Jak dla mnie jest to po prostu w porządku produkcja. Milo się oglądalo, fajne kreacje postaci, motyw przewodni, całoksztalt stworzonego obrazu ok w porządku, ale bym pial z zachwytu? Co w tym filmie jest takiego co mialo mnie polożyć na kolana że film znajduje sie w 100 najlepszych filmów?
Tylko dlatego ,że dobrzy kolesie w imię sprawiedliwości rozwalali złych kolesi. Ludziom to się podobało tak bardzo ,że dawali o jakieś 2 oczka więcej niż gdyby tego motywu nie było. Nie widzę innego powodu.
moim zdaniem film ma cos w sobie, nie umiem tego dokładnie okreslic. oczywiscie dobra gra aktorska, podoba mi się cała obsada, niezły scenariusz, chociaz momentami nudnawy. ogólnie mogłabym się nawet pokusić o stwierdzenie, ze film mnie zachwycił, gdyby nie nijaki koniec
jak dla mnie 6/10 idealny film na odprezenie i w zasadzie tylko dzieki temu dalem jedno oczko wyzej. jak dla mnie to tylko jak zawsze dafo byl rewelacyjny no i scenariusz nie byl najgorszy jak na film akcji. niektore motywy jak np pierwsze morderstwo w "dobrej" wierze bylo w 100% przesadzone - skok z 5 pietra (WTF?!)
na pochmurny wieczor idealny film!
dokladnie. tez nie potrafie ogarnac jakim cudem ten film jest tak wysoko?? przesadzony, z naciaganym humorem... wielkie rozczarowanie
Gdyby ten film nie był naciągany i przesadzony to było z tego jedne wielkie gówno
mnie film rozczarowal, oczekiwal czegos wiecej, na ksztalt filmow Guya Ritchiego albo Quentina Tarantino, a tu zwykly film, bez dobrej, szybkiej akcji, moze poza zabojstwem tych dziewieciu bossow, z niezla muzyka. Za gre aktorska Dafoe daje jedno oczko wyzej
Obejrzałem ten film zwabiony wysokimi notami i grą Dafoe. Niestety nie znalazlem tu ani logiki ani gry z widzem ani dobrej komedii. Jedna gwiazdka jedynie dla gry Dafoe. Zresztą i tak nie można dać mniej. Jestem niepomiernie zdziwiony zachwytami. Cóż - każdemu jego kino...
ps. Nie rozdaję "jedynek" na lewo i prawo. Staram się omijać słabe filmy.
Mnie chwycił ten film, ze względu na różnoraką ilość F*cków jakie w nim występują :D ... Piękne wiązanki, zawodowa rzeź - beztroska...
Jest to naciągana, przekolorowana, nierealistyczna, podgłupiasta szmira dla tępych napaleńców, gustujących w niemożliwych sytuacjach, dennych "amerykańskich" tekstach i naiwnej, choć ciekawej fabule.
Fenomen tego filmu jest niemalże nieuzasadniony, jednak zapewne przyciągające są widowiskowe, tandetne sceny strzelanin i walk.