Uwielbiam tą telenowelę - moja ulubiona! Niesamowita historia :) Najlepsze postacie to Mariana i Atilio :)
Ja zdecydowanie wolałam Chachi, no i Marię Lolę - niezapomniana postać ;) A serial rzeczywiście piękny, łącznie z muzyką, pięknymi krajobrazami i mozna się było sporo nauczyć o zwyczajach etnicznych meksykańskiej wioski ;)
Ja znowu sobie przypominam tą telenowele ,jestem dopiero przy trzecim odcinku ,trochę wnerwia mnie Marianka ,która wiecznie łzawi ,ale cóż ma ku temu powody .bardzo lubię Marie Lole ,Cumache ,Ignacja ,wnerwia mnie trochą zaborcza miłośc Atyli do jego córki nie rozumiem dlaczego Mariana nie ucieknie przecierz jest już dorosła , Marisja to taki babochłop mała i nie zgrabna z figurą nie dorasta do pięt protce ,denerwuje mnie jak ciągle łazi za - Halconem jak krowa za bykiem ,nie znoszę jej ..
Hehe fajnie podsumowalas :) Ja teraz znowu bede to ogladac, bo ostatnio jak ogladalam to przerwalam :(
Ja właśnie oglądam ją ,jestem w 101 odcinku ,w którym Mariana dowiaduje się ,że Atylio kochał zawsze ją jak kobiete ) mimo ,że Marianka była naiwna ,ale i tak lubię te telkę ,jest fajna dużo się w niej dzieje ,(Maria Lola świetna uwielbiem ją
Chodzi Ci o ten moment kiedy Ignacio jej o tym powiedzial? Bo sam Atilio wyznal jej milosc dopiero w 130 odcinku nie? Fakt Mariana byla naiwna ^ ^ A ta aktorka, ktora gra Marie Lole poradzila sobie z rola znakomicie xd
Nie ,to był ten moment w którym Isabela jej to wykrzyknęła ,że Atylio nie kocha jej jak córkę tylko jak kobiete ,oczywiście Mariana wpadła zła do gabinetu i się go zapytała ,ale Atylio ją omamił ,i ona mu uwierzyła
W ogole tez juz zaczelam ogladac od wczoraj, mama sie dosiadla, tak oglada ze mna i mowi o Atilio: fajny facet, fajniejszy niz ten mlody xd
Mojej mamie to bardziej się podoba Halcon ,denerwuje ją ,że Atylio ugania się za młodą dziewczyną ,i nie lubi teżjak Atylio sapie ,) Ja wole obu ,dla mnie obaj są przystojni i cudownie wyglądają ,zresztą między Cesarem ,a Jorge było chyba 7 czy 8 lat różnicy ,a grali ojca i syna ,)).dziwne prawda
Jeszcze ,która z aktorek podoba ci się z urody ,Alejandra czy Angelica ,bo mnie bardzo podoba się uroda Alejandry wydaje mi się ładniejsza niż Angelica ,) Marsja też ładna ,ale Marianka bardziej mi się podoba ,znowu moja mama mówi ,że Marsja ładniejsza ,a Ty jak sądzisz ?
Cesar Evora to twój ulubieniec ? Nie wiem czy ogląądałaś z nim La espose virgen ,grał tam (loco serenate ) był świetny całkowicie odmienna rola od Atylia ,,ja oglądałam ,bardzo lubie tę postać ,zostało mi się tej teliki 5 odcinków ,fajna
Aha, no faktycznie bylo cos takiego z Isabel, teraz sobie przypominam. Za to moja mama ma identyczny gust jak ja wiec woli Atilia xd ale Ignacio nie jest zly xd Fakt, ze Cesar zdziebko za mlody zeby grac ojca Jorge ale coz xd Co do aktorek to dla mnie Alejandra jest przepiekna, znacznie piekniejsza od Angelicy. Nie ogladalam ''La esposa virgen'', ale chetnie bym obejrzala, czy tam nie graja tez Alejandra i Jorge?
