UWAGA SPOILERY
Film mi się podobał, oczywiście powtórze po raz enty tak jak inni : "ale nie to samo co 1'ka";p ale nie o tym czy film sieę podobał chcę tu rozmawiać.
-Otóż zastanawia mnie fakt że skoro każda osoba zarażona/opętana, miała czerwone źrenice a także była bardzo agresywna, to skupmy się na Owenie (według mnie klecha wymiatał w filmie ;D), który na końcu pyta Angele "Jak to zrobiłeś?". No właśnie, jak? Angela nie miała czerwonych źrenic, ani nie była agresywna. W OSTATNIEJ scenie widać jak "lady witch" składa całusa i "aplikuje:" a Angele "coś", (być może to właśnie to czyni ją "wyjątkową") i tutaj nasuwają się pytania:
- co to może być?
- skoro mowa o wirusie, opętaniach to skąd nagle kokon? jaki w tym cel? czyżby wyjaśnienie miało nadejść w 3ce?
-I sprawa 2 nastolatków, z którymi nie wiadomo co się stało.
Chętnie wysłucham waszych teorii
Jak wiemy z filmów, na dziewczynce przeprowadzano eksperymenty i egzorcyzmy. Można tylko wnioskować, że takie są skutki tych eksperymentów.
Angela nie była agresywna? A co robiła na końcu ze strzelbą, policjantem i księdzem? Jako nowy host demonicznego wirusa (tak na marginesie, bardzo mi się podoba taka koncepcja) powinna być inna od wszystkich. W końcu to od lady witch się zaczęło, a nową lady witch (lady bitch :D) jest teraz Angela.
A dzieciaki są w zamknięciu i czekają na część trzecią. Nie mają baterii do kamery, więc nie mogą się nagrywać (chyba, że komórkami).
Chaotycznie, jak zwykle, kiedy piszę dłuższe posty.
Była ale na samym końcu, ponieważ się kontrolowała itd w przeciwieństwie do całej reszty potępionych;p
ok ale zrobienie z niej nowego hosta powinno mieć jaki charakter nadnaturalny, (w końcu mowa o opętaniu, szatanie itd) a tutaj pocałunek z "kokonem" :| ale poczekamy zobaczymy co z tego będzie...
Heh dzieciaki z pewnością zobaczymy w 3ce;d
ten kokon to ten "główny szatan" który siedział w tej pierwszej dziewczynce :) ów dziewczynka dorwała Angele i oddała to co nosiła w sobie czyli tego szatana który był inny niż te wszystkie demony które opętały pozostałych ludzi.
P.S Film zajebisty a końcówka MIAZGA !! :)
Angela Vidal(szatan) wita nowo przybyla ekipe wydostaje sie z budynku zostaje pod obserwacją.Zaczyna sie eksterminacja oraz poszukiwanie probki i zarazonego klechy.Docierajac na miejsce znajduja zabitego niezarazonego ksiedza nowy egzorcysta ogląda kasete kamery reporterów okazuje się znisczona(robota Angeli) .Nowy klecha domyśla się o ucieccze szatana poufnie daje cynk egzorcyscie poza budynkiem.Wirusolodzy nie okrywają żadnych zmian u szatana.Wypuszczają reporterke.Tropiciel wysłany przez Watykan śledzi Angele.Z kamery jednego z policjantów(szatan nie zniszczyl tych dowodów) wynika że przeżyła jeszcze dwójka dzieci o których klecha z drugiej częscie wiedział doskonale..Okazuje się że tak na prawdę zło umknęło im z przed nosa..Jednak nie wszystko stracone.. Ksiądz wychodząc z budynku wraz z dziecmi przechodzą do badań wirusowych tam znajduję krew Angeli..Zaczyna się rozsiewanie krwi antychrysta . Pani VIdal tworzy nowe przejścia w ciemnościach do piekieł..Znika śledzącemu jej kapłanowi
Watykan pracuje nad antywirusem..Ludzie dowiadują się o śmiertelnym wirusie.Ogólny chaos zaczyna dotykać Hiszpanie.Odkryty antywirus spełnia swoje zadanie ,lecz nie są w stanie schwytać diabła.Tworzy się koło a wirus roszerza się coraz bardziej..Klecha który odkrył prawde odsluchuje dowodów jeszcze raz.. zapisane na kamerze(hełm) głosy o drzwiach ukrytych w ciemnościach wyjawiają scięzkę antychrysta.Dokonuje egzorcyzmów i zaczyna się pościg...i walka ostateczna To moja wizja;) ale pewnie będzie rec 4:P