Singiel to jakaś porażka, tak dennych dialogów to dawno nie słyszałem, grafika jak na 2010 rok koszmarna, wszystko zmałpowane z CoDa, fabuła, hmm nie wiem czy jest jakaś, przeszedłem pierwsza misję i stwierdziłem, że nie warto się męczyć, czułem jakbym grał w jakąś kaszankę, grafika i system strzelania, ogólnie wszystkie wrażenia wizualne w tej grze to dno dna. Jedynie multi ratuje sytuację, bo w multi na grafę nikt uwagi nie zwraca, co nie zmienia faktu, że i tak każda część CoDa multi ma lepsze, tak samo singla. Za kampanię musiałbym dać 1/10, ale żeby tak nie zaniżać oceny to wezmę pod uwagę tylko multi, a jemu wystawiam 6/10, nic porywającego ale fajnie się jeździ quadem unikając pocisków z czołgów. Szczęście, że nie kupiłem tego wcześniej, niż promocja gier EA za 25 zł. Jakbym dał za to 50, to chyba bym się pochlastał.
PS. Polski dubbing - tragedia.
dokladnie :) osobiscie nigdzie nie widzialem, zeby jakis recenzent lub ktos zwiazany z branza, zachwalal black ops lub mowil, ze jest lepsza niz jakakolwiek inna czesc Cod-a lub battlefielda.
Ja tylko przypomne, ze panowie z PSX Extreme jakos bardziej napalali sie na dodatek VIETNAM do BC2, niz to cale black ops i..... jakos nie zaluja :)
Ale ja oceniam singla, bo multi to maja porównywalnie średnie. MW2 ma lepsze multi od BO i miliard razy lepsze od BC2.
aha...miliard razy lepsze... w twoich wypowiedziach nie ma za grosz obiektywizmu, ale czego sie spodziewac po fanatykach.
No a jakiej oceny spodziewać się po kimś kto GTA 2 ocenia jako "słabe". Żenująca argumentacja oceny Battlefield : Bad Company 2. Powodzenia w Kangurku Kao.
Nie oceniłem GTA2 jako słabe, dałem chyba 6/10. A Kangurek Kao to jedna z lepszych zręcznościówek na kompa w tamtych latach.
Nie stwierdzasz faktów tylko utwierdzasz nas w swojej głupocie i braku obiektwywizmu. Wszystkie portale na świcie, recenzenci, fanboye coda, fanboye mody na sukces oceniają tę grę bardzo dobrze a Twoja opinia "wybitnego konesera filmowego" i "mistrza ciętej riposty" jest gówno warta. Żeby być mistrzem ciętej riposty trzeba chociaż troszeczkę poszerzyć swoje horyzonty myślowe i być obiektywnym, niestety Ty taki nie jesteś...
Obiektywnie patrząc ta gra ma słabą grafikę i żenującego singla, jedynie multi ją jako tako ratuje, ale nikt mi nie wmówi, że to coś ma grafikę tak ładną jak wszyscy zachwalają.
ech... juz nie moge wyrobic z tych madrosci. Jaka slaba grafika ? Chlopie popatrz na black ops - tam masz dopiero zenade, gra poszla do tylu wzgledem dobrych poprzednich czesci.
Black Ops ma słabe tekstury, ale za to wygląda w miarę realistycznie, w BC2 mamy brzydkie pastelowe barwy, świat wygląda komiksowo, postacie jakby wyciągnięte z kreskówki, przez co nie można się absolutnie wczuć w klimat, bo mamy nieustanne wrażenie, iż gramy w kolejną część Mortyra czy tam Terrorist Takedown.
barwy ma zywe, a reszta zalezy od ustawien twojego telewizora, czy tam monitora. Blednie ustawisz, to duzo tracisz, a zaloze sie, ze tak wlasnie jest.
Po drugie: swiat, ktory mozesz rozwalic w drobny mak, wyroznia sie w tlumie, bo ma taki specyficzny styl, wyglad, ale to i tak jedzie na jego korzysc.
