PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12510
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

Singiel to jakaś porażka, tak dennych dialogów to dawno nie słyszałem, grafika jak na 2010 rok koszmarna, wszystko zmałpowane z CoDa, fabuła, hmm nie wiem czy jest jakaś, przeszedłem pierwsza misję i stwierdziłem, że nie warto się męczyć, czułem jakbym grał w jakąś kaszankę, grafika i system strzelania, ogólnie wszystkie wrażenia wizualne w tej grze to dno dna. Jedynie multi ratuje sytuację, bo w multi na grafę nikt uwagi nie zwraca, co nie zmienia faktu, że i tak każda część CoDa multi ma lepsze, tak samo singla. Za kampanię musiałbym dać 1/10, ale żeby tak nie zaniżać oceny to wezmę pod uwagę tylko multi, a jemu wystawiam 6/10, nic porywającego ale fajnie się jeździ quadem unikając pocisków z czołgów. Szczęście, że nie kupiłem tego wcześniej, niż promocja gier EA za 25 zł. Jakbym dał za to 50, to chyba bym się pochlastał.

PS. Polski dubbing - tragedia.

ocenił(a) grę na 4
0wner2

Zgadzam się z tobą w 100%ach, w ten szajs po prostu nie da się grać i tyle. Ogólnie teraz 90% nowych gier z multi taka jest. Starsze BFy, CS, Quake to to są gry! Ehh, szkoda, że skończyły się już czasy robienia gier pod zawody, LAN'y itp. teraz tylko by kase zbić na głupich małolatach którzy pograją tydzień i im się znudzi. Jeszcze dodam, że BF BC2 to gra kamperska, siedzisz w domku i czekasz aż ktoś będzie przebiegał + 0 teamplayu w tej grze.

ocenił(a) grę na 10
B0sski

a grałeś w multi chociaż 10 godzin bo jak nie to gratuluje oceny gry po okładce... Teamplay jest tylko trzeba umieć grać w tą grę, a nie poddawać się po kilku zgonach... a w tej grze kampić się nie da bo walnie ci czołg i nie ma budynku... Graj dalej w CSa i się podniecaj a nie krytykuj porządnych gier!

ocenił(a) grę na 10
B0sski

jestes fanbojem call of duty? bo jak czytam takie wypociny to nie wiem czy sie smiac, czy plakac.

grafika jest taka ze wzgledu na mozliwosci destrukcji. byla taka w pierwszej czesci bad company i dalej taka pozostala. to nie jest black ops ( ktory i tak ma gowniana oprawe graficzna ) gdzie dziury w scianie nie zrobisz.

z tego co czytam, zwyczajnie nie dajesz sobie rady na multi i raczej masz ZEROWE pojecie na temat bc2.

damian_filmweb

Ale przynajmniej w Black Opsie pomimo słabych tekstur postacie i świat wyglądają poważnie i realistycznie, a nie jak z jakiejś debilnej kreskówki.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ech... grafika w black ops jest znacznie slabsza...

damian_filmweb

Ma jedynie słabsze tekstury, ale ja nie o tym mówię, mówię o stylu graficznym, w Black Ops wszystko jest realistyczne, w BC2 postacie wyglądają jak wyciągnięte z jakiejś bajki i wrzucone w świat Coda. Co to ma być? No proszę was, nie widzicie, jakie to wszystko jest sztuczne? A co do tej grafiki, to np. misje z vietnamskiej dżungli z BO są o wiele ładniejsze, niż dżungla z BC2 z pierwszej misji.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ale dalej nie rozumiesz, ze taka grafika byla konieczna ze wzgledu na mozliwosc rozwalenia calej planszy ? zreszta wszyscy recenzenci oceniaja to gre w granicach 8 -9 /10 , w tym grafike, wiec nie ma co czym mowic, bo ty niestety lepiej nie wiesz.

damian_filmweb

Jakoś w Red Faction tym nowym też da się wszystko rozwalać, a grafika nie wygląda, jak z jakiejś kreskówki z Cartoon Network.

ocenił(a) grę na 6
ocenił(a) grę na 4
damian_filmweb

Dodam również, że możliwość robienia dziur w ścianie to wprowadzanie na siłę nikomu niepotrzebnych nowości

ocenił(a) grę na 10
B0sski

hahahah tym tekstem tylko udowodniles, ze mam do czynienia z noobem. nie chce cie wyzywac, ale to co piszesz jest zwyczajnie ZALOSNE.

