PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10213}

Święci z Bostonu

The Boondock Saints
1999
7,8 169 tys. ocen
7,8 10 1 169426
7,1 29 krytyków
Święci z Bostonu
powrót do forum filmu Święci z Bostonu

---Ś-W-I-Ę-C-I---

ocenił(a) film na 10

Ile ja bym dał, żeby powstała organizacja inspirowana braćmi z tego filmu. Przydałoby się to, bo nasze kalekie prawo samo sobie nie radzi z całym tym brudem. Film jak najbardziej mi się podobał i polecam wszystkim. Ktoś może sobie pomyśleć, że tyle krwi w filmie o niszczeniu zła i szumowin to niegodziwość, ale do mnie to przemawia:)

orson

Oj, sam bym z ogromną chęcią wstąpił do takiej organizacji. :D Mam czasem wrażenie, że gdyby wybiła ona wszystkich bandziorów i złoczyńców w samej Polsce, to prawie połowa jej ludności poszłaby do piachu. ;)))

ocenił(a) film na 7
orson

nie musisz długo czekać - obecni panowie przy władzy dążą właśnie do tak kategorycznego osądzania tego co wokół nich. Jeśli chcesz szybciej, na białoruś jest kilka kroków.

a tak poważnie ... chyba sobie żartujesz.

bruno_braun

ja to chciałbym być w takiej organizacji "święci" ach wybijamłbym wszystkich skurwieli :D szkoda że w poslce ci święci nie rozpierdalają bandziorów!

ocenił(a) film na 10
orson

I to jest jedyny minus takich filmów. Niektórzy właśnie pozwolą sobie na nadinterpretację i zachce im się robić to samo...
Ehhh

ocenił(a) film na 10
orson

Według mnie to nie jest jakaś tam nadinterpretacja, tylko bardzo pozytywne odczucia po obejrzeniu filmu. A tak na poważnie to muszę powiedzieć, jak widzi się, jak morderca i gwałciciel RZĄDA od rodziny zabitej dziewczyny 70 000 (!!!) zł odszkodowania za obrazę jego osoby i przyzwolenie na takie sytuacje sędziny, to się nóż w kieszeni otwiera po prostu. Ja bym takiego skurwysynka już nauczył pokory. Ale się wzburzyłem, hehe. Pozdrawiam:))

ocenił(a) film na 10
orson

Nie no, ja rozumiem to wszystko - też mnie szlag trafia jak słyszę takie rzeczy. obawiam się tylko co by było jakby wszyscy zaczęli wymierzać sprawiedliwość na własną rękę...
Pozdrawiam

orson

No to ja sie wypowiem na temat filmu :) Skończyłem oglądać ok. 10 min temu i musze przyznać, że film jest świetny! Ach szkoda, że nie ma takich świętych w Polsce ;) Daje 10/10 i gorąco polecam wszystkim!