Black ops to gra zabugowana co widac na kazdym kroku, a grafika naprawde jest slaba, to juz nie moje zdanie, ale opinia recenzentow, a jak sie domyslasz - oni sie znaja lepiej niz my.
jak juz mowilem, black ops, to gra bardzo dobra pod wzgledem kampanii, ale multi jest tylko dla fanow, czyli dla ciebie. Dobry i ciekawy tryb zobmi tez mi sie bardzo podoba, ale nie jest to zadna nowosc. Gdyby nie irytowalo mnie tyle bugow i niedorubek, moze dalbym 8.
O gustach się nie dyskutuje, ale Twój jest wybitnie pogięty. Może miałeś za słabego kompa skoro taka brzydka grafika? Polecam PS3. Silnik Frostbite to jeden z lepszych 2010r. Fizyka jest super, ilość detali bardzo fajna. Dialogi Ci się nie podobały? Tak serio to nie wiem kto w ogóle gra w spolszczone FPS i jest zadowolony z dubbingu. W takie gry gra się po angielsku!
Przeszedłeś aż jedną misję? Nieźle. Pewnie Bioshock 2 też był dla Ciebie dziadowski skoro pierwsza misja to tylko takie szlajanie się po mieście...
BF2 to jedna z niewielu strzelanek które przechodziłem 2 razy. MP jest świetny, choć jak dla mnie trochę za dużo miejsc z których snajperzy ściągają innych bezkarnie, poza tym super.
Ludzie! Został miesiąc wakacji, a wy dalej się hejcicie? Zamiast siedzieć przed kompem, wyjdzcie się bawić maniaki ; p Dzisiaj za wasze zdrowie. Nara
Pierwszy raz muszę przyznać ci racje. :) Ile razy można pisać to samo??? LUDZIE ZLITUJCIE SIĘ!!!
Grałem we wszystkie części coda i medala. Ostatnio kupiłem w jakiejś promocji EA za 30 zl BBC2. Wierzcie mi lub nie , jak teraz sięgnę po black opsa to wydaje mi się straszną szmirą. Zombi mode mi się trochę spodobał i tyle. Co prawda singiel BC 2 jest średni. Za to multi wynagrodzi Ci wszystko. Frostbite wymiata. Możliwości jakie daje ta gra są powalające. Nie musisz biec do drzwi, i wychodzić z budynku.. rozwalasz ścianę granatnikiem i jesteś w akcji... zresztą co tu się dużo rozpisywać - Ci co grają w bc2 sami wiedzą ... Miłych rozgrywek w sieci życzę i dogranych składów- bo to istotne dla multi ;)
Ja grałem już 120 godzin i powiem że gra jest inna od coda, na początku bardzo przyjemna ale jak ostatnio wróciłem do mw1 to właśnie na bc2 nie mogłem patrzeć. "Nie musisz biec do drzwi, i wychodzić z budynku.." no fakt, jak dostaniesz od campera z drugiej strony pomieszczenia to już nie trzeba wychodzić. Może od razu znajdź grę bez budynków jak ci to przeszkadza? Argumenty typu że bf lepszy od coda bo można rozwalać otoczenie są absurdalne, jak by to było w codzie to uzbrojenie i killstreaki zrobiły by z mapy w 5 minut powierzchnię księżyca. Bardzo dużo oczekiwałem z BC2 ale szczerze jestem rozczarowany, jakby nie pojazdy słowo Battlefield bym uznawał za pomyłkę w tytule (i tak bardzo rzadko piszę bfbc2). Zresztą pojazdy straciły swój blask jaki pamiętam z dwójki a nawet 2142. Jedyne co w nich widzę w bc2 to szybszy transport i ruchome bunkry, w poprzednikach była to cześć gry a teraz mam wrażenie że to jest tylko dodatek.
