PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=768325}
8,2 81  ocen
8,2 10 1 81

The Talos Principle 2
powrót do forum gry The Talos Principle 2

No w końcu !!

ocenił(a) grę na 9

Od bardzo dawna chodziły słuchy że ma powstać druga część, ale od tyłu lat krążyło to po siedzi że uznałem za miejską legendę :). A tu nagle pojawia się informacja o kontynuacji, jako że "The Talos Principle" jest moja ulubiona gra logiczną, od razu wskakuje na drugie miejsce najbardziej oczekiwanych gier 2023 r. Na pierwszym jest "Hollow Knight: Silksong" ale w sumie to nie wiadomo czy wyjdzie w tym roku.
Po drugiej części Talosa oczekuje bardzo dużo, po trailerze widać że będzie znacznie więcej mechanik,

ocenił(a) grę na 10
D3Mania

Gierka fajna, ryje banie z zagadkami:) 1 kilka razy ukończyłem., i tak wszystkiego nie odkryłem, w 2 też zagram na bank, grałeś już?

ocenił(a) grę na 9
elosidzej

Pewnie że grałem :), tzn gram cały czas, gdybym nie musiał chodzić do pracy to pewnie już bym ją skończył, a tak gram tylko jak mam dzień wolny :). Patrząc na mapkę jestem mniej więcej w połowie, chyba że później jeszcze cos jest. Póki co gra mnie nie zawiodła, jest nawet lepsza od pierwszej części, a to już coś !! :)

ocenił(a) grę na 10
D3Mania

Ja właśnie gram, za mną więcej ic 10h gry i mam ukończone główne misję jakieś 40% Świat ogromny grafika super.

ocenił(a) grę na 9
elosidzej

Ukończyłem na 100%, świetna gra, ale przyznaje że pierwsza część miała trudniejsze zagadki i to znacznie. Zdobywanie gwiazdek to był jakiś masochizm, a w drugiej części tylko trochę wystarczy pokombinować

ocenił(a) grę na 10
D3Mania

Też już ukończyłem na 100% zajęło mi to 33h gra lepsza od jedynki, a z tego co wyczytałem będzie DLC i najprawdopodobniej 3 część, więc jest zajeb..... :)

ocenił(a) grę na 9
elosidzej

Nie wiem czy jest sens pracować nad 3-cią częścią, jak dla mnie historia z dwójki bardzo ładnie tłumaczy wydarzenia z jedynki + dodaje całkowicie nową bardzo dobrą historię, co miałoby być w trzeciej części ?. Niestety nie mam żadnego pomysłu, może jakaś nowa cywilizacja albo coś sam nie wiem czy miałby to jakiś sens.

ocenił(a) grę na 10
D3Mania

14 Czerwca DLC Road to Elysium więc będzie w co grac :)

ocenił(a) grę na 9
elosidzej

Kurde bardzo zły czas na ten dodatek :(. Właśnie zaczyna się Euro, a 21 chyba wychodzi jeszcze DLC do Elden Ringa. Chyba nie zacznę grać w DLC Talosa, mam zamiar sie nim cieszyć a nie lecieć do przodu na pałę by jak najszybciej skończyć :D. Jeszcze pomyślę