PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712573}

Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

Rogue One: A Star Wars Story
2016
7,4 168 tys. ocen
7,4 10 1 168161
7,1 58 krytyków
Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie
powrót do forum filmu Łotr 1. Gwiezdne wojny - historie

https://www.youtube.com/watch?v=ERuiM8iRyOk

ocenił(a) film na 7
RollOut

bieda film nakręcony na siłe

ocenił(a) film na 6
darecki77

Bieda, komentarz napisany na siłę.

ocenił(a) film na 7
lelouch90

Niestety Disney kręci jeden i ten sam film, tylko w różnych sceneriach. Dlatego nie spodziewaj się zbyt wiele.
Nowa Nadzieje była w swoim czasie inna, a nie płynęła w głównym nurcie.
Tera będzie poprawność, miałkość, schematyczność.

darecki77

Niestety, zgadzam się z Tobą. To wszystko już było. Gwiazda śmierci tyle razy, ten sam motyw muzyczny, droidy i nie droidy, statki kosmiczne, cała estetyka serii.... No ile można powtarzać ciagle to samo. Walna tego Vadera, żeby ściągnąć ludzi do kin, a ja jestem ciekaw, kiedy ludzie ze "starwarsowskiej" sekty w końcu się skapną, że oglądają w kółko to samo, tylko z podmienionymi głównymi bohaterami.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ludzie z sekty starwarsowej chcą oglądać to samo.

Smok_Eustachy

Widzę właśnie. Okej, żeby jeszcze każdy film był o czymś innym, ale powiązany z innymi czesciami kilkoma elementami, nawiazaniami, easter eggsami itp. Ale tutaj najgorsza jest ciagla i ta sama estetyka. To ja już wolę tę nową trylogię, tam przynajmniej była jakaś świeżość. A teraz twórcy zobaczyli, że robienie filmów w stylu starej trylogii się spodobało, to kazdy kolejny film z SW będzie wyglądał tak samo - jak Nowa nadzieja

kamilxxx09

Akcja filmu dzieje się dosłownie 5 minut przed Nową Nadzieją, miałaby być zupełnie inna estetyka?

Dyby

lokacje sie chyba zmieniają, prawda? Więc i estetyka może się zmienić

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

nieeeeee
Scenariusz będzie za to zrąbany.

Smok_Eustachy

Dlatego mówię.

kamilxxx09

estetyka musi być ta sama bo akcja dzieje się w tym samym czasie i miejscu. Tak jak serial Rebels.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Zobaczymy czy w epizodzie 8 będzie Gwiazda Śmierci. Jeżeli tak, przyznam Ci rację. Do tej pory wszystko mi się podoba.

wifi_wifi

Który już raz będziemy widzieć gwiazde śmierci?

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Przepraszam czepiasz się teraz również oryginalnej trylogii? Bo nie wiem czy gwiazdę śmierci z części 6 liczyć. I jej plany z części 2. I budowę 3. A ta z TFA nie była z technicznego punktu widzenia Gwiazdą Śmierci.

Ale skoro chcesz wiedzieć, to będzie już 4 raz. Voldi miał więcej Horkruksów. I no cóż, fanom to nie przeszkadza, póki co.

wifi_wifi

No właśnie, 4 raz. Na 8 filmów to chyba troszkę za dużo, nie uważasz? Voldemort i jego horkruksy nie mają tu nic do tego, bo o horkruksy chodzi tak naprawdę dopiero w 2 ostatnich częściach, a nie przez pół serii

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

teraz to plany powinny być widoczne tylko

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

To jest to samo co rozciagniecie Hobbita na 3 części...

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Zupełnie nie to samo.

Gorkin

To mu nie przeszkadza ponieważ jest fanem hobbita :) najlepiej dla niego byłoby gdyby SW było na poziomie ostatniego hobbita :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Haha

wort801

Ten co nie prowokuje hahah

bartoszcyc8

Wiedziałem że to skomentujesz ...

wort801

Wiedziałem, że długo bez prowokacji nie wytrzymasz... Bałeś się do mnie, więc znalazłeś kamila.

bartoszcyc8

Gdybym chciał prowokować kamila to bym to zrobił na forum X-menów za brak wiedzy na temat właśnie X-menów i Spider-mana jak inni go za to zaatakowali .....ale pewnie ty nie czytasz forum x-menów http://www.filmweb.pl/film/X-Men%3A+Apocalypse-2016-698051/discussion/Apocalypse +to+chyba+jak+na+razie+najlepiej+przedstawiony+koks+w+filmach+superhero%2C+cho%C 4%87+oczywi%C5%9Bcie+bez+rewelacji.,2782294?page=2 i dzięki że chodzisz za mną na forum.

wort801

Nie odpisuj chamowi naprawdę nie warto, najbardziej zabawne jest to że piszę taka osoba, która obrażała i prowokowała dużą cześć forum hobbita :)

Sailor_Mars1991

E tam bartoszcyc8 lubi mnie i to dlatego za mną chodzi na forum :) on prowokował i obrażał ?? nie możliwe to z pewnością był jego zły brat bliźniak :)

wort801

Czyli taka kopia forumowicza Aza czy jak mu tam było ?? no w sumie są na takim samym poziomie :) :)

Sailor_Mars1991

Uważaj lepiej zaraz bartoszcyc8 uzna cie za wroga nr 1 i będzie chodzić za tobą na forum, aby tylko zdenerwować :)

bartoszcyc8

Fajna prowokacja bartoszcyc8 o ile wiem to ty jesteś mistrzem prowokacji:) tyle czytałam twoich postów że aż mi nie dobrze na samą myśl o ich.