ocenił(a) grę na 4
damian_filmweb

Ty grasz żeby pograć, ja dla przyjemności i żeby coś osiągnąć. "O koleś granatnika zajebał mnie przez ścianę, ale chwila? co kur*a!?!?"

ocenił(a) grę na 10
B0sski

ze co? jakim sposobem sie dowiedziales, ze ja nie gram dla przyjemnosci ? ech... a kolejne zdanie to w jakim celu napisales ? takie to dziwne, ze realnosc w bc2 jest najwieksza ze wszystkich fps`ow ? hehe

damian_filmweb

"takie to dziwne, ze realnosc w bc2 jest najwieksza ze wszystkich fps`ow "

No realność naprawdę ogromna, gdy ziomek dostaje ze snajpy na klatę i biegnie dalej jak gdyby nigdy nic, zabija go dopiero drugi pocisk.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

hehehehhe. dlatego kazdy kto posiada jakies umiejetnosci gra w trybie hardkor, gdzie wszystko jest NORMALNE. A dostajac z malego kalibru w kamizelke to raczej nie zginiesz... lol.

damian_filmweb

Ale przynajmniej się wywrócisz, a nie pobiegniesz dalej. A co do hardkora to nie grałem w tym trybie w tą grę jeszcze. Co jak co, ale ja jadę głównie singla tej tandetnej gry, bo jest tak gówniany, że nie zasługuje na więcej niż 1. Multi jest nawet spoko, ale nic specjalnego, za to dałem 6/10.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

dobra nie kompromituj sie juz, bo naprawde wyglada to zenujaco. nie zdasjesz sobie sprawy z bzdur jakie tu wypisujesz ? szkoda.

damian_filmweb

Podaj 1 przykład z rzeczy które piszę będący bzdurą. I proszę, nie mów, że grafika jest dobra, bo to już nawet nie jest zabawne.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

hmm pierwsze co przyszlo mi do glowy to twoja gadanina o tym, ze bc2 zgapia cos z call of duty... pozniej grafika... i reszta tych bzdur. dobra nie chce mi sie juz prowadzic bezsensownej dyskusji,

damian_filmweb

Bo zgapia, a grafika to jedna z największych wad tej gry.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

nie nie zgapia. moze nie bede mowil od kogo call of duty kopiowal pomysly od lat? tak, od kultowego medal of honor. seria bad company to zupelnie inna bajka i NICZEGO nie mogli skopiowac, zrozum to, bo nie wyrobie.

0wner2

Po co jaki kol wiek przykład widocznie jesteś fanem coda co dziwnym nie jest że jak już powiedziałem fani bf i coda zawsze się hejtowali.
a w temacie bf:bc2 jest na prawdę grą świetną nie chodzi tutaj o singla chociaż daje radę, ale o multi które jest chyba najlepsze w erze next genowych gier (więc nie porównuję go do bf1942, bf2 itp)
proszę cię również Owner'ze nie zabijaj tylko tego argumętu stwierdzeniem że i tak multi w codzie jest lepsze bo tym właśnie stwierdzeniem się skompromitujesz maksymalnie no chyba że wolisz kompletnie bezskilową rozgrywkę polegającą na siedzeniu w kącie najlepiej ze snajperką i zbieraniu ks

ocenił(a) grę na 9
0wner2

Faktycznie Black Ops jest realny... Byłem bardzo napalony tylko na multi, bo to jedyne co mnie interesuje.
1. Napalm spali Cię w budynku
2. Strzelanie przez ścianę, nie blachę czy kawałek drewna, normalna gruba betonowa ściana...
3. Heli zabije Cię w budynku
4.Typ zabije Cię z noża nawet jak wystrzelisz w niego kilka pocisków...
5. Last standy - bez komentarza, w dodatku na hardkorze...
6. Żałosne mapy... jeżeli jakiś kretyn twierdzi że Jungle jest dobra to pozdrawiam... Z kolegami na HQ siedzimy w 6 na respie z wycelowaną bronią w określone miejsce... Staty po 150+/2, co chwilę psy, blackbird i napalm...
7. Tylu noobów nie widziałem nigdy w BC2..

