Niejeste najgorszy ale naprawde ,za duzo trupów,niema przsłania zbytnio twórczego i istotnego.NO oglądnąć można ale ocena moim zdaniem zbyt wysoka.No moze niemówj "garunek",no taka troche -BZDURA.Ale ma w sobie "coś" co zaciekawia.Oceny na filmweb zazwyczaj sa zawysokie.Moim zdaniem sredni.
jesli tak myslisz to nie chce cie krytykowac ale obejrzyj ten film jeszcze raz bo jak nie dostrzegasz w tym filmie rzadnego przeslania, a liczysz tylko trupy no to radze ci: odposc sobie kinematografie...
ach jak ja lubie te podzielone zdania jedni uważalą film za dzieło Hitlera inni nic w nim nie znależli...
jakto nic
przecież chociażby ostatnie minuty tak ostro sygnalizują pewien problem że aż niektówym widzom to przeszkadza
a kontrowersja religijna pomiędze starotestamentowym najsilniejszym prawem - oko za oko a nowotestamentowym - nadstaw drugi policzek? dla wielu ludzi to naprawde ciężki temat
a bezrodność policji
a...
wystarczy przysłuchać się spowiedzi Smeckera tam pewien dylemat jest wręcz podany na tacy...
moim zdaniem cala konwencaj filmu polega na tym aby nie bylo zadnego przeslania, ktore rozwodnilo by caly film. Poza tym obraz jest nazbyt groteskowy zeby die doszukiwac przeslania. Sluzy nie refleksji ale wyladowaniu flustracji spowodowanej brakiem sprawiadliwosci...bo ile mozna?ich dzialeniem nie jest to oko za oko ,to wyszsza sprawiedliwosc, jakby wypelnienie luk prawa
tak Kate.. ja tez to lubie.. :) tylko ze zawsze zbyt emocjonalnie podchodzilem gdy ludzie pisali jakies bzdety o filmie ktory na mnie wywierał niesamowite wrazenie.. a takie wlasnie wywarli Święci.. ehh dla mnie to jest moja prywatna absolutna czołówka.. razem z Leonem, Se7en.. tak tak wiem we wszystkich niby "tylko" strzelaja.. ale co poradzic
pozdrawiam tych ktorzy sądzą ze Święci to dzieło i tych maluczkich też :) Wesołych Świąt !
"Mój lśniący i miecz i ma ręka sprawują sąd...."
Zły człowiek to martwy człowiek ;) A tak na serio to powinni być w każdym większym mieście :P
Możecie mnie zaliczyć w poczet największych fanów "Świętych" - nie znam lepszego filmu. Pozdrawiam.
"Ten film to "jedynie" perfekcyjna rozrywka" - i to mi w zupełności wystarcza...