wygląda jak kolejny gówniany FPS dla dzieci z pustogłowiem, niestety. Już dawno porzuciłem nadzieję na klimatyczną grę z uniwersum Aliena, jedyna nadzieja to małe studia +
Kickstarter i gra z gatunku TPS lub strategiczna, ale nie wiem jak ma się sytuacja z prawami do marki, pewnie to jest bariera nie do przeskoczenia :(
Co ty rozumiesz poprzez Klimatyczne ? bo jak narazie to co widziałem to Gearbox gniecie jaja odwzorowaniem i klimatem.
Że czym gniecie? Czym byłby dla mnie odpowiedni klimat w grze z uniwersum Aliena? Ciągłym stanem zagrożenia i świadomością, że jesteś w stanie zastrzelić maksymalnie 2 Alienów i tylko w momencie kiedy będziesz szybki i nie zaatakują jednocześnie, każde zabicie go z bliskiej odległości równa się śmierć albo w najlepszym wypadku ciężkie obrażenia z poparzenia i utrata osobistego pancerza. Alieny mają nie wyglądać jak aktorzy w kostiumach biegający na 2 nogach i niewiele szybciej od marines, to mają być piep... maszyny do zabijania zapierdzielające po każdej płaszczyźnie unikające twojego ognia jak się da. Chyba nie muszę wspominać o ciężkim klimacie w takiej grze, przeważającej ciemności, którą można tylko rozświetlać latarkami, racami i rzadko kiedy uruchomić jakieś padnięte zasilanie. Po tym co zafundował nam dotąd Gearbox na zwiastunach/ gameplayach wiem, że mamy doczynienia z przestarzałą pisaną nie wiadomo jak długo już produkcją będącą jedynie polowaniem na robale, które giną pękając jak baloniki z farbą a nie pełnokrwistą grą z uniwersum Aliena. Zresztą gra wychodzi niedługo to się przekonamy, z tego miejsca chciałbym podziękować dobrym ludziom ze SKIDROW'a i innym, że dbają abyśmy nie wyrzucali pieniędzy w błoto i mogli się przekonać jak gra w ogóle wygląda, bo przecież po co wypuszczać dema, jeszcze za dużo osób by wycofało pre-ordery jakby się zorientował jaką przereklamowaną kaszankę stworzyli.
I jak tam dobra gra czy nie bo jeśli dyskutujecie na jej temat to pewnie już gracie albo widzieliście jakieś gameplaye?
hah grafika, nie ma to jak zapakować gówno w cukierkowe opakowanie :] Po przeczytaniu kilku recenzji i obejrzeniu recenzji wideo chciałem napisać: a nie mówiłem! ale nie mogę, bo jednak się pomyliłem, nie spodziewałem się, że to będzie aż takie totalne dno, gry z kiosku za 19,99 potrafią na chwilę rozerwać nawet, z opinii grających wynika, że gra w to coś wyłącznie boli.
To stanowi najlepsze podsumowanie tej gry http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y5WwV9YoW_U
czyli nie Alieny tylko ślepo-głuche szczury, nice!
btw. ciekawe, że zachwalasz grafikę bo w recenzjach gry na PC piszą o grafice sprzed co najmniej 5 lat, pamiętajmy, że w 2007 r. był Crysis, ja patrząc na gameplay'ach widzę coś na kształt Half-Life 2.
niestety ale się z tobą zgadzam,na początku byłem nastawiony że dostane dobrą gre ale z każdym gameplayem traciłem nadzieje i jeszcze to: http://www.cdaction.pl/news-30886/aliens-colonial-marines--pierwsze-recenzje-roz owo-nie-jest.html (przyznam szczerze podchodzę do tego z dystansem ale po tym co zobaczyłem...)
obejrzałem na yt kilka konkretnych fragmentów z samej rozgrywki. niestety graficznie wygląda to jak na rok 2013 fatalnie. co do akcji, historii i sztucznej inteligencji na razie pojedyncze ale negatywne opinie na miastogier. też już się nie napalam. prędzej dead space 3 i crysis 3 mają szansę porządzić.
Gra jest słaba, jedyne plusy to możliwośc zwiedzenia lokacji znanych z filmów Alien, Aliens, muzyka i dźwięk, gra zamiast budować klimat od razu zamienia się w kaszanę gdzie eksterminujemy hordy mega głupich alienów i najemników .Myślę że Alien Vs Predator z poziomu Marine był o wiele bardziej klimatyczny niż ta produkcja.A co do grafiki to jest żenująca jak na 2013 rok, Battlefield 3 i silnik frostbite gniecie jaja tej produkcji, tekstury na hight detalach wyglądają jak na Playstation 2 a piszę o wersji PC! Do tego totalny brak zniszczeń otoczenia nie wspominając już że nie można np dostac się do danego miesca zeskakując i skracając sobie drogę tylko trzeba iśc ściśle okresloną śćieżką, żenada.Dałem 5/10 tej grze tylko za oryginalną muzykę z filmu , lokacje i dźwięk.Zmarnowany potencjał,powtórzyła się sytuacja jak z Duke nukem forever, lata czekania , liczne przełożenia premiery i efekt końcowy , delikatnie pisząc średni.