Przypuszczam że BFBC2 jest dla większości zbyt "powolny" i "skomplikowany"
CoD jest fajny aby ponaparzać noobów w niedzielę ale do niczego więcej. Owszem dla mnie najlepsza kampania była w MW2 ale multi bez dwóch zdań jest lepsze w BC2. Jeżeli spoglądasz na grafikę to pozostaje współczuć gdyż i tak grając praktycznie nie zwracasz uwagi czy listek się poruszył itd... No ale fanboy coda musi się przyczepić :)

"No realność naprawdę ogromna, gdy ziomek dostaje ze snajpy na klatę i biegnie dalej jak gdyby nigdy nic, zabija go dopiero drugi pocisk."

A w codzie to może nie? Chodzę ze snajperą i z kilku metrów nie zabijam typa.... albo jeszcze lepsze granaty i tomahawk.... Granat odbije się od 3 dachów i dopiero wtedy Cię zabije..

ocenił(a) grę na 10
0wner2

no to zjadaj tego swojego gównianego Black Opsa i się podniecaj a nie pieprz jak potłuczony!

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

Człowieku grałem we wszystkie części a 4 lata w samego BFa2. Cienki jestem? OK. Grałem w jednym z lepszych teamów, 1vs1 byłem 2-3 przez długi czas, 2vs2 ze znajomym z TeamPL byliśmy 1 przez 3 miechy i bez żadnej przegranej( mówię tu o ESLu). Równie dobrze graliśmy w BC2, ale kolo(wygrał jakiegoś tam cupa 1vs1) nie chciał w to dłużej grać gdyż tam nie trzeba skila co się przekłada na BF2 gdzie trzeba akurat umieć grać.
1. w BF2 trzeba było podczas gry używać mózgu 2. Team-play był świetnie zrobiony 3. Można było padać 4. Mapy były dużo lepiej zrobione 5. Medyk miał kilka apteczek 6. Medyk miał lekką broń -ak / m16, a nie PKM ludzie! 7. Revive był zrobiony 100x lepiej 8. nożem normalnie się walczyło a nie dźgało co 5s 9. Damage broni był dobrze dopracowany 10. Bronie miały rozrzut itp. 11. Nie było auto regena hp 12. System gry, styl był świetnie zrobiony, a te całe bc2 to ... Tak więc dodam jeszcze, że w BC2 grałem około miesiąc i wymiatałem więc nie pieprz koleś. Mógłbym wymieniać dalej, ale po co? Dalej i tak będziecie się upierać przy swoim więc teraz nie widzę sensu pisać dalej. Dodam również, że nie tylko sam byłem dobry, ale znałem między innymi mistrza bfa 2142 czy mistrza GRIDa from LAN'euro cup. Aha, nie gram w CoDa LOL. Patrząc na to co napisaliście jesteście dla mnie easy players. Salamandra95pl po prostu jesteś śmieszny, a może żałosny? O gustach niby się nie dyskutuje, ale jeżeli to dla ciebie porządna gra to albo w grach jak mówiłem gdzie trzeba umieć grać Cie jechali(no pewnie, że mieli hacki haha) lub mało gier widziałeś(szczególnie tych starszych jak stare BFy CoDy CS Quake UnReal itp.) To Pa, idę lepiej pojeździć bo już skończyłem z maniactwem

salamandra95pl

Starusieńki CS 1.6 miażdży tą grę, a Source to już w ogóle sprawia, że to coś nie istnieje.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

a co niby w takim CS jest pięknego??? niedopracowana grafika, zrombana rozgrywka więc czym wy się tak jaracie??? Tym że to niby klasyka? Pieprze taką klasykę, wole pograć w dobre gry z ciekawym multi i fajną grafiką, destrukcją otoczenia, pojazdami itp... a nie w jakąś przestarzałą "klasykę" w którą każdy gra i się wszyscy nią podniecają... Lubisz CSa to se graj w CSa a nie pieprzysz tu na forum jakieś bzdury o grafice która w BC2 jest po prostu Arcydziełem a ty się czepiasz nie wiadomo czego... BF3 też się będziesz czepiał więc po prostu nie warto z tobą gadać, zostań przy swoim fantastycznym CSie i CoDzie i daj spokój normalnym ludziom którym podoba się dobra grafika, i ciekawa rozgrywka a nie oglądanie wszystkich pixeli w CS 1.6...

salamandra95pl

"grafice która w BC2 jest po prostu Arcydziełem"

