PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484120}

[Rec] 2

[Rec]²
2009
6,0 56 tys. ocen
6,0 10 1 56080
5,2 17 krytyków
[Rec] 2
powrót do forum filmu [Rec] 2

UWAGA SPOILERY

Film mi się podobał, oczywiście powtórze po raz enty tak jak inni : "ale nie to samo co 1'ka";p ale nie o tym czy film sieę podobał chcę tu rozmawiać.
-Otóż zastanawia mnie fakt że skoro każda osoba zarażona/opętana, miała czerwone źrenice a także była bardzo agresywna, to skupmy się na Owenie (według mnie klecha wymiatał w filmie ;D), który na końcu pyta Angele "Jak to zrobiłeś?". No właśnie, jak? Angela nie miała czerwonych źrenic, ani nie była agresywna. W OSTATNIEJ scenie widać jak "lady witch" składa całusa i "aplikuje:" a Angele "coś", (być może to właśnie to czyni ją "wyjątkową") i tutaj nasuwają się pytania:
- co to może być?
- skoro mowa o wirusie, opętaniach to skąd nagle kokon? jaki w tym cel? czyżby wyjaśnienie miało nadejść w 3ce?
-I sprawa 2 nastolatków, z którymi nie wiadomo co się stało.

Chętnie wysłucham waszych teorii

Porter17

Jak wiemy z filmów, na dziewczynce przeprowadzano eksperymenty i egzorcyzmy. Można tylko wnioskować, że takie są skutki tych eksperymentów.

Angela nie była agresywna? A co robiła na końcu ze strzelbą, policjantem i księdzem? Jako nowy host demonicznego wirusa (tak na marginesie, bardzo mi się podoba taka koncepcja) powinna być inna od wszystkich. W końcu to od lady witch się zaczęło, a nową lady witch (lady bitch :D) jest teraz Angela.

A dzieciaki są w zamknięciu i czekają na część trzecią. Nie mają baterii do kamery, więc nie mogą się nagrywać (chyba, że komórkami).

Chaotycznie, jak zwykle, kiedy piszę dłuższe posty.

ocenił(a) film na 8
ravensecond

Była ale na samym końcu, ponieważ się kontrolowała itd w przeciwieństwie do całej reszty potępionych;p
ok ale zrobienie z niej nowego hosta powinno mieć jaki charakter nadnaturalny, (w końcu mowa o opętaniu, szatanie itd) a tutaj pocałunek z "kokonem" :| ale poczekamy zobaczymy co z tego będzie...

Heh dzieciaki z pewnością zobaczymy w 3ce;d

Porter17

dziwne że nikt nie pomyślał że to mógł być wąż...

Porter17

ten kokon to ten "główny szatan" który siedział w tej pierwszej dziewczynce :) ów dziewczynka dorwała Angele i oddała to co nosiła w sobie czyli tego szatana który był inny niż te wszystkie demony które opętały pozostałych ludzi.
P.S Film zajebisty a końcówka MIAZGA !! :)

ocenił(a) film na 10
Porter17

Angela Vidal(szatan) wita nowo przybyla ekipe wydostaje sie z budynku zostaje pod obserwacją.Zaczyna sie eksterminacja oraz poszukiwanie probki i zarazonego klechy.Docierajac na miejsce znajduja zabitego niezarazonego ksiedza nowy egzorcysta ogląda kasete kamery reporterów okazuje się znisczona(robota Angeli) .Nowy klecha domyśla się o ucieccze szatana poufnie daje cynk egzorcyscie poza budynkiem.Wirusolodzy nie okrywają żadnych zmian u szatana.Wypuszczają reporterke.Tropiciel wysłany przez Watykan śledzi Angele.Z kamery jednego z policjantów(szatan nie zniszczyl tych dowodów) wynika że przeżyła jeszcze dwójka dzieci o których klecha z drugiej częscie wiedział doskonale..Okazuje się że tak na prawdę zło umknęło im z przed nosa..Jednak nie wszystko stracone.. Ksiądz wychodząc z budynku wraz z dziecmi przechodzą do badań wirusowych tam znajduję krew Angeli..Zaczyna się rozsiewanie krwi antychrysta . Pani VIdal tworzy nowe przejścia w ciemnościach do piekieł..Znika śledzącemu jej kapłanowi
Watykan pracuje nad antywirusem..Ludzie dowiadują się o śmiertelnym wirusie.Ogólny chaos zaczyna dotykać Hiszpanie.Odkryty antywirus spełnia swoje zadanie ,lecz nie są w stanie schwytać diabła.Tworzy się koło a wirus roszerza się coraz bardziej..Klecha który odkrył prawde odsluchuje dowodów jeszcze raz.. zapisane na kamerze(hełm) głosy o drzwiach ukrytych w ciemnościach wyjawiają scięzkę antychrysta.Dokonuje egzorcyzmów i zaczyna się pościg...i walka ostateczna To moja wizja;) ale pewnie będzie rec 4:P

ocenił(a) film na 10
Porter17

a jezeli chodzi o teorie z kokonem/wężem sądze że może być motyw z rentgenem zostanie wykryty gdy Angela zostanie poddana badaniom.. zacznie wtedy gryźć:) ale wtedy troche inaczej potoczyla by sie moja poprzednia historia