jak ktoś mógł wymyślć tak horrendalne bzdury? Trzeba nie mieć mózgu, żeby wyprodukować takie coś. Ochota na oglądanie przechodzi po 20 minutach, to nieprawdopodobne, jak można wymyślić tak absurdalną fabułę.
Scenarzysta mógł wszystko. Pierwsza część kończyła sie idealnie na kontynuację, wiadomo było, że prowadzono jakieś doświadczenia na ludziach lub nad wirusem, że poddasze kryje jakąś tajemnicę.
W najgorszych snach, nie przypuszczałem, że można do tego dopisać takie bzdury.
Odradzam każdemu, to jest skandal, to jest pośmiewisko z widzów, to jest tak głupie, że moja ocena to 0.
Człowieku gdzie ty szukasz realizmu w horrorach o zombie jeez .
Przyznam , ze te całe opętanie też mnie zadziwiło , ale przynajmniej jest coś nowego a nie ciągle to samo wirus/badania.
śmieszna jest ta fala krytyki nowych filmów na filmwebie, trzeba czekać z pół roku, żeby zaczęli opiniować normalni użytkownicy... nawet prowokacje straciły już jakikolwiek poziom, teraz to tylko "gniot, zero, kupa etc."
REC to powiew świeżości wśród horrorów, to nawet nie ulega dyskusji, świadczą o tym liczne wyróżnienia, kontynuacja, a dokładniej dalszy ciąg trzyma poziom i zaskakuje wraz z rozwojem akcji, nie ma tu kompletnie nic do czego możnaby się przyczepić, montaż fantastyczny, klimat rewelacyjny, to najbardziej realistyczny horror pod względem zachowania bohaterów, jaki widziałem... niestety zawsze się znajdą tacy, którym coś się nie podoba, nie umiecie się już po prostu dobrze bawić na seansie?
nie ma do czego sie przyczepic? dalszy ciag trzyma poziom akcji? klimat rewelacyjny? Daj spokoj, autor
pierwszego postu napisal calkowita prawde, ten film ma tak durne dziury w scenariuszu, ze glowa peka, a tak
zazwyczaj sie dzieje jak wielkie wytwornie biora produkcje pod swoje skrzydla. pamietaj, ze rec czesc
pierwsza byl nakrecony za kase wyciagnieta przez kumpli z kieszeni, a tutaj uraczone zdobyciem wiekszej
kasy swoje paluchy maczali inni producenci. Glowni bohaterowie sa tak oglupiajaco pusci w swoim
zachownaiu,ze widz oglada tego gniota i zlosc mu uszmi wychodzi, patrzac na to co odstawiaja.Zachowania
klechy sa tak idiotyczne, co odstawia wola o pomste do nieba, szukanie fiolki z krwia, w stytuacji kiedy jakies
cholerwstow lata po korytarzu i pluje krwia zaczyna smieszyc coraz bardziej tak samo jak powtarzane z
uporem maniaka " wypenianie misji" w centrum barcelony. NO prosze cie.... akcja? jaka akacja, ciagle bieganie
po schodach, piszczace zombie, i jeszcze trojka szczeniakow, ktora nie wiedomo jakim cudem dostaje sie do
budynku, ktory od pierwszsej czesci jest genialnie strzezony... samo zachwanie, kretynskich smarkaczy to juz
osobny rozdzial, podejscie kompletnie nie realne, pchac sie w beznadziejna sytuacje tylko dlatego ze takm
chca. absurtd goni absurd. to sie fachowo nazywa robienie widzaw gleba, byle miec pretekst na koleja czesc
rec 3.... amen.
mogę się jedynie całkowicie nie zgodzić z Tobą, dla mnie wszystko ma tu swoje ręce i nogi, scenariusz jest precyzyjnie przemyślany, a zachowanie bohaterów jest jak najbardziej prawdopodobne i realistyczne...chyba jest to jedyny pod tym względem horror. REC był z założenia trylogią, więc jest to łącznik między finalną częścią a początkiem, mnie to nie dziwi.
Brawo! Zgadzam sie w 100%! Gliniarze juz w pierwszych minutach po wejsciu
do domu zniechecaja do ogladania filmu - najchetniej wystrzelalabym ich
sama; dzieciaki tak samo. Nie rozumiem dlaczego niektorzy sa wielce
zaskoczeni watkiem opetania? Byla juz o tym mowa w pierwszej czesci, albo
przynajmniej co bardziej spostrzegawczy mogli to wywnioskowac. I ten
ksiezulek ktory do wszystkich demonow zaczyna przemawiac i rozjurza je
modlitwami; w momencie kiedy spotyka dziewczyne ktorej szukal jakos chyba
wiara go opuszcza bo nie przemawia juz slowem... Szczerze pierwsza czesc
jakos dziwnie na mnie podzialala i kladac sie spac mialam przed oczami ta
anorektyczna postac; druga nawet nie tyle mnie rozbawila co wyprowadzila z
rownowagi glupota...