Dosłownie przed chwilą skończyłem oglądac ten film w tv. Film podobał mi się przede wszytkim dzięki zabawnym tekstom. Niektóre z nich były naprawde świetne. Aktorzy zostali super dobrani i każda postać pasuje jak ulał do tego filmu. Mi szczególnie bardzo podobał się Rocco, tylko szkoda ze zagrał on w jedym filmie, no cóż takie życie...
Mamy tutaj sporo śmiechu, duzo krwi i niemało przekleństw, czyli typowe męskie kino. Ścieżka dzwiękowa po prostu świetna. Mamy tutaj muzyke irlandzką, operową i wiele, wiele innych. Ciekawy pomysł, który jednak nie zaowocował, ponieważ reżyser po tym filmie nie wyprodukowal juz żadnej produkcji :(
Podsumowując - bardzo dobre męskie kino
8/10
Bardzo dobre męskie kino, które podoba się także dziewczynom :) Uwielbiam ten film, mimo, że widziałam go tylko 2 razy. Pozdo.
Ja się na telewizyjnej wersji niestety zawiodłam. Sama posiadam wersję z napisami, wczesniej miałam też z lektorem i to co usłyszałam w telewizji ma się nijak do nich.
Teksty są poprzekręcane, każde przekleństwo jest pominięte, co mnie bardzo zdziwiło, bo ze względu na to, że film był emitowany tak późno, raczej żaden niepożądany widze go nie oglądał.
Tak, że TVP2 zwaliła sprawę, sądzę, że POLSAT czy też TVN bardziej by się postarali o lektora, jednak wątpię, czy ja bym go oglądała ze względu na mega długości reklamy.
Jednak to wszystko nie podważa faktu, że film jest genialny i mimo wszystko świetnie się go ogląda. Nie nazwałabym go też typowo męskim kinem, jak już to WYJĄTKOWYM, męskim kinem ;)
Nie wiem jak TVN ale POLSAT na pewno by się nie postarał o lektora :/ (spieprzyl juz kilka razy sprawe np. w X-MEN)