Normalnie czytając wasze komentarze , można stwierdzić że wy wszyscy to super gracze siedzący całymi dniami przez komputerem , kłócicie się jak dzieci o zabawę , która lepsza gra :/ , i Call Of Duty Black Ops jest dobrą grą i BF Bad Company 2 jest dobrą grą , nikt nigdy nie zrobi idealnej gry , zawsze będą niedoróbki , błędy itd . Ja w swoim czasie za BF Bad Company 2 dałem 120 zł i nie żałowałem , grało się po nocach z kolegami , bardzo fajna gra , multiplayer świetny , super komputera nie trzeba mieć by grać na maksymalnych ustawieniach z rozdzielczością 1680x1050 . Graficznie gra jest ładna , model zniszczeń bardzo fajny , wielu ludzi ciekawych spotkać na serwerach można , dodatek do BF Bad Company 2 Vietnam kosztował mnie 1 zł a grało się jeszcze lepiej , mapy świetnie zaprojektowane , ja bym polecił każdemu tą grę , obecnie w tą grę nie gram gdyż w ogóle mi się grać nie chce , szkoda życia na zbędne gry . Wracając do Call Of Duty Black Ops , grałem w kampanie i naprawdę była ciekawa , pomimo tego że bardzo krótka . Graficznie gra jest dobra , dźwięk jak i sama akcja jest na dobrym poziomie , jeżeli chodzi o multiplayer , gra mi się podoba nie powiem że nie ale za małe mapy są . Mapy to taki minus tej gry dość duży , innym może się to podobać mi szczerze mówiąc nie , ale nie to zniechęciło mnie do grania w tą grę , zniechęciło mnie to że gra jest nudna , cały czas jedno i to samo , strzelasz i nic więcej , może jak by były większe mapy takie jak w BF Bad Company 2 , było by lepiej , w Black Ops również denerwujące są błędy , cóż żadna gra idealna nie jest ale z początku mapy rzucić nożem czy granatem na drugi koniec mapy zabijając paru przeciwników to trochę po zobaczeniu takiej akcji , grając w tą grę , człowiekowi się już nie chce grać w tą grę , ja jestem takim niedzielnym graczek a można powiedzieć byłem teraz to już w ogóle nie jestem żadnym , nie zwracam uwagi bardzo na efekty itd , ale gdybym miał zagrać ponownie i szczerym słowem polecić którąś z tych gier komuś , polecił bym tylko i wyłącznie BF Bad Company 2 , gdyż w multiplayer gra się niesamowicie sama przyjemność jest pobawić się w snajpera , a aby trafić kogoś ze snajperki to nie jest tak łatwo , wszystko na to wpływa w grze czy trafisz czy nie , mam nadzieję wiedzie o co mi w tej chwili chodzi , zresztą Ci co grali na pewno się domyślają , w Black Ops granie snajperką mnie przeraziło , akurat tam w ogóle snajperka nie potrzebna była zbyt małe mapy aby grać jako snajper . Mniejsza już o to , ocena gry BF Bad Company 2 z dodatkiem ode mnie ma 10/10 , Call Of Duty Black Ops ode mnie ma 8/10 , obie te gry są dobre ale pod względem multiplayer-a gra BF Bad Company 2 wygrywa w 100 % . Teraz czekamy na BF3 który już teraz wygląda pięknie i bardzo ciekawie , byłem na prezentacji z kolegami z pracy na tej grze , szczerze mówiąc już teraz zachęcam do odłożenia 200 zł .
Zgadzam się z Tobą, gra PRZECIĘTNA, nic ciekawego w sobie nie ma, jedynie co to dubbing denerwował...
nic ciekawego ? ech jak czytam takie wypowiedzi to nie wiem co o tym myslec. ale co tu sie dziwic. przeciez oceniony przez ciebie black ops to gra PONADPRZECIETNA, majaca wiele nowego. zenujaca gadka zwyklego fanatyka.
Ja właśnie sobie giercze w BC2 i troche dobija mnie to ze na dx11 mam większą wydajnosc niz na 9
Druga sprawa to PVP któe moim zdaniem kuleje
Biegne do kolesia strzelam w niego(pp-2000) i on strzela do mnie, w pewnym momencie obydwoje padamy
Graficznie trochę nie doceniłem BC2
Najbardziej denerwujaca rzecz to snajperzy i gadanie ze BC2 to gra taktyczna, brak normalnego TDM przez co kazdy biega i w doopie ma bombe czy zajęcie flagi bo ważniejsze są fragi
Biegne do kolesia strzelam w niego(pp-2000) i on strzela do mnie, w pewnym momencie obydwoje padamy
tez mnie to denerwuje, ale to takie klasyczne zagranie. wiadomo, ze gdybys w realu dostawal serie w klate, to nie wywalilbys jeszcze polowy magazyka w przeciwnika. chyba w kazdej grze FPS tak jest.
