PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10213}

Święci z Bostonu

The Boondock Saints
1999
7,8 169 tys. ocen
7,8 10 1 169433
7,1 29 krytyków
Święci z Bostonu
powrót do forum filmu Święci z Bostonu

Ten film miał potencjał jednak w zupełności niewykorzystany. Pomysł był naprawdę ciekawy i oryginalny, brakowało tylko lepszego scenariusza, brakowało również lepszej obsady, jakiegoś fajnego klimatu. Próbowano to zastąpić specyficznym humorem, jednak nieustannie powtarzane bez sensu przekleństwa już po jakimś czasie przestają być śmieszne (Podobała mi się jedynie scena gdy Rocco przypadkowo rozwala kota - to było mistrzostwo). Najlepiej z filmu wypadł Willem Dafoe - aktor moim zdaniem śrdeniej klasy. Ciekawe było również dodanie na końcu komentarzy osób na temat "świętych". Ogólnie film da się obejrzeć, niemniej jednak nie zaskakuje niczym nowym i jest zwykłym przeciętniakiem. Pozdro

ocenił(a) film na 10
adekzone

nie zaskakuje niczym nowym. pokaż mi chociaż dwa filmy w których tak sprytnie uwikłano oficera śledczego w scenę masakry (armagedonu), która już się odbyła, jak Defoe klęka obok Rocco i strzela niby bronią. no jeden chociaż pokaż.

ocenił(a) film na 9
ekitan84

Popieram nie ma drugiego takiego filmu, jest na swoj sposob jedyny, nie wiem co masz do scenariusza, a tym bardziej obsady...ja nie zmieniła bym nic w tym filmie. Brdzo go lubie