Tak Jorge też gra ,jest głowną postacią ,a Alejandra to miała mały epizod w tej telce ,) grała tam nijaką Cecylie ,ale ja jej nie widziałam ,) Fajna telka ,i nie spodziewane zakończenie
Mnie też bardziej podoba się uroda Alejandry ,ślicznie wyglądała w kasynie ),ma ładną cere ,i włosy
A co do Cesara to on nigdy nie wyglądał młodo już w serce klarity miał niecałą 40 a grał ojca dorosłego syna ,nie którzy aktorzy to grają trzydziestolatków ,lub dwudziestoparelatków ,on poprostu jest bardzo męski ,Jorge w zaklętym sercu wyglądał od niego kupe młodziej Moja mama nie mogła uwieżyć ,że tylko pare lat róznicy między nimi ,
Kurde, myslalam, ze Alejandra ma tam wieksza role :( Ona ma taka delikatna,dziewczeca urode, ale najbardziej podobala mi sie na poczatku serialu i potem na koncu xd. A moja babcia za to mowila, ze Atilio i Ignacio wygladaja jakby byli w tym samym wieku i cytuje: ''takie same mordy maja'' nie moglam wyrzymac se zmiechu jak to powiedziala xd to bylo tak dawno, ale jakos zapadlo mi w pamiec xd
Mi się wydaje ,że jednak ignacio młodziej wyglądał ,może nie aż tak ,ale jednak mógł mieć 30 pare lat ,a Atyliowi napewno nie dałabym mu 30 lat tylko ok 50 więc jest róznica między nimi ,widać ,że Cesar może grać ojca Jorge ,u mnie wdomu wszyscy twierdzą,że Cesar ,pasuje na ojca Jorge ,bo wygląda starzej nie chodzi o zmarszczki ,bo nawet mają je dwudziestolatkowie ,(mimiczne) ,ale o rysy Ignasjo ma jednak troche rysów młodego faceta ,ale Atylio dojrzałego meżczyzny
A nawet bym stwierdziła ,że są do siebie podobni mają podobne oczy ,tylko ,że Atylio zielono niebieskie a tamten brązowe
.A wiesz nie podobało mi się to ,że Mariana straciła drugie dziecko ,i nie mogła mieć więcej dzieci ,głupio zrobili żeby bohaterka tak cierpiała ,przecierz mogłaby urodzić na końcu odcinka , ta Mariana cały czas cierpi ,i cierpi.
Tak Alejandra a delikatną urode jest śliczna nie ma prawie makijażu ,i jest śliczna ,wiem ,że wiekszość uważala ,że Marsja ładniejsza ale mnie bardziej podobała się Mariana
Zgadzam sie, ze Jorge wygladal o wiele mlodziej od Cesara, ale czy na tyle zeby grac jego syna to nie wiem xd Ale fakt, ze Cesar wygladal dojrzale, a Jorge mial takie chlopiece rysy twarzy.Wiec moze faktycznie xd Ale moim zdaniem nie sa podobni so siebie, w ostatnim odcinku, jak pokazali syna Mariany i Ignacia to widac bylo, ze to ten chlopiec ma oczy po Atilio xd Mi tam Marcia w ogole sie nie podobala, Mariana byla najladniejsza z serialu. Tylko wlasnie szkoda, ze taka meczennice z niej zrobili, naprawde krzyz panski miala z tym wszystkim.
