PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168161
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Łotr Jeden

ocenił(a) film na 7

W prima aprilis pojawił się na Bastionie prima aprilisowy żart dotyczący tytułu Star Wars: Rogue One. Był tam obrazek na którym były gwiazdki, czarna czerń kosmosu i napis "ŁACHUDRA JEDEN" czy jakoś tak. I teraz mi się wydaje że ten kretyn który odpowiada za tłumaczenia filmów chyba tam zaglądną i powiedział:

-"O lol oni chcą takiego tłumaczenia, ale zamiast łachudra dam łotr żeby było groźnie."

No i zrobił co powiedział, przez co mamy chyba najgorsze tłumaczenie pod względem wyglądu jak i estetyki i brzmienia w historii kina, bije to na głowę tłumaczenia Suicide Squad, Triple 9 czy Capitan America: Civil War a nawet perełki Terminatora i Dirty Dancing.

Czy naprawdę nie dało się zachować oryginału? Musieli to tłumaczyć? W dodatku sądząc po zwiastunie nie będzie to jakiś szczęśliwy filmik a otwarta wojna w której nawet nie będzie Jedi. No nic, mu narzekać możemy ale dystrybutorzy i tak zrobią swoje -.-

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

Powinno być "Łotr Pierwszy" albo coś takiego.I jeszcze to dobijające "Gwiezdne Wojny Historie".Czy chociaż tutaj nie mogli zostawić orginały?Przecież to tylko taki podtytuł serii więc mogli go już nie ruszać.Razem z tym "Łotrem Jeden" brzmi to jak jakieś "Kali jeść, Kali pić".Miejmy nadzieję że film faktycznie będzie trzymał wojenny klimat, ale robią dubbing więc już się boję.Jeszcze mała prośba:czy mógłbyś mi powiedzieć od kiedy wiadomo o premierze filmu, bo ja go odkryłem dzisiaj i byłem zszokowany.

ocenił(a) film na 7
MrNaczos

Powinno być "Rogue One", dubing to przekleństwo bo w mniejszych kinach, jak np u mnie będą puszczać przez to tylko z dubbingiem :C

ocenił(a) film na 7
MrNaczos

O premierze było wiadomo jeszcze grubo przed premierą TFA :)

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

A mniej więcej jak grubo?Kiedy już zaczęto oficjalnie kręcić zdjęcia czy jeszcze przed?

ocenił(a) film na 7
MrNaczos

Zdjęcia zaczęli kręcić przed TFA a zapowiedź ro chyba tak w 2014 była że będzie a w 2015 było wiadomo o czym to będzie.

ocenił(a) film na 9
WTTW_FILM

Dobra, wielkie dzięki za informacje:)

ocenił(a) film na 7
MrNaczos

Spoko