Singiel to jakaś porażka, tak dennych dialogów to dawno nie słyszałem, grafika jak na 2010 rok koszmarna, wszystko zmałpowane z CoDa, fabuła, hmm nie wiem czy jest jakaś, przeszedłem pierwsza misję i stwierdziłem, że nie warto się męczyć, czułem jakbym grał w jakąś kaszankę, grafika i system strzelania, ogólnie wszystkie wrażenia wizualne w tej grze to dno dna. Jedynie multi ratuje sytuację, bo w multi na grafę nikt uwagi nie zwraca, co nie zmienia faktu, że i tak każda część CoDa multi ma lepsze, tak samo singla. Za kampanię musiałbym dać 1/10, ale żeby tak nie zaniżać oceny to wezmę pod uwagę tylko multi, a jemu wystawiam 6/10, nic porywającego ale fajnie się jeździ quadem unikając pocisków z czołgów. Szczęście, że nie kupiłem tego wcześniej, niż promocja gier EA za 25 zł. Jakbym dał za to 50, to chyba bym się pochlastał.
PS. Polski dubbing - tragedia.
błagam cię neo nie podburzaj już tej osoby to zbyt chore żeby jaki kol wiek zdrowy umysł mógł ogarnąć tą paranoje :D
Weź se chłopie lepiej pograj w sapera, bo do porządnych produkcji się nie nadajesz!
I lepiej tutaj nie buntuj ludzi bo ci ludzie się zbuntują przeciwko tobie!
"A niech się buntują, o to mi chodzi." - kolejny raz się przyznałeś że jesteś tylko nędznym trollem.
hahaha nie ma to jak bezsensowna odpowiedź w chwili gdy nie można już nic lepszego wymyślić.
co nie, i pomyśleć że całe to "śmiechu warte" przez założyciela tego tematu, ja chyba już skończę bo do niego i tak nic nie dotrze.
Eee, to twoje wypowiedzi miały za zadanie coś mi uświadomić, czy jak, bo nie kumam? Co miało do mnie dotrzeć? Bo pierwsze słyszę, byś podawał jakiekolwiek argumenty.
Przeczytaj sobie jeszcze raz całe to 15 stron to zobaczysz kilka moich argumentów i kilkanaście damiana, Naucz się czytać bo z tego co teraz napisałeś wynika że ty wcale nie czytasz postów które my piszemy tylko odpisujesz bo ci się nudzi mądralo, znowu się ośmieszyłeś...
a jeśli chcesz się na prawdę pośmiać to wejdź na bloga 0wner2 tam są dopiero bezsensowne wypowiedzi xD
Mogłes kupic te za 50 i sie pochlastać moze nie pisał bys o czyms co jest dobre tylko tobie jednemu nie pasuje! Jak dla mnie gra na Multiplaer jest zajeeebista - dobry złodziej czasu i do tego jak na gre podnosi adrenalinke! To co wiecej trzeba - gram juz chyba z 2miech zdobyłem 29stopien i pewnie bede dalej grał a ty nie wiem moze warcaby albo pasjans na kompie sprawi ci radoche - w tych grach tez trzeba myslec i kombinowac grafika akurat taka dla ciebie - moze nawet załozysz multiplayera w warcabach :-)
posłuchaj koleżko :
1. jak komuś się nie podoba to jego sprawa ;p
2. wiesz wszędzie są trolle z którymi nie warto gadać
3. singiel do dupy
4. a o multi się nie wypowiadam bo nie mam neta na swoim x klocu ;p
5.bardziej wolę symulatory , strategie , samochodówki niż strzelanki :
a) Simsy 3 + jakieś dodatki(najlepiej zwierzaki jak wyjdą) b)CIVILIZATION 4 (bo 5 i 3 to lipa :( niestety) c) TDU2 lub NFS : Pro Street ;p
Dzieciaku weź zagraj w betę Battlefielda 3 to zobaczysz jak wygląda dobra gra na multi. BC2 to gówno.
To " dzieciaku" uznam za żart :-) co do battlefielda 3 na pewno zagra to nie ulega wątpliwosci chociaż by na samą zmiane sceneri! po za tym ciekawosc tez mnie zrzera ! Szczerze to zafunduje sobie gierka na gwiazdke :-) pu ki co cieszę sie z BC2
tez bym z checia sprawil sobie bf3 ale sprzet nie uciagnie, a w najblizszej przyszlosci sie nie zanosi na zmiane, wracajac do tematu, nurtuje mnie jedna kwestia, jak mozna karmic trolla przez 16 stron?!
Szkoda że nie grasz w tą grę na PS trójce , z miłą chęcią wje**ł bym Ci kilka kos i zdobył kilka Twoich nieśmiertelników pajacu.
Facet wyraził swoje zdanie i wszyscy się na niego rzucili. Tak to jest, jak się powie o grze z taką ilością fanbojów że jest cienka.