Racja ,wiesz w La esposa virgen Cesar Evora i Jorge grają przyjaciół wzajemnie sobie pomagają ,Cesar ma fajniuśką role ,lubie go oglądać w roli miejscowego troche obłąkanego W zaklętym sercu się nie nawidzieli
Mnie też Marsja zbyt się nie podobała ,a jeszcze do tego jej męskie gesty ,Mariana nawet bez makijażu piękna była. ,Łdną pare tworzyli Alejandra i Jorge ,
Cesar nawet troszke niebył brzydszy równo był przystojny ,za ładny na morderce.szkoda ,ze się nie zmienił i nie był szczęśliwy, ) Lubie Cesarego to jeden z najlepszych aktorów ,
Hmm graja przyjaciol - to moze byc ciekawe :D ''Za ladny na morderce'' wiekszosc tych zlych to przystojni faceci :D Szkoda, ze zginal na koncu, ale w telenowelach czarne charaktery zawsze tak koncza. Tez uwazam Cesara za jednego z nalepszych aktorow ;)
Przy którym odcinku Jesteś ,bo ja 106 ,w którym zdarzył się wypadek i Mariana strciła dziecko ,Bardzo szkoda a mogła mieć drugiego małego Ignasita ,))scenarzyści dopisywali samych cierpień Marianie ,poprostu niemieli do niej litości
w La esposa virgen Cesary na początku przez kilkadziesiąd odcinków będzie wyglądał jak żebrak potem zmieni swój wygląd ,będzie miał tam długie włosy .ja dzisiaj obejrzę finała ,oglądałam tą telcie 2 razy ,podobała mi się rola Cesarego inna niż w których grał ,naprawdę utalentowany aktor ,na medal, a wogule wszyscy tam fajnie grali
A co do zaklętego serca ,powiem Ci ,że maleńki Jose Antonio jest słodziutki ,naprawde dopasowali synka do Mariany i Inacja jest śliczny ,
Ja na 40. Nawet moj brat sie zapatrzyl jak ogladalam wczoraj, bo tez to ze mna kiedys ogladal i lubil postac Atilia xd Wlasnie zobaczyl moment jak Atilio dawal Marianie prezent na urodziny xd Moze sie skusze na ten drugi serial. Zgadzam sie, ze Jose Antonio jest slodki :) i podobny do rodzicow.
Jakie postacie najbardziej nie lubisz w tej telce ,bo ja;
yadire ,mame Lupe ,Ivana, Camila ,indianców ,Marsji ,wnerwjają mnie te postacie .
bardzo lubie ,Mariane ,Ignacjo,Atylio ,marie Lole ,Jose Antonia ,Chachi ,ale wtedy gdy nie chisteryzuje ,jest ich troche
Najbardziej lubie: Atilia, Mariane, Isabel .Ignacia, Isidra i Marie Lole tez, ale nie tak jak ta pierwsza trojke xd
Nie znosze: Camila, Ivana, Yadiry, Carol. Chachi i Marcia tez mnie wkurzaja, ale one cos w sobie maja xd
Mamy podobne gusta)
Mariana ,jest chyba ..
najładniejsza z kobiet w tej telce ,potem Marsja ,Chachi,reszta to nie zbyt ła
Isabel byla atrakcyjna babka :) Jeszcze Miguelina byla ladna. A Marcia i Chachi to tak nie bardzo dla mnie, chociaz mialy swoje momenty gdzie wygladaly swietnie ;)
Migelina ,grała też w Eva Luna ,ścieżki miłości ,nawet wydaje mi się ,że ładniej wyglądała w jaśniejszych włosach niż w czarnych .
A,podoba ci się tytułowa piosenka( Mariany de la noche ),bo mnie tak ,piękna jest,słucham ją codziennie.
Myślisz ,czy Alejandra przeszła jakieś operacje plastyczne ,czy jej uroda jest naturalna
Naturalna oczywiscie :D Ej ja tez codziennie slucham tej piosenki jest tak piekna, ze trudno to wyrazic slowami... Do tego muzyki, ktora zawsze sie pojawia przy Atilio :)
Racja ,bardzo pasująca do sytuacji )) ,W telkach to potrafią dobrze dobrać piosenkę lub muzykę ,fajne są
Alejandra jest piękna naturalnie,dobrze ,że nie robi operacji ,) Wiesz wczoraj nawet obejrzałam kawalek telki Huracan gdzie grala razem z Angelicą i masz rację wygląda tak samo jak w zaklętym sercu,była śliczna ..
Piosenka Juna Gabriela cudowna ,szkoda ,że w entradzie nie jest cała tylko kawałek.
