugeruj. Zagubieni zawiesili wysoko poprzeczkę i przez to mam raczej duuuże wymagania co do seriali.

ocenił(a) serial na 10
neta97

dla mnie gotowe na wszystko to najlepszy serial świata.ale zagubieni też są super tylko wogóle z innej bajki.a jak ci się podoba "gra o tron"

sylwiakrydel

Z ,,Gry o tron'' oglądnęłam tylko jeden odcinek. Nie zachwycił mnie więc szybko zapomniałam o kontynuowaniu oglądania. Mi tam on nie przypadł do gustu.

ocenił(a) serial na 10
neta97

ja właśnie też obejrzałam tylko jeden odcinek(nawet nie cały)-i szału nie robi.a jest numerem jeden w rankingu seriali na filmweb...

sylwiakrydel

Właśnie zaczęłam go oglądać dlatego, że jest pierwszy. Ale się normalnie zawiodłam. Co on robi na tak wysokim miejscu?
A z resztą... przecież i tak ten ranking jest do kitu...

użytkownik usunięty
neta97

Bo to trzeba obejrzeć cały sezon a nie po jednym odcinku, rozumiem, że niektóre seriale mogłyby nie przypaść do gustu, ale możnaby trochę poświęcić czasu na obejrzenie kilku epizodów, by sprawdzić czy zasługuje na pierwsze miejsce. Na mnie też ogromnego wrażenia nie wywarł, widziałem 2 sezony, da się oglądać i momentami zaskakujący. Wnerwiają mnie tylko te sceny łóżkowe, za dużo ich tam i psują cały serial

użytkownik usunięty
sylwiakrydel

Polecam Prison Break - Skazany na śmierć. Też daleko w rankingu. 1 sezon genialny (ostatnia scena jak dla mnie epicka), 2 sezon też świetny, minimalnie gorszy od poprzedniego, 3 sezon też daje radę, kilka fajnych nowych postaci, a i wcześniejsi robią swoje, 4 sezon przekombinowany, ale jak się wciągniesz to da się go "zjeść"

ocenił(a) serial na 10

" Polecam Prison Break - Skazany na śmierć. " - zgoda, ale tylko co do 1-go sezonu, reszto to zjazd w dół do toalety delikatnie mówiąc.

Oprócz tego (rozśmieszę pewnie wszystkich lub wprawię w osłupienie) polecam:
" Allo, allo "
" Drużyna A "
i oczywiście
" MacGyver "
]:-[]

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Nie zniechęcaj ludzi, to, że tobie nie podoba się sezon 2 czy 3, nie znaczy, że innym ma się też nie podobać

ocenił(a) serial na 9

Sorry ale on ma rację, Prison po 3 sezonie ssie..

" Allo, allo "
" Drużyna A "
i oczywiście
" MacGyver "

Ja bym jeszcze dorzuciła "M.A.S.H"

Tortuga033

Nie wiedziałam, że ktoś stąd jeszcze lubi Allo Allo :D Świetny serial :]

ocenił(a) serial na 9
neta97

No ba ;]

użytkownik usunięty
Tortuga033

No tak po 3 sezonie, racja, bo 4 sezon był naciągany jak guma w stringach, ta sama epidemia dopadła ten serial co 90% innych, ale ja pisałem o 2 sezonie, że też jest świetny. Prison Break zasługuje na uwagę za same trzy pierwsze sezony. Ale może lubię go i wybaczam niektóre rzeczy, bo kiedyś miałem pie*dolca i dalej mam na jego punkcie

Jeszcze taki serial Hotel Zacisze. Zna ktoś?

ocenił(a) serial na 9

Do 3 sezonu ten serial jest naprawdę świetny, cholernie wciąga. Pamiętam jak z bratem mieliśmy na płytkach, to potrafiliśmy przez cały dzień siedzieć i oglądać.

Hehe Mr Fawlty - jak można by zapomnieć. Tyle że nie każdemu ten typ humoru podejdzie.

użytkownik usunięty
Tortuga033

I chyba najlepszym jego punktem jest to (oprócz rozwalającego humoru, aktorów, itd.), że ma tylko 12 odcinków, jakby powstało więcej, to by się to rozciągnęło

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Lubię, dawno nie oglądałem, więc z tym większą przyjemnością czasami jak mi się trafi wolny wieczór to sobie popatrzę po 23 na BBC. Ach, ten : "Gud mirning".

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

I "German, tfu!". Szkoda że tvp nie puszcza powtórek.

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

" Angilscy letnicy. "

Ale jedno chodzi za mną ze wiele lat:
" Prysze zyjść z drygi, ty jest kyndukt pygrzybowy, grzybiemy trypy. "

ocenił(a) serial na 9
ZSGifMan

Haha
"Allo Allo" było dobre, ale "M.A.S.H" jakoś mi się bardziej podoba. (Mimo że zrobili z tego tasiemiec na x sezonów i pod koniec to już nie to samo).