Nieźle, haha, arcydziełem to jest grafika w Crysisie, swego czasu była w Far Cryu i Half Lifie 2. Ale nie w tym gniocie jakim jest BC2, przecież to wygląda jak pierwsza lepsza gra z kiosku. A CS jest dobry, nie dlatego, że jest klasykiem, ale dlatego, że gameplay jest świetny, system strzelania dopracowany, gierka jest niesamowicie grywalna, pomimo tak dużego upływu czasu. A CS: Source jest jeszcze lepszy, a do grafiki się nie doczepisz, bo mimo upływu 6 lat od premiery nadal jest ona ładna.

ocenił(a) grę na 6
0wner2

Do tego nadmiar shaderów przez co niektóre mapy wręcz oślepiają i uniemożliwiają grę, kiepska optymalizacja w multi (sorry ale na jednych mapach gra chodzi fajnie, na innych spadki klatek są ogromne, a w singlu gra na maksymalnych ustawieniach chodzi świetnie. Co to niby ma być? A niby Black Ops jest słabo zoptymalizowany). Wszystko to dałoby się przeboleć zmieniając ustawienia grafiki, ale już maksymalnie zrąbanej rozgrywki nie da się wybaczyć. Pierwsze: snajperzy. Ile razy byłem świadkiem akcji gdzie 3-4 snajperów stało w jednym miejscu za głazami czy jakąś inną naturalną przeszkodą i napieprzało jeden po drugim. Rzadko się zdarza żeby zabili od jednego strzału więc albo ginie się po kilku strzałach oddanych przez tych kamperów albo jakimś cudem udaje się przedostać przez tą "aleje snajperów" gdzie oczywiście giniesz od pierwszego lepszego strzała od innych gości. Nie wiem co w tym fajnego, ubić gościa którego zdrowie zostało nadszarpnięte przez tych... sorry że się wyrażam - JE***YCH snajperów. O idiotyzmach związanych z naprawianiem pojazdów w 15 sekund, na polu walki już nawet lepiej nie wspominać. To samo tyczy się leczenia. Co jak co regeneracja zdrowia sprawdza się wyśmienicie w multiplayerze. Przynajmniej jak giniesz to wiesz że ktoś jest lepszy, szybszy od Ciebie. A tak, zawszę po zgonie zastanawiałem się kto byłby górą gdybym miał więcej niż te 10% życia. Żenada! Trzy tryby gry - porażka. Bardzo szybko doskwiera nuda. O oskryptowanej destrukcji otoczenia już ktoś wspomniał. Dodatkowo odblokowywanie kolejnych rodzajów broni jest bezsensowne bo i tak każdą walczy się niemal identycznie!!! Mam tu na myśli skuteczność a nie to jak się jakąś bronią strzela. Na samym końcu wad, singleplayer który kopiuje niemal wszystko z CoDa, do tego tak nieudolnie że się rzygać chce. Z tego co widziałem na filmach Battlefield 3 będzie niemal identyczny jak BC2 oczywiście oprócz grafiki. W singlu CoDa i tak nie przebiją, jakby to było takie proste to już nie jeden deweloper chwaliłby się że zdetronizował CoDa. A na tą chwilę wielu próbowało i nic z tego nie wyszło.
Żałuję tylko wydanych 50zł na BC2 tym bardziej że 2 tygodnie później gra była do kupienia za 25zł. I jak tu nienawidzić tej gry? ;p

zraiwkiller

Podpisuję się pod tym rękami i nogami, świetnie to wszystko ująłeś, ja mam to szczęście, że kupiłem tego gniota w promocji za 25 :P

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

Nienawidzę wręcz ludzi którzy patrzą głównie na grafikę czy efekty w grach, przecież to totalny idiotyzm. Przecież gra się dla przyjemności, żeby pośmiać się z ludźmi w grze, itp. itd, a nie po to żeby cieszyć oko. Chcesz zobaczyć piękną grafikę? Wyjdź z domu! Od staruszków jak CS czy CoD się koleś odczep. Tylko mnie przekonałeś, że nie masz pojęcia co to dobra gra. Takiego zrytego systemu gry jak w BC2 to nie widziałem nigdzie. Zresztą każdy szanujący się gracz z bf.pl czy BFzone Ci to powie.

ocenił(a) grę na 10
B0sski

No to ok żyj dale w przekonaniu że zeżarłeś wszystkie rozumy i podniecaj się że wiesz najlepiej... Nie chce mi się z wami gadać bo aż żal marnować czas na bezsensownej rozmowie z dwoma pacanami. Pozdrawiam i życzę miłej gry, wy se grajcie w co chcecie ja se będę grał w co chce i wszyscy będą szczęśliwi!

