Od bardzo dawna chodziły słuchy że ma powstać druga część, ale od tyłu lat krążyło to po siedzi że uznałem za miejską legendę :). A tu nagle pojawia się informacja o kontynuacji, jako że "The Talos Principle" jest moja ulubiona gra logiczną, od razu wskakuje na drugie miejsce najbardziej oczekiwanych gier 2023 r. Na pierwszym jest "Hollow Knight: Silksong" ale w sumie to nie wiadomo czy wyjdzie w tym roku.
Po drugiej części Talosa oczekuje bardzo dużo, po trailerze widać że będzie znacznie więcej mechanik,
Gierka fajna, ryje banie z zagadkami:) 1 kilka razy ukończyłem., i tak wszystkiego nie odkryłem, w 2 też zagram na bank, grałeś już?
Pewnie że grałem :), tzn gram cały czas, gdybym nie musiał chodzić do pracy to pewnie już bym ją skończył, a tak gram tylko jak mam dzień wolny :). Patrząc na mapkę jestem mniej więcej w połowie, chyba że później jeszcze cos jest. Póki co gra mnie nie zawiodła, jest nawet lepsza od pierwszej części, a to już coś !! :)
Ja właśnie gram, za mną więcej ic 10h gry i mam ukończone główne misję jakieś 40% Świat ogromny grafika super.
Ukończyłem na 100%, świetna gra, ale przyznaje że pierwsza część miała trudniejsze zagadki i to znacznie. Zdobywanie gwiazdek to był jakiś masochizm, a w drugiej części tylko trochę wystarczy pokombinować
Też już ukończyłem na 100% zajęło mi to 33h gra lepsza od jedynki, a z tego co wyczytałem będzie DLC i najprawdopodobniej 3 część, więc jest zajeb..... :)
Nie wiem czy jest sens pracować nad 3-cią częścią, jak dla mnie historia z dwójki bardzo ładnie tłumaczy wydarzenia z jedynki + dodaje całkowicie nową bardzo dobrą historię, co miałoby być w trzeciej części ?. Niestety nie mam żadnego pomysłu, może jakaś nowa cywilizacja albo coś sam nie wiem czy miałby to jakiś sens.