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

A ja właśnie - odwrotnie.

użytkownik usunięty
neta97

Ja pamiętam jak leciał kiedyś na tvp2 tak po 7 rano, jak wstawałem do szkoły to czasem podglądałem, jeśli to w ogóle było Allo Allo

ocenił(a) serial na 10

Uzasadnię!
Serial z grubsza jest o ucieczce z więzienia i wszystkiego wokół tego. I o tym jest sezon 1.
W momencie, gdy uciekli z więzienia i zaczynają się gonić po stanach w poszukiwaniu jakichś fiolek z grypą czy tyfusem plamistym i to w dodatku w żenująco oklepanej formie na niskim poziomie
- no to sorry, ale wymioty przychodzą same.

użytkownik usunięty
ZSGifMan

To chyba żeś pomylił serie albo oglądałeś odcinki przewijając co chwilę, żeby potem odfajkować, że obejrzane, a skoro piszesz, że sezony 2-3 są żenujące to chyba za mało seriali oglądałeś

ocenił(a) serial na 10

I tak i nie.

Tak, faktycznie ostatnimi czasy mało oglądam seriali, wiadomo z braku czasu i możliwości systematycznego siadania przed TV. Kiedyś jednak oglądałem o wiele więcej, lecz też nie nałogowo.

Nie, "PB" sez.1 oglądałem systematycznie, wszystkie odcinki i po kolei. Sez.2 też, tylko już było mi trudno po kilku odcinkach zmuszać się do dalszego oglądania. Sez.3 To już chyba tylko parę pierwszych i stwierdziłem, że nie będę się upadlał i zmuszał do oglądania głupot.

Podsumowując - Tobie się podobały wszystkie, to OK. Mnie tylko 1-szy.
Wymieniliśmy swoje opinie.
Nie marnuj czasu, bo mnie nie przekonasz, ja też nie chcę Ciebie przekabacać, więc na tym skończmy!

użytkownik usunięty
ZSGifMan

Bez nerwów! W jednym masz facet rację, nie ma sensu na siłę się przekonywać, tylko pisałem w obronie serialu, bo niesłusznie go oskarżasz, że w 3/4 powoduje wymioty. Ale od początku można było się połapać, że serial o ludziach uciekających z kicia można rozłożyć na 2, maks. 3 sezony (akcja w więzieniu i ucieczka, potem próba przetrwania na wolności), a jak się okazało, że ma być jeszcze 4, to wiadomo co to oznaczało.

ocenił(a) serial na 10

No może i jak zawsze byłem za surowy, a może po prostu lubię przesadę, nie wiem.
W takim razie powiedzmy tak :
1 - bardzo fajny i ciekawy
2 - zaraz, co za serial oglądam
3 - nuda, nuda, oj chyba wyłączę.
Na pocieszenie dodam, że to nie jest forum o "PB", więc mało kto faktycznie nim zainteresowany TO przeczyta.

P.S.
Pewnie, że bez nerwów cały czas byłem jak ocean spokojny ;)

ocenił(a) serial na 10
sylwiakrydel

Moje ulubione to:
1. LOST - Mój ulubiony serial. Wszystkie sezony są świeże i trzymają poziom.
3. Dexter - Ma wzloty po same gwiazdy, ale też bolesne upadki. Jednak każdy odcinek ogląda się z ciekawością.
3. Breaking Bad - Jestem dopiero po dwóch sezonach. Skrajne zmiany tempa akcji, które moim zdaniem są jedynym minusem serialu (no i jeszcze postać Skyler). Fajnie zrealizowany i z przyjemnością się ogląda.
4. 24 - Najlepszy serial sensacyjny. Chyba tylko LOST ma więcej zwrotów akcji.
5. Friends - Najzabawniejszy serial w historii. I tyle wystarczy.

sylwiakrydel

Jak już skończysz Zagubionych i będziesz szukać czegoś nowego do obejrzenia, to przejrzyj te tematy:
http://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834/discussion/Lost+-+zamiennik%C 2%A0%C2%A0,1886403
http://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834/discussion/podobne+seriale,18 57279
http://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834/discussion/Czy+w+ko%C5%84cu+d oczekamy+si%C4%99+jakiego%C5%9B+nast%C4%99pny+serialu,1931663
http://www.filmweb.pl/serial/Zagubieni-2004-133834/discussion/Co+ogl%C4%85da%C4% 87+po+LOST+W+kryzysie+od+dw%C3%B3ch+lat.%C2%A0,1970911

ocenił(a) serial na 9
selene85

Ja zaczynam teraz oglądać "Walking Dead", bo TVP1 zaczęło od zeszłego tygodnia transmisję tego serialu. Serial podobno jest dobry, ale raczej nie nastawiam się na drugiego LOSTA.

ocenił(a) serial na 9
Tortuga033

za krótki

ocenił(a) serial na 9
sylwiakrydel

Breaking Bad to dzieło warte obejrzeniu. Według mnie i 95% ludzi udzielających się na tym portalu jest to najlepszy serial kręcony nadal. Arcydzieło i jeden z najlepszych seriali jakie były wydane na świat. Gra o Tron również jest świetna, 2gie miejsce jak dla mnie co do nadal kręconych seriali .