PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10213}

Święci z Bostonu

The Boondock Saints
1999
7,8 169 tys. ocen
7,8 10 1 169426
7,1 29 krytyków
Święci z Bostonu
powrót do forum filmu Święci z Bostonu

Trochę na siłę dorobiona ideologia do wielkiej rzeźni. Trzeba potraktować z ogromnym dystansem to uproszczenie. Film ma klimat gry komputerowej. Jest UNREAL. Na szczęście postarano się o sensowne, otwarte (niemal refleksyjne) zakończenie. Ale dla mnie ani śmieszny, ani straszny, ani pouczający. Najwyżej odrobinę zabawny (czarny humor, sarkazm). Do Pulp Fiction się nie umywa, choć niewątpliwie Tarantino "zainspirował" Duffiego ;)

ocenił(a) film na 8
melodia

Odrobine zabawny???? widzę ze Ty masz jakies grobowe poczucie humoru...

fidelio

No właśnie nie mam grobowego... bo nie przepadam za czarnym humorem... Jakoś nie potrafię wybuchać śmiechem, gdy ekran wypełniają zwłoki i strzelanie. Oczywiście sa wyjątki. Zdecydowanie na tak są u mnie takie filmy jak Rodzina Adamsów czy Pulp fiction. Ale z komedii wybieram głównie humor absurdalny, czasem rozbawi mnie jakaś komedia familijna. Pewnie Cię to nie zainteresuje, ale po prostu uwielbiam prawie wszystkie polskie kabarety. Podsumowując - wesoła ze mnie osoba i raczej łatwo mnie rozmieszyć. A Święci to raczej kino akcji + trochę humoru gratis, a nie komedia + bonus: parę trupów.