PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616123}
8,4 2,8 tys. ocen
8,4 10 1 2792
Beyond Good & Evil
powrót do forum gry Beyond Good & Evil

Zamiast zrobić drugą część zaraz po pierwszej, to teraz po tylu latach im się przypomniało.
Screeny wcale mi się nie podobają, a już najmniej wygląd Jade. To jakiś koszmar. Coś czuję, że
niepowtarzalność pierwszej części, w drugiej zastąpi grafika. Dramat. Pierwsza część miała w
sobie to coś. Z bohaterami naprawdę można było się zbliżyć. Coś niesamowite. Sama Jade
wyglądała po prostu.... hm... 'cool' wydaje mi się tu najlepszym określeniem. Te świetliste zielone
oczy. Natomiast w dwójce cóż.... jej twarz i te niegdyś piękne oczy wyglądają jak po transplantacji.

użytkownik usunięty
Claudija91

Druga część nie powstała od razu po pierwszej, bo sprzedaż nie była satysfakcjonująca.

Gra wciąż jest w stanie preprodukcji, wszelkie projekty postaci jakie do tej pory widziałaś wcale nie muszą się w niej pojawić. Do tego do tej pory pokazano jedynie 2 filmiki i kilka grafik koncepcyjnych - nie mam pojęcia, jak byłaś w stanie od razu zweryfikować, czy kontynuacja BG&E wciąż ma "to coś" i czy wciąż można zbliżyć się do postaci. Spokojnie.

Napisalam, ze pierwsza czesc miala "to cos", czego nie widac w obecnych materialach, ani grafikach. Jezeli gra w koncu wyjdzie, to bede w stanie zweryfikowac swoja obecna opinie. Na ta chwile screeny mi sie nie podobaja, niestety. Po prostu obawiam sie, ze ten cudowny klimat i wspaniala historia pojda sie gonic na rzecz ultra, mega grafiki, a przynajmniej jezeli o mnie chodzi, to w tej grze alurat najmniej tego potrzebuje ;)

użytkownik usunięty
Claudija91

Michel Ancel to nie David Cage, panienko. Możesz spać spokojnie.

użytkownik usunięty
Claudija91

Zresztą nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale oryginał rozpierdalał gały swoją grafiką gdy wyszedł w 2003 roku. Czemu z sequelem miałoby być inaczej?

Daruj sobie tą "panienkę" bardzo cię proszę, bo ani to zabawne, ani potrzebne.

Pamiętam, jak wyglądała gra w 2003 roku, ponieważ wtedy w nią grałam - piękne, dziecięce lata. Zobacz sobie natomiast najnowsze doniesienia i uświadom, że twórcy kompletnie zlali fanów pierwszej części. Zaprezentowany przez nich zwiastun gry jest niczym innym jak pokazem ultra, mega grafiki - o czym pisałam wcześniej, a z wcześniejszej fabuły nie zostało nic. Zdecydowali się na innych bohaterów, mając w głębokim poważaniu, że kilkanaście lat temu zostawili nas z cliffhangerem, którego najwidoczniej nie mają zamiaru wyjaśnić.

Ja za tą pozycję podziękuję, bo przynajmniej z dzisiejszych doniesień wynika, że gra będzie mieć nazwę Beyond Good&Evil 2 tylko po to, żeby się lepiej sprzedać. Narzekałam na wcześniejsze grafiki, ale przynajmniej dotyczyły bohaterów, za którą tą grę pokochaliśmy. Od lat twórcy rzucają nam ochłapami. Jak wreszcie się pokazały te znienawidzone przeze mnie koncepcje, które już i tak mnie irytowały, to teraz się okazuje, że wszystko idzie na śmietnik - cała historia, nasze czekanie na dalsze losy bohaterów, rozwiązanie zagadki z zakończenia 1 części.

Serdecznie dziękuję za coś takiego. Wolałabym, żeby ta gra nie powstała w ogóle. Wyjdzie im pięknie graficznie tworzywo, obecna młodzież się zajara i będzie wychwalać BG&E, nie mając pojęcia, że ze wspaniałym pierwowzorem nie ma to za wiele wspólnego. I czytając tak sobie te komentarze, widzę, że nie jest to tylko moja opinia.

użytkownik usunięty
Claudija91

Przepraszam za "panienkę".

Nie wiesz, że fabuła ma wytłumaczyć zakończenie "jedynki" oraz początki bohaterów z pierwszej części? Bo to czyni większość z Twoich argumentów błędnymi :/

I czy naprawdę oczekiwałaś, że w obliczu katastrofalnej sprzedaży pierwowzoru oraz 14-letniej przerwy między grami wymuszonej niewystarczającą mocą sprzętu do grania deweloperzy oraz wydawca nie pójdą na żadne kompromisy podczas produkcji nowej części, w tym na umieszczenie akcji w fabularnie bardziej przystępnym okresie aby nie odstraszyć nowych graczy?

To ty mi w takim razie wyjaśnij, jak gra której fabuła dzieje się przed 1 częścią, ma wyjaśnić jej zakończenie, bo najwidoczniej z moim poczuciem czasu coś jest nie tak.

I owszem myślę, że nowi gracze by się nie zrazili z tego względu, że końcówka 1 części dała twórcą szerokie pole do popisu na kontynuację.

użytkownik usunięty
Claudija91

*twórcom :/

Dakini, pani kapitan Gady, statku pod koniec zwiastuna, to na 99% matka Jade, o której wspomniano w oryginale. Śledząc jej losy na bank dowiemy się więcej o jej dziecku i dlaczego jest takie wyjątkowe.

Ze zrażaniem się chodzi mi o to, że niewiele ludzi chce zaczynać od "dwójek". Ile razy w swoim życiu słyszałaś o kontynuacji jakiegoś filmu i nie chciałaś jej oglądać, bo nie wiedziałaś, o co chodziło w pierwszej części? Ile razy widziałaś taką sytuację w realu i na internecie? Ludzie nie chcą zaczynać od środka i wolą, gdy film albo gra powstająca dekadę po oryginale albo nie wymaga znajomości oryginału albo dzieje się przed nim. Nie próbuj mi udowadniać, e jest inaczej argumentami w stylu: "ale moi znajomi oglądają od środka". Wy tak. Masy nie.

użytkownik usunięty
Claudija91

:')

https://youtu.be/d6eeCWWTSD0

użytkownik usunięty
Claudija91

Ech... poważnie...? Nie martwisz się tym, że zrobią z BG&E dzisiejszą grę (czytaj sandbox - czytaj nudne megagówno z pierdyliardem rzeczy do zrobienia, zamiast fajnej, porządnej, filmowej opowieści), tylko, że grafika wygląda po prostu ładnie? o.0 Grafika jaka będzie taka będzie, ona w najmniejszym stopniu decyduje o miodności gry, to muzyka ma już nieporównywalnie większe znaczenie.

użytkownik usunięty
Claudija91

Masz swoją Jade :V https://youtu.be/mOHz-RMa7a0