Wiem co powiecie "To jest gniot" i zgodzę się z tym gdyż ta gra ma więcej minusów niż plusów ale po przejściu jednak zmieniłem swoją opinie oraz ocenę oczywiście na tle filmu wychodzi ta gra nie specjalnie ale pomińmy temat filmu i skupmy się na grze.Z większych minusów wymieniłbym słabą fabułę oraz dialogi, grafikę jak za starych gier i co mnie zaskoczyło grzeje komputer tak jak najnowsze produkcje,gra jest w ogóle nie straszna a Alien-y wyglądają nie zachęcająco miauczom jak kotki i wyglądają po prostu jak nie potworki są zwyczajnie tylko kwasem do rozwalenia bo na tym ta gra się właśnie opiera czyli idziemy od pkt A do pkt B na szczęście twórcy w kilku misjach odpuścili sobie ten schemat co mi się spodobało,można to było odczuć w misji w której musieliśmy się skradać po cichu kiedy obok było mnóstwo pancerzy Obcych całkiem był to nie najgorszy pomysł tylko że twórcy mogli w tej misji właśnie nas postraszyć ale tak nie było jeszcze chciałbym zaznaczyć że strzelanie nie należy do przyjemności na początku poziom trudności mnie wnerwiał gdyż broń miałem strasznie dziadowską dopiero potem gdy doszły lepsze egzemplarze było już OK.Plusy to na pewno nawiązanie do trzech części Obcego jak i to że czym jesteśmy dalej tym jednak jest lepiej bo początek jest katastrofalnie słaby i nudny boli mnie jednak to że gra zakończyła się wtedy kiedy myślałem że w końcu zobaczymy akcje z trójki a tu bum koniec dlatego daje tej grze 5/10 przeciętna gra choć wcale nie taka zła ale jak na taką tematykę i jak na takie oczekiwania gra wypadła blado.Pozdrawiam