Jest w sprzedaży. Ciekawi mnie jakie sceny tam dodano. Na płycie jest wybór pomiędzy napisami (jak było w pierwszej wersji, ale mam nadzieję, że tym razem obędzie się bez "literówek") oraz lektorem (to nowość...). Jak patrzę na czas trwania, to ogólnie jest taki sam, może te sceny są ledwo zauważalne, nie wiem. Albo jest inaczej, może polega ta wersja na... wycięciu co nudniejszych kawałków. Jeśli tak, to jest to głupota i tyle. Na IMDB.COM pisze, że tak jest w rzeczywistości, wersja reżyserska jest krótsza! Zgroza.
Na płycie pisze tak
Czas: 112 min.
Więc jest sporo dłuższa niż tylko parę minut. Jak obejrzę, przekonam się czy warto było robić z tego wersję reżyserską.
Tak naprawdę jednak to film skrócono o jakieś trzy minuty i w dodatku wyczyszczono obraz, wszystko odnowiono. Trochę teraz stracił film na klimacie, niestety.
w najbliższą niedzielę o 22:00 na Zone Europa wyemitowana zostanie właśnie wersja reżyserska "Blood Simple", jestem bardzo ciekawy jak bardzo ją zremasterowali
Właśnie zobaczyłem w gazecie, też jestem ciekaw zmian. Pierwszy raz obejrzę go z lektorem...
to chyba mamy to samo wydanie, mam nadziej ze przynajmniej dźwię poprawią i troszke rozjaśnią obraz ( oczywiście mam nadzieje ze nei stanie sie to kosztem jakości)
jeśli na zone europa byla rzeczywiście wersja reżyserska to wiele co sie nie rózniła, inna pierwsza minuta czołówki, inne ujęcia, więcej różnic nie dostrzegłem, a wy?