Wiesz.. to trochę kwestia tego, jak to ujął. Ta gra ma swoje plusy i minusy ale ja bym nie mógł nazwać BC2 grą cienką. Oczywiście - nie jest to najlepsze, co mogli zrobić ale jak dla mnie to był produkt eksperymentalny. Taka wersja alfa Battlefielda 3.
Z wymienionych minusów za cholerę nie zgodzę się z tą, jak on to ujął, kreskówkowatością grafiki. Nie widzę żadnego powodu, by tak sądzić. A tym bardziej co do tego, że grafika jest brzydka! Serio - nie wiem na jakim komputerze to odpalał ale gwarantuję, że mając 4GB RAMu, GTX 280 i dwurdzeniowego athlona II 2,8GHz nie miałem ani jednego chędożonego problemu z klatkowaniem, tekstury były całkiem ładne, modele schludne, particle(dym, kurz, pył) dość efektowne(strzelający czołg wyglądał majestatycznie w BC2) a anti-aliasing robił swoje. Jedyne czego mógłbym się czepić z samą grafiką, to kiepskie krawędzie w roślinności(liście itd) ale nie widziałem dotąd gry, która by nie miała z tym problemu.
Tak - destrukcja mnie dość rozczarowała tym, jak bardzo była oskryptowana ale, hej, była! W nowym frostbajcie(Frostbite 2.0) usprawnili to i wygląda dużo ładniej, więc dobrze, że wdrożyli eksperymentalną wersję silnika w BC2. Kolejna kwestia - broń. Dość odważnym jest mówienie, że z każdej broni się strzela tak samo przy porównaniu tej gry z CoDem, gdzie w Black Ops(grałem, mam na steamie) 90% karabinów strzela dokładnie tak samo a FA-MAS jest równie celny z biodra jak przy używaniu przyrządów celowniczych strzelając do gościa oddalonego o 30m. Ja w Bad Company 2 miałem bardzo różne doświadczenia i wrażenia z użytkowania różnych broni należących do tych samych klas soł kat dis bulszit.
Oczywiście - nie można oceniać gry pod względem grafiki ale jeśli ta jest lepsza, to człowiek bardziej się wczuwa w rozgrywkę. Jak widzisz czołg, którego strzał podrywa drobinki kurzu/piasku z podłoża to czujesz moc tego pojazdu. To nie jest kolejne metalowe pudło w grze. Gra wygląda dość realistycznie - zamiast odwalić mapy ot, żeby były, twórcy starali się odwzorować warunki parujące w tych klimatach i według mnie im się udało.
Za to ktoś może mnie zjechać ale przyznam szczerze - nie grałem w BF2 dłużej, niż trzy godziny. Nie miałem go kiedy wyszedł, nie kupiłem go później. Za to niezliczone godziny, dni, ba - lata spędziłem na BF 2142, który jest według mnie wciąż niesamowitą grą(nawet jeśli ma swoje wady). Zapłaciłbym podwójną cenę za godny remake tej gry(BF 2143?), bowiem urzekła mnie grafiką, stylem gry, innowacyjnymi podejściami(mechy bojowe, goliaty, tytany, poduszkowce, ciekawa broń) oraz przede wszystkim klimatem(bardzo odważnym było zrobić grę sci-fi w serii Battlefieldów wtedy).
Ogólnie komputer był w moim życiu od dawna - grałem we wszelkie shootery, rpgi, strategie i staram się być na bieżąco z tym co wychodzi więc nikt nie może mi odmówić doświadczenia w ogólnopojętym gamingu.
Sam grałem w MW2 i bardzo lubiłem kampanię tam. Choć ździebko nierealistyczna wciąż była bardzo fajna a jej liniowość sprawiła, że czułem się jakbym grał w nowym hollywoodzkim filmie akcji. Multi w MW2 było o niebo lepsze od BO, pomijając już fakt, że w Opsach jakiś idiota zamontował stary system menu, który pamiętamy chociażby z World at War(które to swoją drogą było świetną grą) sprawiając, że wygląda jeszcze gorzej. Ale kto przy zdrowych zmysłach porównuje multi BFów z CoDowymi? W CoDach nie ma pojazdów, period. Chcesz porównywać - złap za nowy Medal of Honor. Jak dla mnie zalatuje od tego kopią gameplayu z Battlefielda tylko na CoDowych mapach i bez pojazdów.
Wersja tl;dr:
Gdyby jeszcze jego argumenty były jakkolwiek wiarygodne, to może bym mu przyznał rację. Nie jestem BFowym fanbojem choć przyznam, że wolę duże bitwy na 30+ graczy od kameralnych 6v6 na małych mapach. CoDy to gry dla egoistów - tam niepotrzebny jest teamplay(no, chyba, że w trybie S&D) a jeden dobry gracz może przeciągnąć cały team do zwycięstwa. W BFach potrzebujesz całego squadu dobrych graczy a i to nie zawsze się uda.
Wersja stl;dra (still too long; didn't read again):
Jeśli nie chcesz być wzięty za przygłupiego trolla - używaj wiarygodnych argumentów, które mogą kogoś przekonać.
p.s. - nie bądźmy pałami - grajmy w tryb hardcore gdzie się da!