PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484120}

[Rec] 2

[Rec]²
2009
6,0 56 tys. ocen
6,0 10 1 56084
5,2 17 krytyków
[Rec] 2
powrót do forum filmu [Rec] 2

W tym filmie razi mnie oddzial tych policjantow. To byla przeciez banda tchorzy i nieudacznikow. Najmniej realistyczne postaci. Bardzo sztucznie sie zachowywali, calkowity brak profesjonalizu. Za to opetani zagrali REWELACYJNIE, szczegolnie dzieci. Zreszta, ten zabieg aby dodac opetane dzieci byl wysmienity, mocny, ale prawdziwy, tzn, ze jesli opetani sa dorosli to czemu nie dzieci, a one zagraly super:) Gdyby nie ci gliniarze byloby bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 7
OCTAGON

Zgadzam się z przedmówcą (miałem napisać podobny komentarz ale stwierdziłem że się tutaj podczepie)
Czekałem na niego mnóstwo czasu. To niebywałe ale w Łodzi wyswietlali go w kinach chyba tylko przez tydzień. Bardzo chciałem iść do kina lecz nie było mi to dane i musiałem czekać na wydanie DVD :-((( ale nie zawiodłem się. Kawał dobrego horroru :-)
Ocena - 7.5

ps. Myślicie że będzie część 3 ??? Koniec otwiera szeroką furtkę ale sam nie wiem jaki miałby być jej scenariusz. Trójka (jeśli powstanie) może być nadwyraz skopana.

ocenił(a) film na 6
OCTAGON

6/10

Zgadzam się z oceną. Druga część wypada trochę gorzej, niż pierwsza. Według mnie poprzednia była bardziej dopracowana, trzymała w napięciu od samego początku do końca i była zachowana w mimo wszystko "realnych" warunkach. Tutaj w "2" widzę jednak zbyt wiele naciągania:/ Wirus, wokół którego toczy się akcja, przeinaczył się w dziwne opętanie. Daje to twórcom spore możliwości, ale jednak film stał się wg mnie mniej realistyczny.
Co do dzieci, o których mowa wyżej, faktycznie robią wrażenie. Prawdziwie opętane SZKRABY:]
Nie przedłużając, gorąco polecam:]]

ocenił(a) film na 9
B3nq

nie możecie oczekiwać od filmu, zwłaszcza z takiej kategorii, realizmu w dosłownym znaczeniu... bo jeśli mowa o zachowaniu bohaterów REC to są jak najbardziej prawdopodobne... poza tym to się dzieje natychmiast po zakończeniu części pierwszej, to logiczne, że nie ma na samym początku budowanego napięcia, to było w poprzedniej części, tu mamy po prostu rozwinięcie akcji... a co do wirusa to normalne, że z czasem zaczął mutować, w sumie to scenariusz jest tak przemyślany, że nie sposób się przyczepić... 3-cia część będzie na pewno, bo REC z założenia miał być trylogią.

G_R_Z_3_C_II_U

Tylko teraz średnio mi się widzi pomysł ukazania z kamery wydarzeń z 3 części. Bo chyba teraz infekcja wybuchnie z całą siła i będziemy mieć opętane miasto... Chociaż z kamer powiedzmy z jakiegoś helikoptera... :P