Najbardziej denerwujaca rzecz to snajperzy i gadanie ze BC2 to gra taktyczna, brak normalnego TDM przez co kazdy biega i w doopie ma bombe czy zajęcie flagi bo ważniejsze są fragi
to juz zalezy na kogo trafisz, ale najczesciej trafiam la ludzi ogarnietych. zawsze mozna tez pograc na zwyklym team DM gdzie fragi sa najwazniejsze.
Mówisz, że ja jestem fanatykiem, a sam oceniłeś na 10... Black Ops ma u mnie wysoką ocenę za ŚWIETNĄ fabułę i za zombie, multi pograłem tylko miesiąc i się znudziłem, dlatego nie ma u mnie wyżej.
pewnie, ze ocenilem na 10, bo gra na to zasluguje. Pewnie nie zauwazyles pewnego faktu. Gdybym byl fanatykiem bc2 to jechalbym po black opsie i napewno nie ocenilbym tej gry na 7. pomysl troche.
A źle oceniłem bc2? postawiłem 1 albo 2? A może 4? Nie wydaje mi się. Gra dostała ode mnie 6, między innymi za interakcje z otoczeniem, za grafikę na poziomie. To, że fabuła mi nie przypadła do gustu, że grafika mogła być lepsza, że dubbing był okropny to nie moja wina.
Poza tym z gustem nie ma co dyskutować, dla mnie ta gra ma 6 bo mi nie podeszła, dla Ciebie ma 10 bo Ci się spodobała:)
zla grafika ? ech.. gowniana grafike to masz w black ops i dobrze o tym wiesz, a mimo to MUSISZ napisac, ze bc2 ma zla grafike, bo inaczej nie bylbys fanem call of duty. Bc2 to nie fabula i kampania, to multiplayer. single to tylko dodatek ktorego rownie dobrze mogloby nie byc. W black ops kampania musiala byc dobra, bo jak wiadomo multi jest slaby.
PS kto gra w gry FPS z dubbingiem ? lol. jesli to ma byc argument ,,przeciw`` to ja dziekuje.
Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, bo Ty wiesz lepiej co mi się podoba. Pozdrawiam.
nie interesuje mnie co ci sie podoba. tylko nie pisz rzeczy niegodnych z prawda.
co ty pierdzielsz? i ja mam sluchac takich argumentow, ktore mozna odrazu wysmiac i skreslic cie z dyskusji ? pomysl.
aha. juz wiem w czym problem. jesli mowisz, ze crysis 2 ma ,, tylko'' ladna grafike ( a w rzeczywistosci ma najlepsza ) to nie mam wiecej pytan.
Grafa z Wiedźmina 2 jest lepsza.. A co do Crysisa 2 to na mnie jakoś ta grafa większego wrażenia nie robi. Grafa z BC2 mnie wręcz śmieszy.
Śmieszy mnie fakt że idiota który nie zna definicji słowa 'grafika' wypowiada się na ten temat. Zdumiewa mnie również, że palant taki jak TY (jeśli, drogi czytelniku, nie byłeś jeszcze, to zerknij do bloga tego oszołoma) jest na tyle rozgarnięty że potrafi pisać!
Wracaj na fora SP!
Aż z ciekawości wszedłem na jego blog i po kilku minutach czytania nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać, w życiu nie widziałem tak bezsensownej konwersacji i tak pokręconych odpowiedzi ze strony autora blogu. Szkoda że nie ma żadnego innego zajęcia niż pisanie na filmwebie i krytykowanie oraz wyzywanie innych użytkowników którzy mieli odmienne zdanie niż on, bo wreszcie na forach zapanował by spokój. W końcu zacząłem mu współczuć...