PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611580}
4,8 1,2 tys. ocen
4,8 10 1 1186
Aliens: Colonial Marines
powrót do forum gry Aliens: Colonial Marines

wygląda jak kolejny gówniany FPS dla dzieci z pustogłowiem, niestety. Już dawno porzuciłem nadzieję na klimatyczną grę z uniwersum Aliena, jedyna nadzieja to małe studia +
Kickstarter i gra z gatunku TPS lub strategiczna, ale nie wiem jak ma się sytuacja z prawami do marki, pewnie to jest bariera nie do przeskoczenia :(

ocenił(a) grę na 2
Bers

Co ty rozumiesz poprzez Klimatyczne ? bo jak narazie to co widziałem to Gearbox gniecie jaja odwzorowaniem i klimatem.

Joleke22

Że czym gniecie? Czym byłby dla mnie odpowiedni klimat w grze z uniwersum Aliena? Ciągłym stanem zagrożenia i świadomością, że jesteś w stanie zastrzelić maksymalnie 2 Alienów i tylko w momencie kiedy będziesz szybki i nie zaatakują jednocześnie, każde zabicie go z bliskiej odległości równa się śmierć albo w najlepszym wypadku ciężkie obrażenia z poparzenia i utrata osobistego pancerza. Alieny mają nie wyglądać jak aktorzy w kostiumach biegający na 2 nogach i niewiele szybciej od marines, to mają być piep... maszyny do zabijania zapierdzielające po każdej płaszczyźnie unikające twojego ognia jak się da. Chyba nie muszę wspominać o ciężkim klimacie w takiej grze, przeważającej ciemności, którą można tylko rozświetlać latarkami, racami i rzadko kiedy uruchomić jakieś padnięte zasilanie. Po tym co zafundował nam dotąd Gearbox na zwiastunach/ gameplayach wiem, że mamy doczynienia z przestarzałą pisaną nie wiadomo jak długo już produkcją będącą jedynie polowaniem na robale, które giną pękając jak baloniki z farbą a nie pełnokrwistą grą z uniwersum Aliena. Zresztą gra wychodzi niedługo to się przekonamy, z tego miejsca chciałbym podziękować dobrym ludziom ze SKIDROW'a i innym, że dbają abyśmy nie wyrzucali pieniędzy w błoto i mogli się przekonać jak gra w ogóle wygląda, bo przecież po co wypuszczać dema, jeszcze za dużo osób by wycofało pre-ordery jakby się zorientował jaką przereklamowaną kaszankę stworzyli.

ocenił(a) grę na 2
Bers

Widzę że odbiegasz marzeniami od rzeczywistości ;)

ocenił(a) grę na 5
Joleke22

I jak tam dobra gra czy nie bo jeśli dyskutujecie na jej temat to pewnie już gracie albo widzieliście jakieś gameplaye?

użytkownik usunięty
DemiaN

Gry online pisza ze kampania to łajno

ocenił(a) grę na 2
DemiaN

Ja już gram na PC grafika o niebo lepsza od konsolowej wersji.

Joleke22

hah grafika, nie ma to jak zapakować gówno w cukierkowe opakowanie :] Po przeczytaniu kilku recenzji i obejrzeniu recenzji wideo chciałem napisać: a nie mówiłem! ale nie mogę, bo jednak się pomyliłem, nie spodziewałem się, że to będzie aż takie totalne dno, gry z kiosku za 19,99 potrafią na chwilę rozerwać nawet, z opinii grających wynika, że gra w to coś wyłącznie boli.
To stanowi najlepsze podsumowanie tej gry http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y5WwV9YoW_U
czyli nie Alieny tylko ślepo-głuche szczury, nice!

Bers

btw. ciekawe, że zachwalasz grafikę bo w recenzjach gry na PC piszą o grafice sprzed co najmniej 5 lat, pamiętajmy, że w 2007 r. był Crysis, ja patrząc na gameplay'ach widzę coś na kształt Half-Life 2.

ocenił(a) grę na 2
Bers

Pisałem że jest o niebo lepsza od konsolowej a nie jakaś wybitna.

ocenił(a) grę na 5
Bers

Czyli gówno widziałeś i gówno wiesz.

morgoth5

gównem się zadowalasz graczu gównojadzie :>

Bers

tru

użytkownik usunięty
Bers

niestety ale się z tobą zgadzam,na początku byłem nastawiony że dostane dobrą gre ale z każdym gameplayem traciłem nadzieje i jeszcze to: http://www.cdaction.pl/news-30886/aliens-colonial-marines--pierwsze-recenzje-roz owo-nie-jest.html (przyznam szczerze podchodzę do tego z dystansem ale po tym co zobaczyłem...)

Bers

obejrzałem na yt kilka konkretnych fragmentów z samej rozgrywki. niestety graficznie wygląda to jak na rok 2013 fatalnie. co do akcji, historii i sztucznej inteligencji na razie pojedyncze ale negatywne opinie na miastogier. też już się nie napalam. prędzej dead space 3 i crysis 3 mają szansę porządzić.

ocenił(a) grę na 5
Bers

Gra jest słaba, jedyne plusy to możliwośc zwiedzenia lokacji znanych z filmów Alien, Aliens, muzyka i dźwięk, gra zamiast budować klimat od razu zamienia się w kaszanę gdzie eksterminujemy hordy mega głupich alienów i najemników .Myślę że Alien Vs Predator z poziomu Marine był o wiele bardziej klimatyczny niż ta produkcja.A co do grafiki to jest żenująca jak na 2013 rok, Battlefield 3 i silnik frostbite gniecie jaja tej produkcji, tekstury na hight detalach wyglądają jak na Playstation 2 a piszę o wersji PC! Do tego totalny brak zniszczeń otoczenia nie wspominając już że nie można np dostac się do danego miesca zeskakując i skracając sobie drogę tylko trzeba iśc ściśle okresloną śćieżką, żenada.Dałem 5/10 tej grze tylko za oryginalną muzykę z filmu , lokacje i dźwięk.Zmarnowany potencjał,powtórzyła się sytuacja jak z Duke nukem forever, lata czekania , liczne przełożenia premiery i efekt końcowy , delikatnie pisząc średni.

użytkownik usunięty
Bers

jak jeszcze ktoś ma wątpliwości to niech obejrzy to: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3z2qVebxlUo po prostu pięknie nas robili w ch.uja przez cały czas...