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

Patrząc na twoje wypowiedzi jesteś napalonym nastolatkiem na nowe gry i tyle. I pamiętaj, że masz już z nami nie gadać. Graj se tam w co chcesz.
P.S. Nie pozjadałem wszystkich rozumów tylko mam od ciebie dużo większe doświadczenie w FPSkach

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

Jeszcze dodam jedno.
1. W 1ym z tematów napisałeś, że ciężko żeby BC2 dorównał BF2
2. W 2im z tematów napisałeś, że to najlepsza gra czy tam część
3. W 3im z tematów napisałeś, że to arcydzieło i, że wszystko się przy tym chowa
Problem z wyrażeniem jednolitej opinii?

ocenił(a) grę na 10
B0sski

żeby cię wyprowadzić z błędu to co do twojego 1 punktu to pisałem o rozgrywce, a co do 2 i 3 punktu to pisałem o grafice, naucz się czytać ze zrozumieniem...

ocenił(a) grę na 4
salamandra95pl

Ojojoj, naucz się grać to może jeszcze pogadamy, a tym czasem - żegnam

ocenił(a) grę na 10
B0sski

hehe koles mowiacy, ze jedna z najlepszych gier na ps3 to gowno i uwaza, ze cokolwiek wie o grach hahahha.

damian_filmweb

Czemu ty ciągle coś gadasz o tym PS3, skoro to nie jest żaden exclusive, bo gra wyszła też na Xboxa i PC? Poza tym z tego co wiem najlepszymi grami na PS3 są God of War 3, Uncharted 2 itd. bo na pewno nie ten gniot.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

mowie, bo mam ps3. masz z tym problem ? konkurencyjna platforma mnie nie interesuje, w tym PC. czytasz ze zrozumieniem ? napisalem JEDNA z najlepszych gier - i to nie ja to wymyslilem, to wiekszosc recenzentow i ludzi z branzy, wiec nie pierdziel takich farmazonow. ale nie ty wiesz lepiej... eheh

damian_filmweb

Jeżeli to jest jedna z najlepszych gier na PS3 to całe szczęście, że nie kupiłem tej konsoli.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ty no, ja nie chce cie tu obrazac, ale zwyczajnie sie osmieszasz. rozumiem, ze gra moze ci sie nie podobac, ale zeby odrazu wypisywac takie bajki ? poczytaj sobie opinie ludzi z branzy, recenzentow, to zrozumiesz, ze ta gra jest dobra pod praktycznie kazdym wzgledem. oceny nie klamia.

damian_filmweb

Gdybym brał pod uwagę opinię recenzentów to nie zagrałbym w Duke Nukem Forever, który jest grą świetną, a został zmieszany z błotem jak pierwszy lepszy gniot zrobiony przez grupę studentów w ciągu miesiąca.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

bo gra nie jest taka swietna. grafika slaba, a gra probuje byc ,,cool``. mi to nie przeszkadza, ale takie nieudolne nasladowanie poprzednich czesci jakos zostalo chlodno przyjete i nie tylko przez recenzentow. w koncu od gry robionej przez 10 lat, czegos mozna wymagac.

damian_filmweb

Kampania w Duke Nukem Forever to czysty fun w przeciwieństwie do takiego BC2, a multi nawet nie próbuje udawać, że jest czymś więcej niż prostacką nawalanką, która sprawia multum radości. A słabe oceny to pewnie wystawiane przez tępaków wychowanych na grach pokroju BC2 dla których liczy się tylko grafika.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

ech.. dobra nie rozsmieszaj mnie juz, bo nie wyrobie.

damian_filmweb

Co w tym było śmiesznego?

ocenił(a) grę na 10
0wner2

wszystko co piszesz na temat bc2. pewnie inni ludzie czytajacy te wypociny maja niezla zabawe z ciebie.

damian_filmweb

Inni ludzie bez gustu? Ich zdanie mało mnie obchodzi.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

myslisz, ze masz gust ? nie rozsmieszaj mnie koles.

damian_filmweb

Oczywiście, że mam i to na pewno lepszy niż ty. Mnie przynajmniej nie podnieca tandetna, przereklamowana, brzydka i nudna gra.