Sailor_Mars1991

To wszystko jest takie słabe. Wiecie dlaczego nie udało wam się mnie zbanować? Dlatego, że za dużo dzieciaczki drogie zmyślacie i ubarwiacie. Administracja patrzyła na wasze skargi i parskała ze śmiechu. Piszcie sobie co chcecie. :)

bartoszcyc8

Tak jasne :) to z tego powodu nie widać twoich 80 % postów na filmwebie ok :)

wort801

Serio policzyłeś wszystkie posty i wyszło ci 80%? No nieźle...
Aha, i dziękuję że mnie śledzisz na forum. :)

PS: Naucz się wreszcie pisać kopio Aza :P

wort801

Ale wy macie problemy. Myślałem, że już wam przeszło :/

kamilxxx09

Kamil akurat takiej odpowiedzi się nie spodziewałem po tobie..już myślałem zanim przeczytałem twój komentarz że treść będzie mniej więcej taka poczekajcie pójdę po popcorn ale widzę że się zmieniłeś.

wort801

Dobre sobie.

kamilxxx09

Cześć Kamil :) Co sądzisz o Suicide Squad? :)

bartoszcyc8

Haha zabawne bartoszcyc8 piszę ten który nie chodzi na forum za Wortem :) długo będziesz szukał sposobu, aby Worta zdenerwować ?? to już nudne się robi.

Sailor_Mars1991

Nie masz tutaj nic do gadania, więc zjeżdżaj. Szczególnie jeśli cię to nudzi.

Gorkin

A co hobbit ma do tego? Hobbit ma swoją historię, a w kazdej czesci nie ma tego samego jak Gwiazdy śmierci w SW. Brak pomysłu na fabułę - i tyle.

kamilxxx09

No z tymi Gwiazdami Śmierci to jest przesada. Już w Powrocie Jedi mnie to denerwowało, a w Przebudzeniu Mocy to już była totalna żenada. Najgorsza jest ta wtórność - znowu to samo zbudowali i znowu tak samo zostało zniszczone bez żadnych emocji. W Rogue One pojawia się Gwiazda Śmierci, ale myślę, że nie będzie to tak przeszkadzało jak w Przebudzeniu Mocy. Nie będzie to kolejna Gwiazda śmierci, ale ta sama co w Nowej Nadziei, więc nie będzie to takie naciągane i bohaterowie nie będą się skupiali na jej zniszczeniu, ale wykradzeniu jej planów, wię może nie będzie tak źle :) Poza tym przypuszczam, że to już będzie ostatni raz kiedy zobaczymy taką super-broń w SW. Mało prawdopodobne, żeby znalazła się takowa w Epizodzie 8 lub spin-offach o Hanie Solo i Boba Fettcie :)

Imitation

No oby, chociaż mi tak i tak niespecjalnie zalezy

kamilxxx09

Zgadzam się z Gorkinem :)

Adfik

Hobbit to samo Władca Pierścieni, wszystko zrobili dla hajsów

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Zobaczymy, dobrze, że jest film o rebeliantach. Chociaż wolałbym film o starej republice z Revanem w roli głównej, albo Kenobim. Ogólnie najmniej interesuje mnie sin-off o Hanie Solo, bo jakoś nie widzę tu czegoś przyciągającego do kina.

użytkownik usunięty
RollOut

"Świat się kończy!" - Forrest Whitaker, wyrocznia świata SW, hochsztapler i przydrożny kaznodzieja który będzie wykrzykiwał w telewizorku: "Znam sekret! Hurra! Ruszajcie za mną!".
"ZNISZCZYLI MI DOM !" - długowłosy random
"Nie boję się niczego! Będzie tak, jak chce Moc, jak Moc mówi tak, a nie inaczej, to ma być tak, a nie inaczej, makao i po makale." - Donnie Yen, ślepy patyczak
"Nie mamy czasu" - jak zwykle, czasu jest niewiele, zaiste bardzo niewiele
"Z dnia na dzień są silniejsi" - nie no, fajnie
PIF PAF
Tudyk: "97,6% szansy, że się nie uda."
Luna: "Ma dobre chęci :)"
"[zatroskana twarz Ahmeda i podniosła muzyczka] - jejciu, ALE ŚMIESZNIE

ocenił(a) film na 5
RollOut

Haha Vadera nawet 1 s nie ma na ekranie:D
Ten zwiastun najlepiej pokazuje, że nawet SW mogą się znudzić. Te same lokacje, te same archetypy bohaterów, te same pojazdy, stroje, ten sam klimat. Było w n grach, filmach, a nawet serialach. Coś czuję,że 8 wizyta, nie licząc seriali - tych krótkometrażówek LEGO też - będzie meega wtórna. Chyba nie odwiedzę kina.

ocenił(a) film na 10
katedra

Będzie to niepowetowana strata dla tego filmu.

ocenił(a) film na 5
wifi_wifi

Mój ulubiony argument:)

katedra

Są nowe lokacje, nowe pojazdy (niektóre oczywiście te same bo przecież akcja dzieje się dosłownie 5 minut przed Nową Nadzieją), to nie jest ten sam klimat, trochę podobny musi być. Nie idź.

ocenił(a) film na 5
Dyby

Nie obchodzi mnie jak to jest fabularnie umiejscowione. Po prostu kiedyś trzeba powiedzieć stop. Ileż można oglądać X Wingi, Gwiazdę śmierci, planetę leśną, pustynną i zimową, klony, nieznanego admirała/komandora/kapitana, który w kozackiej pozie stoi i się nie odzywa?