No muzyka jest fenomenalna :) No widzisz :D Poza tym Alejandra wyglada bardzo mlodo w Zakletym Sercu wyglada na 20 pare a jest po 30. Teraz jest po 40 a nadal nie wyglada na swoj wiek. W ogole dla mnie jest najpiekniejsza aktorka z telenowel :)
Kawalek piosenki jest, bo musieli skrocic, ale moim zdaniem zrecznie to zrobili ;)
Wiesz mam nawet ochotę obejrzeć telenowele z Alejandrą ,która jest bohaterką ,i zobaczyć jak grala w innej telce ) . A pozatym .Alejandra mimo 43 lat nadal mogła by się wcielać w protki jest bardzo zgrabna i piękna)
Zobaczyłam fragment telenoweli ,;; La verdad oculta ,gdzie partneruje jej Juan yanez ,bardzo do twarzy jej w ciemnych włosach wygląda cudownie .) naprawde Alejandra jest prześliczna ,może skuszę się kiedyś i obejrzę te produkcje ,lub inna z jej udziałem
Hahaha widze ze myslimy tak samo xd pisalam sowja wiadomosc i nie widzialam twojej xd
swoja* Tez mi sie podoba w tych ciemnych, ale wydaje mi sie ze w jasniejszych lepiej jej ;)
Tak sobie myślałam ciekawe czy Alejandra kiedyś zagrała wredną role,) chciałabym zobaczyć ją w roli złej kobiety,która jest bezwzględna ,
Szkoda ,że polska wykupiła tylko jedną telkę z jej udziałem.
masz racje ladnemu we wszystkim ladnie. Nie wiem czy zagrala taka role, ale miala grac Marcie, a Angelica Mariane. Jak dobrze, ze do tego nie doszlo, z ta twarza aniola nie wyobrazam sobie Alejandry w tej roli. Moze wykupia jeszcze jakas, ale ja bym chciala zeby puscili znowu Zaklete Serce. Chociaz te odicnki po polsku sa okrojone ;/
Kiedyś były na yutube udestępnione teraz ich niema ,) Faktycznie też czytałam ,że Alejandra miała zagrać Marsje , ja tak samo jakoś sobie nie wyobrażam aby tak było ,
Wiesz powiem Ci myślałam,że nikt nie ogląda tej telki ,myślałam ,że tylko ja ją sobie przypomniałam super ,że też oglądasz ,)
Nie wiedziałam,że sa okrojone ,nigdy nie oglądałam ich orginalnych .
Ja tak samo myslalam ze nikt nie oglada i ciesze sie ze nie jestem sama :) Wiesz, jakis czas temu snilo mi sie, ze Zaklete serce leci w telewizji i to nie raz mi sie snilo to pomyslalam sobie, ze jak juz mi sie sni to powinnam to znowu obejrzec xd Gdzies tam zawsze mysle o tym serialu.Wiem, ze kiedys byly na youtube jeszcze ze 3 lub 4 lata temu i ogladalam wtedy. Teraz ogladam w oryginale. A Ty rozumiem ogladasz po polsku teraz, ale gdzie?
Niestety kroja te seriale o jakies 10 min kazdy odcinek.
A j a to sobie kiedyś nagrałam Z uyube na płyty zmieściło mi się po 4 odcinki,ale zaczynają mi się rysować i niektóre odcinki są poprzerywane ,a wiadomo płyty nie mogą za długo grać ,ale sobie co )obejrzałam to obejrzałam ,ale wrazie co są orginalne
Lubie oglądać telki ,Zaklęte serce wciągneł mnie od razu ,byłam ciekawa ,róznych scen jak tych np ;;gdy Atylio szukał ostatniego z Lugo Navarro ,nie wiedząc,że jego przeszywana córka się z nim spotyka , i pracuje w jego kopalni ,a najlepsze to było ,że psześladował własnego syna ,szkoda tylko ,że się tak mocno nieznosili,bardzo szkoda ,
O to super ze sobie nagralas.Wiesz jak to lecialo w tv 8 lat temu to nagralam ale tylko 3 odcinki na kasecie video xd niestety sprzet juz dawno nie zyje, ale kuzynka ma i jakies pare miechow temu obejrzalysmy je :D To byly odcinki 130,131,132. Tez mnie Zaklete Serce wciagnelo od razu, ale mialam takiego pecha ze trafilam na powtorke jak lecialo na tvn 7 i to na 100 ktorys odcinek, ale tak mi sie spodobalo, ze wlasnie zdazylam nagrac xd potem ogladalam cale na youtube, ale w oryginale, i potem wlasnie te 3 czy 4 lata temu po polsku xd no i teraz znowu xd Najlepsza telenowela dla mnie, bo naprawde jest wyjatkowa, Atilio zakochany w Marianie, ktora jednak nie jest jego prawdziwa corka, watek wlasnie nienawisci Atilia i Ignacia, to bylo bardzo przykre, w ogole tu naprawde byly strasznie chore relacje w rodzinie pomiedzy Atiliem i reszta xd Marcia, Isabel, Chachi...
