PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465839}

Śmierć nadejdzie dziś

Happy Death Day
2017
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 52317
5,6 36 krytyków
Śmierć nadejdzie dziś
powrót do forum filmu Śmierć nadejdzie dziś

A raczej - oryginalne zakończenie:
https://www.youtube.com/watch?v=WEltQbSIMIg

W tej wersji, po bójce z Lori, Tree budzi się w szpitalu gdzie odwiedza ją ojciec oraz Carter i mówią jej że jest wtorek 19-go. Po ich wizycie do pokoju wchodzi jeden z lekarzy i zaleca Tree aby odpoczywała ze względu na ból. Potem do pokoju wchodzi... żona dr Butlera, która chcąc zemścić się na Tree za romans z Gregorym wstrzykuje jej truciznę, a po ujęciu na ekran z tętnem pacjenta widać że Tree umiera.

Zakończenie jednak było krytykowane na wstępnym pokazie, więc nakręcono je na nowo.

Oficjalnie więc, Tree budzi się znów w pokoju Cartera, który zachowuje się początkowo tak jak dzień wcześniej, co wywołuje lekki strach u bohaterki. Carter w porę jednak mówi że to tylko żart i jest wtorek 19-go. Film kończy się pocałunkiem Tree i Cartera.

Jak dla mnie dobrze że zmienili zakończenie na takie jakie oficjalnie widzimy. Potem tylko byłyby dygresje na temat tego czy Tree nie powinna zabić również żony dr Butlera.

Choć z drugiej strony, ten motyw jednak po części wykorzystano w sequelu.

ocenił(a) film na 7
Gzehoo_GR

Wow, dzięki za udostępnienie tego, ciekawy motyw z tym podwójnym zakończeniem. Początkowo po seansie miałam wrażenie, że zakończenie było właśnie zbyt cukierkowe, że jednak, żeby choć trochę bardziej powiało horrorem, to chociaż "powinno" skończyć się źle. Ale potem obejrzałam część drugą i myślę, że naprawdę fajnie to rozwiązali.

Gzehoo_GR

Nieźle. Ja mogę zaproponować alternatywniejsze zakończenie. Żona Butlera zabija Tree, Tree się znowu cofa w czasie i budzi, zabija żonę Butlera, wychodzi ze szpitala i... rozsmarowuje ją na jezdni kierowca Ubera. Biorąc pod uwagę długość listy podejrzanych mogliby serial nakręcić. Ech, taki potencjał zmarnowany...

harry_garncarz

Jak chcesz zobaczyć tego typu serial, to proszę bardzo: https://www.filmweb.pl/serial/Russian+Doll-2019-810037 :)