Prawda ,telenowela wspaniała ,oczywiście było w niej sporo absurdów ,ale no cóż w której jej niema.)) Wiesz jeszcze co mnie zainteresowało to ,że Mariana myślała ,że jest przeklęta ,biedna obwiniała się o śmierć swych chłopaków ,a ludzie traktowali ją jakby była trędowata . Chachi była trochę ,świrnięta jak ona mogla wbić nóż w swą siostre ,naprawde niebezpieczne były te jej ataki furi ,ale dobrze ,że się na końcu zmieniła ,Marsja denerwowała mnie ,że była nachalna wciąż łaziła za Sokołem ten ją odrącał , a ona i tak swoje ,)))
Wiem ,że Mariana trochę była naiwna i za dużo płakała ,ale podobało mi się to ,że płaszczyła się za facetami jak inne w tej telce , które mnie denerwowały swą obseją jak np Chachi ,która ,była zazdrosna o Camila i jego przyjaciólki tak samo ,Marsji i jej obsesja na pónkcie Ignasja , Naprawde Mariana była taką spokojną dziewczyną ,ktora nie chisteryzowała jak inne.
Też się cieszę ,że nagrałam tę telke ,bo jej już napewno polska nie wykupi ,a na yutube została wycofana
Prawda telenowela wyjątkowa mało telek jest nagrywanych w dzungli ,bardzo podobają mi się te zielone plenery w którym były nagrane sceny ,ah ,jeszcze te spotkania protów pod drzewem coś pięknego ,
Zgadzam sie, ze byly i zmienilabym pare rzeczy ale coz xd Co konkretnie Ci sie nie podobalo? Jak powiedzialas, w kazdej teli sa. Ooo wlasnie ten watek jakoby Mariana byla przekleta tez byl dobry xd Pewnie na jej miejscu tez bym pomyslala, ze cos jest ze mna nie tak. Chahi odziedziczyla szalenstwo po mamusi, no ale to nie jej wina. Wiesz, chyba najgorsze co moze spotkac czlowieka to choroba psychiczna. Chachi byla niezrownowazona i mozna usprawiedliwic jej zachowanie wobec Camila, ale Marcia z Ignaciem... ja nie wiem jak mozna latac za facetem i sie tak upokarzac xd A Mariana miala klase :)
Mam nadzieje ze bede jeszcze na youtube odcinki po polsku. Nie ma drugiej takiej telenoweli, jest jedyna w swoim rodzaju.
Ps. To drzewo naprawde wygladalo jak magiczne :D
Napszykład gdy Isidro zamienił się w sokoła ,albo gdy Marsja przywaliła cięzkim narzędziem kilka razy w głowe księdzu ,jescze ten miał siłe dojść do kościoła , dziwne ,bo po takim udeżeniu to by głowa pękła na pół.Też mi się troche nie podobało ,że zaczęsto znikało dziecko ,Ignacia ,tylu ludzii ,a go nie upilnowali
Swoją drogą ,telka fajna ,mimo wszystkiego)
A jeszcze chcę wrócić do tematu , gdy Cesar grał ojca Ignacja powiem ci ,że gdy Atylio nosił brode to było widać sporą różnice między nimi ,ale gdy się ogolił wcale nie wyglądał starzej od Ignacja nawet bym powiedziała ,że jak jego starszy brat a nie ojciec ,momentami bym powiedziała ,że Atylio wyglądał młodziej ,bo nie miał zmarszczek ,Na początku bardziej mi się podobał Alcon niż pod koniec,był chyba szczuplejszy i może dlatego wyglądał młodo
Chachi była gorsza od Mari Loli bo ,prawie zabiła Mariane , Maria Lola była spokojną wariatką bardzo szkoda ,że nie pokazano ,że się wyleczyła i byla normalna , może by dało się ją wyleczyć przecież nie była taką szaloną, Pewne rzeczy ,których wygadywała były prawdziwe tylko ,że nikt jej nie wierzył ,szkoda.